Lukijat

tiistai 4. syyskuuta 2012

Joululipasto (ja haave)

Jo vuosikausia sitten olen antanut itselleni luvan aloittaa JOULUHEHKUTUKSEN ja JOULUVALMISTELUT aina kolme (3) kuukautta ennen jouluaattoa. Ihan vielä ei siis ole aika... (Mutta siihen ei ole enää kuin 20 yötä - IH-HAH-HAA, vähemmän kuin joulukalenterissa luukkuja!!!)

Mutta, juu, kun siivosin eilen "Miehen sivuvinttiä", sain kuitenkin hyvän syyn vilauttaa JOULULIPASTOA (ikään kuin esilämmittelynä...), nyt kun sen (ihan luvan kanssa) Miehen puolelle siirsin.

Lipasto ei nyt mikään varsinainen  kaunistus ole, mutta se on pala talon historiaa. Se nimittäin oli alkuperäisasukkaiden perua keittiön aputasona, tuossa missä nyt on iso astiakaappi.

Ja koska laatikkotilalle on aina tarvetta, siirtyi lipasto sivuvinttiin. Olen suunnitellut sen päällystämistä jollain jouluisella kankaalla decoupe-lakan avulla. Tekniikka on testattu: kerran päällystin IKEAn Lack-pöydän suloisella ruusukankaalla, siitä tuli TOSI UPEA! Niin herkullisen näköinen, että koira söi siitä palan...

Eihän lipastoon mahdu kuin rippunen jouluroinastani, ne joilla JOULUTTELU ALOITETAAN. Jouluvalot, kuusenkoristeet ja jouluisia tekstiilejä säilytetään isoissa pahvilaatikoissa ja paperikasseissa.

Haaveilenkin, että jonain päivänä saan vielä joulukoristeet takkahuoneen isoon kaappiin!! Nyt se on täynnä Miehen harrastevaateparsia - joille sitten joskus aikanaan tulee paikka kodinhoitohuoneen seinän pituiseen liukuovikaapistoon... (olisi siis jälleen yksi hyvä syy kiiruhtaa aloittamista...).

Siihen taitaa kuitenkin mennä vielä monta joulua. Tosi monta...

Mutta tähän seuraavaan ei ole enää niin kovin pitkä aika, IH-HAH-HAA!!

13 kommenttia:

 1. Näin viimeyönä unta, että oli joulukuun alku, enkä ollut aloittanut jouluvalmisteluja vielä ollenkaan, kaikki lahjatkin oli ostamatta! Painajainen siis... Pitäisiköhän aloittaa valmistelut ;), ettei uni muuttuisi enneuneksi.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kaappeja teillä!
  Vielä ei voi alkaa joulu-hössötystä, tai siis ethän sinä vielä aloittanutkaan....
  Tuo lipasto tuunaus-kuulosti hyvältä, mielenkiinnolla odotellaan lopputulosta ;-D

  VastaaPoista
 3. Tuo olisikin hyvä idea saada kaikki, siis ihan kaikki, joulukoristeet yhteen ja samaan kaappiin. Vielä 110 yötä jouluaattoon!

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea tosiaan ! Mäkin miehelle puhuin viikonloppuna että kohtahan on joulu ;) Voi sen ilmettä :D Oikeesti olen kyllä ajoissa liikkeellä suunnitellen koska JOULU ON NIIIN TÄRKEE MULLE ♥ Kiva huomata että meitä on useempiakin !

  VastaaPoista
 5. Mulla alkoi viime viikolla kirppispöytä ja tietysti siivosin kellarin ja katsoin olisko siellä tavaraa kirpulle(ai että oliko),olin just levittänyt kaikki joulukoristeet joita muuten on liikaa,eiku siis riittävästi,kellarin lattialle ja istuin niiden keskellä about vyötäröäni myöten kun naapurin vanha herra osui paikalle:) Ai eiks nyt oo vielä vähän aikaista joulukoristeille hän kysyi:D Ajoissa minäkin aina joulun suhteen olen mutten sentään vielä elokuussa kuusta koristele:D

  VastaaPoista
 6. Ihanaa...oikein joululipasto..:)
  Miellä varastossa pahvilaatikossa kaikki joulukoristeet.

  VastaaPoista
 7. Ei nyt vielä toellakaan voi alkaa hehkuttaa joulua!! Vielä ei oo edes kesäaika loppunut. Hillihe hyvä ihmii ittes :D

  VastaaPoista
 8. Vau, joululipasto! Ottaisin mielelläni jouluhuoneen, jossa vois sitten tepastella ihan ja ottaa aina mieleiset mukaan ja esille...nyt kaikki on liian hankalasti pakattuna siellä sun täällä..ja osa unohtuu aina jonnekki.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa, joulu tulee kohta, jippiaijee!!!!! Yhtenä päivänä tuli radioista joululaulu :)

  VastaaPoista
 10. Ihana tuo astiakaappi, tuon tyylisen haluaisin meillekin, jos vain mahtuisi.

  Ja nyt ahdistaa, yleensä olen tehnyt ison osan joululahjoista itse, mutta tänä vuonna en ole vielä edes aloittanut joten voi tulla kiire ennen joulua. Liian vähän aikaa jouluun :D

  VastaaPoista
 11. Kuulostaa hyvältä jos päällystäis joulukankaalla lipaston,laitathan kuvia jos teet sen:)
  Itsellä koristeet olosuhteiden pakosta laatikoissa siellä täällä.

  VastaaPoista
 12. Katselin blogiasi ja todella: Neulo Poro-sukat Miehellesi ja vaikka villapaita, jossa on ihanat tähtikuviot! Rakkaudella neulottuja sukkia ei ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
 13. Kiitos Susan, Rva Kivitikka, Onnenpähkinäinen, Riitta, Kirsi, Irmastiina, Amalia, Sanna-Mari, Pohdiskelija, Wee Piglet, Tellupa ja Ruiskaunokki! :o)
  Aaaah, JOULUHUONE olisikin ihana, taidankin ottaa sen uudeksi HAAVEEKSI, kuka sitä nyt kaappiin tyytyisi...??? :oD

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!