Lukijat

tiistai 15. tammikuuta 2013

Työhuoneesta kirjastoksi

Keskikerran työhuone on ollut viime ajat olemattomalla käytöllä, täysin tyhjän panttina. Jo jonkin aikaa olen miettinyt pientä mööpelirumbaa - ja kun Mies alkoi haaveilla uusista stereoista (edelliset myin kirpputorilla, koira oli syönyt kaukosäätimen...), oli aika tarttua toimeen!! En nimittäin kestä Miehen musiikkimakua, paras järkätä vehkeet ja vemputtimet eri paikkaan kuin missä itse iltojani istun!!

Samalla tein piiiiiitkään suunnittelemani kirjahyllyn järjestelyoperaation!! Kun kirjat keskitettiin valtaosin samaan paikkaan, määrä tuntuu heti vähemmältä!! No, keräsin kyllä muovilaatikollisen syrjään - iso osa sellaisia, joista en muista lukeneeni, saati ostaneeni. Vaativat lähempää tutustumista ennen kierrätykseen laittoa... Kirjahyllyyn ne nimittäin eivät mahdu! Ellei sitten levittäydytä taas uuteen huoneeseen (juu, olen kyllä suunnitellut uutta kirjahyllyä kellarin käytävälle...)!

Eli eikös kurkata, miltä näytti ENNEN ja miltä näyttää NYT?? Nyt tarkoittaa, että hienosäätö on vielä vaiheessa, mutta mööpelit ovat asemissaan...

 ENNEN: Aiemmin ovelta kurkatessa näytti tältä...

NYT: Nyt on vähän tummenpaa, ainakin ikkunassa!
Eikä pirtti ole kallistunut, kuvaaja lienee vain vinoutunut...

ENNEN: Karuselli siirtyi jo syksyllä olohuoneeseen.
Työpöydälle kertyi ainoastaan paperikasoja läppärin löydettyä paikkansa olohuoneesta.

NYT: Vaan eipä ole sijaa enää paperinipuille...

ENNEN: Upeat Boknäsin rulokaapin ja työtuolin saan taannoin Isosedän jäämistöstä.
Nyt ne uudelleensijoitellaan...

NYT:  Olohuoneesta toin tilalle kirjahyllylementtejä, 
nojatuolit olohuoneesta ja yläkerran työhuoneesta, rahin raahasin makuuhuoneesta.

 
ENNEN: Kirkonpenkki siirtyi yläkertaan.

NYT: Tilalle cd:t ja joku musiikkivekotin (ei kai kukaan enää stereoista edes puhu??).

Pahoittelen tummia kuvia, en vaan malttanut odotella aamuun kuvatakseni!!

Tehdään vielä pieni pyörähdys, niin näkyy uusi kirjastomme kokonaisuudessaan (onpas se juhlava termi!) - lähinnä siis huoneen pienenpuoleinen koko...

Projekti siis jatkuu, tummaa ilmettä pitää vähän kirkastaa: uusi matto, rahin verhoilu, ehkä myös uudet verhot ja varjostimet, kukaties pari tyynyä ja torkkupeitekin? Kattovalaisinkin saattaa mennä vaihtoon, muuan yksilö etsii paikkaansa... Ja tietty se muzakkivekotin tarvitaan, Miehen hommana on naputella cd-hyllyjä lasien taa.

Tummuus ei sinänsä haittaa, kirjastossamme on viimein sitä hämyisää englantilaistunnelmaa, jota niin halajan... Mieskin tykkäsi, illalla istuttiin pitkään ja kuunneltiin - hiljaisuutta! Oikein hyvä akustiikka! ;o)

Ruljanssi poikinee lähipäiville lisääkin sisustuspostauksia, montaa kapistusta on väännetty uusiin asemiin...

17 kommenttia:

 1. Pronssi (?)patsaat ovat komeat. Ja tuo rulokaappi tuo muistoja. Meillä oli sellainen aikoinaan, kun muutimme mieheni kanssa yksiin. Me pidettiin siinä liinavaatteita. Ja sitten joku ihme viiraus, kun muutettiin, niin ANNETIIN (!!!idiootit!!!) se miehen siskolle. Se on heillä nyt varmaa jossain autotallissa. Enkä kehtaa pyytää takaisinkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi!!! Mitäs jos hieroisit vaihtokauppaa?? Joku muu tarpeeton kaluste palautuvaa rulokaappia vastaan??

   Poista
 2. Kyllä tuolla kelpaa lueskella...:)

  VastaaPoista
 3. Musiikki/kirjastohuone on hyvä yhdistelmä ja itse pidän tummasta sisustuksesta, joten niin tästäkin. Kookkaammat lattiavalaisimet ehkä parantaisivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä-kyllä-kyllä, jalkavalaisimet ovat säälittävät rimpulat (perua hyvin paljon pelkistetymmältä kaudeltani), olen etsinyt uusia jo vuosia. Jokusen mieluisankin löytänyt, mutta kestämättömään hintaan... Mutta vielä jonain päivänä!! :o)

   Poista
 4. Waude! Sait siis projektin käyntiin ja kyllä näyttää hyvälle. Ihana kun on oikein kirjastohuone ja nuo kirjahyllynne ovat ihanat, kun on ovet.
  Verhot ovat mielestäni kauniit ja tuonne juuri sopivat ja sopivan vaaleat, jos matto olisi joku vaaleampi, niin sehän olisi sitten täydellinen.
  Jos polttaisi niin tuonne sopisi vielä sikaripöytä, mutta ehkä mielikuva siitä saapi riittää ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies alkoi haaveilla konjakkikaapista... ;o)

   Poista
 5. Ihana oikea kirjastotunnelma! Kyllä kannatti rymytä, ei ihan hetkessä varmaankaan hoitunut.

  VastaaPoista
 6. Ihana kokonaisuus, kannatti "tuunata" uusi soppi. Ihana istua, kuunnella musiikkia, kutoa, mietintämyssy päässä ja kuppi kuumaa nenän edessä. Ihan käy kateeksi tuo sinun energisyys. Toivon itselleni myös inspiraation jyväsiä kevään edetessä. Leppoisaa päivän jatkoa. Lepäilehän nyt edes pari tuntia ja nauti.

  VastaaPoista
 7. Noinhan se asunnon tuunaus tulee edulliseksi kun vaan osaa. Kaunista, pidän tummasta sisustuksesta, sitä on meilläpäinkin:)

  VastaaPoista
 8. Näyttää tosi arvokkaalle - ja silti sellaiselle, että tuonne olisi kiva käpertyä kirjan kanssa

  VastaaPoista
 9. Hyvinhän nuo pyörähtivät jokainen kaluste omalle paikalleen.
  Jalkavalaisimeen voi tehdä ihan ite uudet varjostimet, eikä niiden tarvitse olla edes samanlaiset. Kangas ja koristenauhat voisi yhdistää ne pariksi.
  Just tänään katselin kirpulla suurta jalkalampunvarjostinta, mikä tarvisi hellää otetta ja uutta pintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyiset ovat niin rimpulat, että kaatuvat takuuvarmasti, jos saavat jotain vähänkin massiivisempaa arjostimet itse - nokkaansa. Uudet ovat hakusessa, ja niihin kyllä ajattelin tehdä varjostimet itse, olenhan ollut hyvässä opissa! :o)

   Poista
 10. Kiitos KahviKaneli, Irmastiina, Onnenpähkinäinen, Rva Kivitikka, KristiinaS, Eisku, Irma, Pirjo-Riitta, Tiinatei ja Terhi! :o)
  Olen itsekin varsin tyytyväinen, kunhan vielä maltan tehdä ne viimeistelyt...

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!