Lukijat

tiistai 29. tammikuuta 2013

Hilkulla?

Keväällä 2011 lähti pihan viimeinen omenapuu, sitä on nyt takkapuina polteltu.
Lämpöä piisaa!
Koirat osaavat nautiskella tästäkin lystistä.

Kuinkahan hilkulla oli, ettei lysti vallan lakannut? Kävipä niin, että iltana muutamana nukkumaan mennessäni olin lykännyt harmaaksi hiiltyneen pesän pellin kiinni. Aamulla Mies kerran pöyhäisi hiillosta - ja sai liekit nousemaan sammuneeksi luulemastani pesästä!

Olohuoneessa on sähköverkkoon kytketty häkävaroitin,
missään vaiheessa se ei elämöinyt.
Pitänee tarkistaa masiinan kunto.
Ja olla jatkossa vähän tarkempi itsekin!

 Onhan kaikissa nykyisissä takkapelleissä "häkäreikä",
mutta pikkuisen alkoi karmaista...

Huomasin, ettei Mieskään pistä enää pelkkää Åkeröä pesään,
koivua on nyt aina mukana.
Koira mököttää, ei ihan yhtä lämmin hehku!
Mutta turvallisempi.

10 kommenttia:

 1. Hui. Onneksi pääsitte pelkällä säikähdyksellä.

  VastaaPoista
 2. Jestas!

  Onni (tai varjelus) oli teillä matkassa!

  Mulla on tapana päästää hiillos milteinpä kokonaan mustumaan ennen peltien kiinni laittoa....lämmitän siis harakoille, mutta jokseenkin neuroottisesti pelkään häkää!

  VastaaPoista
 3. No hui.Onneksi teidän häkäreikä on toiminut.

  Itse olen niin arka häkän kanssa,että vielä ennenkuin laitan pellin kiini,kouhaisen tuhkakasaa ettei vaan mitään palavaa ole jäljellä.

  Mukavaa päivää sinne.

  VastaaPoista
 4. Hyvä kun pääsitte pelkällä säikähdyksellä!
  Isäntä meillä hoitaa aina nämä takan lämmitykset, itse jos hoidan olen myös niin säikky tuon häkän kanssa, että pesän pitää olla aivan musta ennen kun laitan pellin kiinni.

  VastaaPoista
 5. Muinoin tuhkaan jätettiin vähän hehku, jotta aamulla sain tulen sytytettyä = emännän tuli. Ehkä se hiillos oli niin peitossa ettei häkää tullut ja talot oli hatarampia että häkä hävisi.
  Mä olen tosi, tosi tarkka tulen kanssa ku mun faija kuoli häkämyrkytykseen, oli laittanut pellit liian aikaisin kiinni.

  VastaaPoista
 6. Onneksi ei käynyt kuinkaan. Meillä on paristoilla toimiva häkähälytin ja on pari kertaa hälyttänyt...kun on tullut laitettua pellit liian aikaisin kiinni.

  VastaaPoista
 7. Huh huh...nyt mulla iskee se taas: häkäpaniikki, josta jokunen aika sitten kirjoitinkin... Olipa onni, että teillä kävi onni!!!

  VastaaPoista
 8. Minulla (jolla ihan lähes samanalainen takka jos muistat) olen myös vähän huolettomampi kuin mies joka on oikea häkätiukkis, hyvä silti!

  VastaaPoista
 9. onko tein häkävaroitin metrin korkeudella lattiasta??se on yleinen suositus..ja oon kuullu jotta monilla on se sähkövirralla toimiva sipannu ennen aikojaan. meillä perinteinen patterimalli joka ottaa kaikista epäterveellisistä palokaasuista..näin ollen innostuu joskus huutamaan jos kynttilöitä sammuttelee :DD

  VastaaPoista
 10. Kiitos Rva Kivitikka, Katjainkeri, JaanaElina, Tilkkureppu, KristiinaS, Möhönasu, Pohdiskelija, Auli ja Mehtäemäntä!
  Häkävaroitin olohuoneen katossa, sähköasentajan asentamana. Oli meillä jo edellisessä asunnossa, eli ikää kohta 10 vuotta. Taitaa tosiaankin olla syytä tarkistuttaa se!

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!