Lukijat

torstai 13. syyskuuta 2012

Puolentusinaa suunnitelmaa

Niin, ne eilen mainitut suunnitelmat...

Mökille tarvitaan EHDOTTOMASTI kunnollinen seinäpeili!! Totesin sen jälleen kerran, kun saavuin mökiltä kotiin tukka pystyssä. Kotimatkalla olin poikennut pelottelemaan ihmisiä parissakin kaupassa, tyystin tietämättömänä kauhua herättävästä kuontalostani.  

Suunnitelma 1: valkokarminen peili. 

Aiempi ajatus telkkarin tuomisesta mökille on HYLÄTTY.  Ei isommin järkeä, jos/kun mökkivisiitit jäävät muutamaan kertaan kesä toisensa jälkeen!!

Sen sijaan sohvan voisi vaihtaa! Irtopäällinen nuhjaantuu turhan nopeasti, pehmennyt pesuissa liikaa, ja uutta päällistä en viitsi enää ommella. Ihan sattumoisin kotona takkahuoneessa olisi muuan sohva, josta haluaisin päästä eroon... Tummanruskea tammirunkoinen (runko pitäisi käsitellä, puulaatuja on mökillä nytkin jo liikaa), joka aukeaa parisängyksi. Vieraille, joita mökille emme juuri kutsu...

Ongelma on siinä, että sohvan osien vienti takkahuoneeseen oli aikoinaan melkoista taikatemppuilua kapeiden oviaukkojen ja käytävän vuoksi... Sen jälkeen sohva on KOOTTU takkahuoneessa, joten poisvienti voi olla entistä hankalampi operaatio. Mutta kannattaa ainakin yrittää??

Suunnitelma 2: sohvan vaihto.

Keinutuolimattoa olen suunnitellut jo pidempään, tilkkutyötekniikalla. Pitäisi vaan tietää sohvan kohtalo ensin...

Suunnitelma 3: keinutuolimatto.

Nurkassa nököttää appivanhempien saunatuvasta kähvelletty kulmakaappi. Valkoinen maali ja lasin vaihto tekisivät ihmeitä!

Suunnitelma 4: kulmakaapin päivitys.

Tykkään kotona lueskella iltaisin sängyssä, rauhoittua. Mökillä rauhoittuu ilman romaaniakin, mutta olisi silti kiva lukea joskus jotain. Jos ei nukahtaisi heti parvelle könyttyään...

Valaisin on ollut jo pitkään hakusessa, sen kun pitäisi olla sellainen, joka ei häikäise ja johon ei telo ahtaassa paikassa päätään. Sellaisia ei ole juurikaan tarjollla! Etsintä jatkuu...

Suunnitelma 5: lukulampun hankinta.

Suunnitelmat 1 - 5 ovat yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa. Loput suunnitelmat liittyvät itse mökkiin - ja siksi tuskin toteutuvat, ainakaan ihan äkkiä. Mökkihän ei ole meidän, vaan appivanhempien "vierasmaja", tosin vain meidän käyttööömme tehty. Mielipidettämme kysyttiin vain keittiökaapistojen sijoittelusta, joten kovin paljon en omin nokkineni halua Appiukon kädenjälkeä mennä muuttelemaan...

Ikkunalistojen ja parven kaiteen (jota ei olekaan koskaan kuvattu) valkoisiksi maalaaminen piristäisi kuitenkin ilmettä, samalla voisi ehkä portaatkin maalata, ainakin sivulankut? Myös keittiökalusteiden vetimet haluaisin vaihtaa, enemmän mökkityylisiksi. Josko aloittaisin pienimuotoisesti niillä...?

Suunnitelma 6: vetimien vaihto.

Tällä visiittien määrällä pääsen raportoimaan muutoksista aikaisintaan ensi kesänä, ehkä useampanakin...

5 kommenttia:

  1. Onko teillä pitkä matka mökille? Mietin, kun kerroit, että mökkivisiitit jäävät pariin kertaan kesässä? Ihanan valoisan näköistä teillä tuolla. Kertomasi muutostyöt vaikuttavat vallan järkeviltä. Vaikka hyvin menisi noinkin :O)

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä kuin KahviKaneli, hyvältä näyttää noinkin, ihanan uutta/valoisaa/fressiä. Joskaan kivahan se on jotain välillä uusia / tuunata!
    Tuo kulmakaapin maalaus varmasti antaa valoisuutta tuonne nurkkaan!
    Jos karmeja et maalaa, niin oletko kokeillut jotain aivan vaalean ilmavia (pellavaisia) kapeita sivuverhoja? Voisi tuoda sitä vaaleutta?
    Ikeassa muuten oli myynnissä yövalot, jotka ovat pienet ja antavan todella hyvän valon. Sain sellaiset kaveriltani, joka oli tehnyt virheostoksen (minun edukseni ;-D)

    VastaaPoista
  3. Pitkällä aikavälillä suunnitelmiin tulee kuitenkin muutoksia, joten mitään äkkinäistä ja peruuttamatonta tuskin tulee tehtyä. Mutta valkaisu on aina valkaisu, kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
  4. Eikös se hyvin suunniteltu ole puoliksi tehty, niin johan sinulla on sitten muutostyöt hyvällä mallilla siellä mökillä ;)
    Miksiköhän mökeillä on aina niin huonosti peilejä? Kaikilla mökeillä joilla olen käynyt on aina ollut joko surkea peili pimeässä nurkassa niin ettei siitä näe mitään tai peili on puuttunut kokonaan.

    VastaaPoista
  5. Kiitos KahviKaneli, Rva Kivitikka,Terhi ja Wee Piglet! :o)
    *
    Mökille on n. 1½ ajomatka, ei siis mahdottoman kaukana. Mutta vapaapäiviä (varsinkin Miehellä) on harvakseltaan ja yleensä ne ovat sitten niin ohjelmoituja, että mökkeily vaan jää. Ja jää ja jää ja jää...
    *
    Kiitos vinkistä,käyn katsomassa yövalotarjonnan!! Verhoja en viitsi laittaa,kun vaatisivat verhotangot - ja ne eivät taida kuulua Appiukon suunnitelmaan...?

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!