Lukijat

torstai 10. tammikuuta 2013

Karnaluksin kotkotuksia

Jeskamandeeraa, olin ihan unohtaa... Tottahan sitä Tallinnan visiitillä poikettiin myös Karnaluksissa, kuinkas muuten!?

Ainoat todelliset tarpeeni olivat pari ompelulankalokerikkoa ja uusi tilkkuviivain (vanhan olin ehtinyt veistellä reunoiltaan aivan kippuraiseksi) sekä langat Veljentyttö Vanhemmalle lupaamaani villatakkiin.

Lootat ja viivaimen sain, lankoja en. Vt Vanhempi toivoi harmaata neuletta, ohjeen lankana Schachenmayr Extra Merino Big. Lankaa olikin Karnaluksissa kaupan - 8 kerää, kun tarve oli 16. Nähtyäni mieluisan sävyn ja langan laadun, mikään muu ei enää kelvannut, vaikka toista tuntia etsin korvaavaa. Eikä sitä oikeaa löytynyt muistakaan lankakaupoista!! Täytyy jatkaa etsimistä, Karnaluksissa vaan hinta olisi ollut niin paljon parempi...


No, vaikkei tarpeita niin ollutkaan, jotain tarttui mukaan kuitenkin...

  Eikä Tallinnasta tietenkään pääse kotiin ilman muutamaa nappia...


Ja pikkuisen lankaakin, mitälie turkkilaista - iltapuhteena jo aloin vähän virkata...

Tarkoituis oli täydentää vähän joulukangasvarastoakin, mutta sen sitten unohdin... Sen verran muuta ohjelmaa, että jäi kangaskaupat koluamatta.

Perinteistä pidettiin kuitenkin kiinni, Olde Hansan hunajaoluella... ;o)'

9 kommenttia:

 1. Minä ennätin jo ajatella lukiessani Tallinnan reissustanne, että jätit tietoisesti koko Karnaluksin väliin! Taitaa kässäihmiselle olla kuitenkin melkein mahdoton tehtävä ohittaa se, jos siellä päin purjehtii. Hyviä ja Tarpeellisia ostoksia!

  VastaaPoista
 2. Mä en ole vieläkään uskaltautunut tuonne Karnaluksiin, pelkään että sekoan ostamaan ihan liikaa tai sitten saan paniikkikohtauksen kassajonossa tms. Nyt on kyllä äiteen kanssa tarkoitus lähteä ihan vasiten käymään tässä lähiviikkoina vuorokauden reissuun käsityöajatuksin.

  Tuo viimeisin kuvasi on ihan valtavan kaunis, ihana tunnelma.

  VastaaPoista
 3. Mietin siinä kun luin siitä sisustuskaupasta, että etkö käynyt Karnaluksissa?
  Mutta tietenkin kävit eihän sitä voi jättää väliin!
  Kaikki ihan tarpeellisia ja nuo napit aivan ihania!
  Mun pitäisi myös uusia isompi viivain, on aivan kulunut.

  VastaaPoista
 4. Kävi minullakin mielessä, että mitä mitä, ei Karnaluks kuulumisia?! Mutta tulihani niitä :)
  Minä ostin tuollaisen viivaimen juuri viime viikolla ihan Suomesta ja kärsin hirmuisen hinnan, tosin en tiedä Karnaluksin hintaa, mutta tuo maksamani summa sai minut ainakin nikottelemaan. Mutta kun tarve viivaimelle oli juuri silloin (kokeilin sitä pikaseen viikonloppuna ja siirryin muihin askareisiin...), niin pakko oli ostaa :)
  Karnaluksiin olisi kyllä päästävä. On taas NIIN paljon kaikkea ostoslistalla :)

  VastaaPoista
 5. Nappeja viimeksi käydessäni hamstrasin sieltä ihan mielettömästi, ne vaan ovat siellä laitettu kuin karkit karkkikaupassa, joten ei niitä voi ohittaa.
  Kauniit napit olet sinäkin sieltä löytänyt.

  VastaaPoista
 6. Tuttu "muki". Poika kävi joulukuun alussa Tallinnassa ja kotona hehkutti hunajaolutta ja hienoa mukia. Oli käynyt kolmeen kertaan mukia katsomassa, muttei kuitenkaan raaskinut ostaa. Äitinsä lähti samaan paikkaan muutamaan viikkoa myöhemmin.... Arvaa, mitä poika sai joululahjaksi?? :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Tiinatei, Katjainkeri, Tilkkureppu, Johanna, Rva Kivitikka ja Pohdiskelija!
  Ei, Karnaluksia ei vaan voi sivuuttaa, muuten reissu on vain puoliNainen. :o)
  *
  Katjainkeri, ensikertalaisen pää menee kyllä pyörryksiin, mutta onneksi kortit eivät kelpaa, menisi talous iha n kuralle! Rajallinenn käteismäärä rajoittaa sopivasti, ei mene vallan sekaisin! ;o)

  VastaaPoista
 8. Tuollainen ompelulankalokerikko olisi kyllä tarpeen, pitääpä laittaa ihan listalle muistiin jos vaikka joskus onnistuisin sellaisen hankkimaan :D

  VastaaPoista
 9. Kiitos Wee Piglet! :o)
  Lokerikko on ihan huikean hyvä, vetää uskomattoman määrän lankaa! Oikeastaan nykymäärällä 1 olisi riittänyt oikein hyvin, mutta hyvä on olla toinen varalla, tiedä saisiko samanlaista enää tarvitessaan...

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!