Lukijat

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Apetta Apelle

Appiukolla oli viikolla synttärit. Tuskailin, mitä lahjaksi, kun mitään tarpeita ei ole ja konjakilla on ollut tapana lahjoa remonttihommien edistymisestä, ei ikääntymisestä.

Olin käynyt aamutuimaan kiskomassa viimeiset raparperit, hilloksi ajattelin keitellä ennen mökille lähtöä. Mies ehdotti raparperikakkua tai -piirakkaa. Jaa, miksipä ei, parempien ideoiden puutteessa...?

Googlaamalla löytyi Kinuskisissan vanilja-rapaperipiiraan ohje, jota onnistuneesti sovelsin sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Valkosuklaa korvattiin manterirouheella ja kaneli mantelilastuilla. Eikä mitään foliota paistellessa, kyllä piirakassa väriä pitää olla!!

Lisukkeeksi purkillinen vastakeiteltyä raparperihilloa. Sokeroin viimekesäistä satsia reippaasti tuhdimmin, Mies kun valitti silmiensä valuvan vettä raparperihillosilmäistä aamupuuroa syödessään...

Huomatkaa kuvan ihanainen auringonpaiste!! Mökille ajellessamme satoikin sitten jo kaatamalla...

Ai piirakka? Oli mieleinen, eikä maistunutkaan pöllömmälle! Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastike teki täytteestä oikein muhevan.

12 kommenttia:

  1. Hieno lahjaidea! Minäkin aina unohdan, että omatekemät herkut ovat ihan käypää "lahjatavaraa". Onhan niitä itse ihanaa vastaanottaa, niin miksei sitten myös tehdä!

    Sinulla on upea blogi, ilo on sitä lukea!

    VastaaPoista
  2. Nam mikä piirakka! ja tutun näköisessä Villeroyn vuuassa:)

    VastaaPoista
  3. NAM !!! Mulla onkin tänään leipomispäivä, ens viikon perjantaiksi meinasin ennakoida viikonlopputytön synttäri tarjoilut pakkaseen. Iloista sunnuntaita sinulle ♥

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää! Ja kiva idea antaa jotain tuollaista herkkua ;-D

    VastaaPoista
  5. Nam-nam mitä herkkua, raparperi on niin ihanan kirpeää:) Kiva lahjaidea, joskus olen vienyt leipomuksen vuokineen lahjaksi, täytyypä ottaa uudelleen käyttöön:)

    VastaaPoista
  6. Hyvälle näyttää, raparperipiirakat ovat yksi lemppareistani. Tänään tosin taidan tehdä taas mustikkapiirakkaa kun se maistuu miehellekin niin ei tarvitse kokonaista piirakkaa yksinään syödä :D

    VastaaPoista
  7. Nom, herkullisen näköistä! Just tulin kotiin raparperinippu mukana, joten leipurin hommat edessä täälläkin.
    Ja aurinko paistaa !

    VastaaPoista
  8. Tuo ohjeen soveltaminen kuulostaa niin mukavalta - minulla on yleensä a i n a se ongelma, että en etukäteen suunnittele tekemisiäni ja sitten joudun/pääsen vähän soveltamaan omien tarvikkeideni mukaisesti:D

    VastaaPoista
  9. Onpas herkullisen näköinen piirakka, pitääpi kokeilla!

    VastaaPoista
  10. Herkullisen ihana lahja:)
    Ja vuoka on kaunis.
    Minullakin olis raparperiä vielä, kun vain ehtis keitellä ja paistella niitä.

    VastaaPoista
  11. Kiitos Iitauu, Intsu, Irmastiina, Riitta, Tva Kivitikka, Irma, Wee Piglet, Punatukka, d-malli, Tarja Rakel ja Tarutikki! :o)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!