Lukijat

tiistai 8. tammikuuta 2013

Kyllästymistä ilmassa?

Talo & Koti -lehti onkin nykyisin Unelmien Talo & Koti, jopas jotakin!

Pääkirjoituksessa sanotaan:
Olemme kuunnelleet tarkasti toiveitanne ja loihtineet lehdestä entistäkin maalaisromanttisemman, runsaamman, iloisemman ja kodikkaamman. Uudessa Unelmien Talo & Kodissa ei turhia pröystäillä eikä hehkuteta designilla.
En minä siis lehteä siksi matkalukemisiksi ostanut! PÄINVASTOIN! Maalaisromantiikkahan ei isommin nappaa (paitsi pikkuisen suvikeleillä ranskalainen ja englantilainen country look) ja minähän nimenomaan himoitsen sitä pönötystä, pröystäilyä, briljeerausta ja muuta kilkettä ja kimallusta (vallankin talviaikaan englantilaista ja ranskalaista manor styleä)!!!
Me uskomme helppouteen, kekseliäisyyteen ja pieniin arkisiin ilonpilkahduksiin.
No, tämä uppoaa meikäläiseenkin! Ja mieluusti myös isoja ilonkiljahduksia, kiitos!

Mutta en siis siksikään sitä ostanut. Vaan koska lehdessä oli juttu Villa Honkasalosta.

Aiemminkin paasannut: vielä pari vuotta sitten kotiin kannettuna tulivat kaikki silloiset kotimaiset sisutuslehdet. Kyllästyin, kaikki ihan samasta muotista.  Vielä pari vuotta sitten puhelimessani oli herätys 5 minuuttia ennen kaikkien sisutusohjelmien alkua (sis. siirtymäaika tellun eteen). Kyllästyin, kaikki ihan samasta muotista.

MUTTA, juu, ostan edelleen satunNaisesti sisutuslehtiä, jos huomaan niissä esiteltävän jonkin blogeista tutun kodin. Sellaisen elämänmakuisen, kuten Villa Honkasalokin. En tosin enää nykyisin visiteeraa heillä kovin usein, kyllästyin leveään murteeseen.

Sisustusblogien lukijana olen aika kronkeli. Kyllästyn tosi nopeasti liian silkoisiin, liian valkoisiin, liian tyylipuhtaisiin ja liian sisutuslehdenomaisiin blogeihin - edelleen siitä samasta muotista...

Rosoa pitää olla, särmää, omia ideoita tai sopivasti muiden muokattuina, iloa ja väriä ja elämää, joskus epäonnistuneitakin kokeiluja. Uskallusta ja uskottavuutta, sitä minä kaipaan! Ja löydänkin, ilokseni ja onnekseni!

Kyllä sistusblogisurffailu päihittää sisutuslehdet mennen, tullen! Unelmien Kodit ja Pihat oli luettu läpi reilussa tunnissa, sen jälkeen lehti on kierrätystavaraa. Kivaan blogiin voin poiketa aina uudestaan ja uudestaan! Kiitos siitä!!

PS. Lue myös taannoinen Mirkan postaus (sisutuslehtiä koskien). Samaa vikaa tunnistan myös sisutusohjelmissa.

PPS. Käsityöblogeissa en ole juurikaan huomannut samanlaisia vimmaa - että kaikkien pitäisi tehdä samanlaista ja samanväristä ja samankokoista ja samannäköistä. Käsityölehdetkin ovat (ehkä jopa tarkoituksellisen?) erilaistuneita, omannäköisiään. Vaikka epäilemättä piilomainontaa on niissäkin...

PPPS. Miksi Unelmien Talo & Koti -kotisivulla on vain vanhoja kuvia, ei mitään uusimmasta lehdestä??

26 kommenttia:

 1. Siis niin allekirjotan tämän jutun. Selailen kyllä nuo lehdet läpeensä esim.terveyskeskuksen odotusaulassa tai jos kyläilen jossain mistä niitä löytyy. Otan myös avosylin vastaan jos joku minulle niitä lahjoittaa, mutta en tilaa.Haaveilen joskus tietystä siisteydestä mitä sisutuslehdissä ja blogeissa näkyy, mutta herra mehtäläisen kanssa pitkän kokemuksen turin voimme iloisesti sano:"koti jokaon siisti,on tylsä"...lienee allekirjoitat saman??? Kyllä perussiisteys ollapitää mutta mitään sairaalatason hygieniaa ei ainakaan meiltä löydy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, Linkolalaisia oppeja! Kyllä samaa mieltä, elämä jättää jälkensä! :o)
   Sitäpaitsi Linkola asuukin tässä kohtuullisen lähellä, kalojakin käynyt kauppaamassa joskus hevospelissä. :o)

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus, samoin kuin mainitsemasi Mirkankin. Ja valkoisia huonekaluja en kotiini ole koskaaan huolinut :-)

  VastaaPoista
 3. Minuakin tympii nuo valkoiset kodinkuvausket, ehkä niitä vaan on jo nähty liikaa.

  VastaaPoista
 4. Liityn allekirjoittajien joukkoon! Kuvia katsellessa (sama koskee mielestäni usein sekä blogeja että lehtiä) tulee sellainen tunne, että asuukohan noissa tiloissa oikeasti joku. Sitten olen niin kovaksikeitetyn käytännöllinen, että mietin aina, kuka noita kaikkia tekstiilejä tuulettaa, kuka pyyhkii pölyt, miten lattialla laahaavat verhot keräävät pölyä, mihin kaikki ne tyyny- ja peitekuormat sängyiltä lastataan yöksi, jne. Ehkä eniten kummastelen keittiöiden avohyllyjä - kun omasta kyökistä ei saa (rasva-)pölyjä pyyhittyä edes umpikaapeista niin usein kun olisi tarpeen.

  VastaaPoista
 5. Aika samoilla linjoilla minäkin,tilattuna ei tule yhtään sisustuslehteä,tuon kyseisen lehden ostin juurikin siksi että "blogeista tuttuja" koteja siinä esiteltiin:D
  Mä olen aika kaikkiruokainen,sekä sen oikean ruoan että "sisustus"blogien suhteen,lukulistalta löytyy jos jonkunlaista huushollia ja se onkin blogien etu verrattuna lehtiin,joitain satunnaisia(;))poikkeuksia lukuunottamatta tuntuu että kun olet lukenut yhden lehden olet lukenut ne kaikki...
  Kyllä valkoinenkin koti voi olla kaunis,minun mielestäni,mutta kyllä mäkin kuulutan sen kekseliäisyyden ja itsetekemisen puolesta,eihän sitä purukumiakaan anneta ensin toiselle pureskeltavaksi,jos ymmärrät mitä tarkoitan:D

  VastaaPoista
 6. Täsmälleen samaa mieltä sisustuslehdistä: kun on nähnyt yhden, on nähnyt kaikki. Lisää persoonallisuutta!

  VastaaPoista
 7. Sisustuslehdenomaisiin?? Perusteles mitä tuolla tarkoitat :) Vai takoitatko niitä jynssättyjä, kliinisiä, kiiltäväpintaisia, joissa ei ole ainakaan kirjahyllyä, hyvä että mattojakaan, muusta normaaliasumiseen ja -elämiseen kuuluvasta puhumattakaan?
  Mä taidan olla sisustuslehtien suurkuluttaja, niitä tulee luettua laidasta laitaa, TOSIN Deco, Plaza ja vastaavat jää yleensä ostamatta! Kyllä se painopiste on niillä vähän kotoisammilla.

  Eniten mua ärsyttää se, että monet lehdet menee ( ainakin joksikin aikaa) sellaisiksi tavaraluetteloiksi, että ottaa päähän kun kääntää sivua niin edessä on taas uusi kollaasi tai kokoelma ties mitä. Sivutolkulla!
  Koteja mä tykkään katsella monenlaisia, retroja ja kartanoromanttisia, Kaikkea siltä väliltä, mitä vain kunhan niissä on silmille työtä - toisinsanoen katseltavaa :)
  Joskus miettinyt että kuinka sekaisin sellaisen ihmisen pää on, joka asuu kliinisen valkoisessa, kuultavan kiiltävässä kodissa jossa-on-ei-mitään!
  Eiks pää tyhjene muuten kuin ilman totaalisia virikkeitä?

  Ehdoton suosikki edelleen on 25BH, vaikka sekin "toistaa" itseään - mutta siinä vaan on silmille työtä :)

  Harmittavaa että Toivekoti loppui, just kun olin päättänyt että saa tulla, maksoi mitä maksoi.....aikani sitä tilailin pätkittäin ja ostelin irtonumeroita, viime vuoden alusta se taisi sitte jo tulla jatkuvasti. . .vaikka se olikin vähän vain yhden tyylin lehti - mutta mukavasti toteutettu sellainen.
  Mutta tän Koti ja talo-lehden uudistuneesta ilmeestä tykkään, näinköhän se nappaa toivekodin lukijat....

  No, niin kaun kun koti on asujansa näköinen ja luontevasti sitä mitä on -olkoon se mitä tahansa, silloin siiä yleensä nauttii lukijakin - lukee sitten lehteä tai blogia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, arvasinkin, että jotain termiä joudun selittämään!
   Kiva-kiva, sehän vaan tarkoittaa, että teksti on luettu. :o)

   "Sisustuslehdenomaisella" tarkoitan ensisijaisesti persoonatonta - samanlaista ja samanväristä ja samankokoista ja samannäköistä kuin sisustuslehdissä, jotka ovat pitkälti toistensa kopioita.

   Tykkään, että kotia laitetaan - tykkään kauneudesta, tykkään myös muunlaisista tyyleistä kuin omani, ehdottomasti. Tykkään myös valkeista kodeista, jos niissä on omat persoonalliset jipponsa. Pelkkä valkoisuus ei ole kiinnostavaa - varsinkin, kun sitä yhdessä vaiheessa oli kaikki sisustuslehdet ja asunto- + mökkimessutalot väärällään.

   Minuksin suosikkini on 25BH, ollut jo toistakymmentä vuotta! Juurikin siksi, että siellä sisusyusjutut ovat niin erilaisia - erilaisia kuin meillä ja erilaisia keskenään. Ehkä niitäkin on stailattu, mutta ei osu meikäläisen silmään. :o)

   Luen edelleenkin sisutusjuttuja lehdistä, kun käsiin vaan osuu. Mutta enää en ahdistu, jos jää lehti näkemättä (ennen taisi olla vähän sitä vikaa...). Saatan jäädä myös tellun eteen, jos sattuu kanava osumaan sisustusohjelmaan. Mutta voin vaihtaa kanavaakin, ahdistumatta. :o)

   Tuleekohan nykyisin vähemmän sisustusohjelmia kuin ennen? Nykyään tuntuu olevan vain ruokaohjelmia joka kanavalta...

   Poista
  2. Tulee vähemmän, ja varsisnkin kun joku iINNOkin on ihan persiistä, menee vähän nopeesti mielenkiinto !
   Mä yritän aina surffailla kanavilla ja etsiskellä, joku aika sitten löysin Ruotisn karmeimman kämpän, ja heti kun toivuin jrärkytyksestä, aloin viihtyä - eikä siinä huseeraata kuten Suomen vastaavassa, sitä riitti heti alkuunsa yksi jakso!

   Mä sitten niin kaipaan niitä kahta skottihomppelipoikaa, jotka laittoi asuntoja uuteen uskoon - sais tulla vaikka uusintana kaikki jaksot.
   Arvaas vaan muistankomedes sarjan nimeä :)

   Kaipa kaikessa tulee vähän seinä vastaan joskus, lehdissäkin. Vähän sama ilmiö nimittäin havaittavissa täälläkin, aiemmin melkein ostin ne mitä en tilannut, nyt ei tilattunakaan tule kuin pari.

   Poista
  3. Juu, samainen sisustusohjelma kuului meikäläisenkin suosikkeihin - enkä muista nimeä...

   Poista
 8. Kävin katsomassa pitkästä aikaa Villa Honkasaloa, siis linkistäsi. Onhan se oikeasti noin 15 km päässä. Pitäisi käydä ovella myymässä vaikka lasten rasoja, jos vaikka pääsisi sisälle tarkistamaan... Eihän tuo ole kovin leveää murretta? Itse moitin oudosti taipuvia sanoja.
  Sisustamisesta en ymmärrä mitään. Oma taloni on sikin sokin kaikkia enimmäkseen tavaroita, joilla on tarinansa ja säilytettäviä muistoja. Kotoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kaupoille! :o)
   Juu, murteesta, niin. Jotenkin se särähtää korvaan, ei ole sitä pohojalaasta, johon minä olen kasvanut. ;o)

   Poista
 9. Minä luen ja katselen paljon sisustuslehtiä.Tosin vanhoja numeroita erilaisista lehdistä.Kampaajaystäväni monesti lahjoittaa jo luetut lehdet minulle tai sitten ostan niitä kirpparilta.Viime syksynä löysin mahtavan pinon upeita sisustuslehtiä meidän mökin roskien kierrätyspaikan lehtilaatikosta,ilmeisesti jossain siellä lähistöllä mökkeilee joku media-alan ihminen.Osoite lehdissä oli nimittäin ison mainosfirman.Pääsin tutustumaan useampaan sisustuslehteen ,joihin en aiemmin ollut tutustunut.Aikalailla samantyyppisisä lehdet on.Mainoksia paljon ja kauniita erilaisia koteja.Ei minua kyllä haittaa mainokset eikä stailatut kodit.Kiva niitä on katsella ja löytää ideoita itsellekin.Täällä pikkukaupungissa kun asustelee vailla minkäänlaisia sisustuskauppoja,on mukava tehdä nojatuolikatselmuksia mitä missäkin on tarjolla.Harvoin tosin ostan mitään uutta sisutustavaraa,mutta kivoja ideoita löytyy lehdistä,jopa mainoksista itselle toteutettavaksi.
  Joskus olen ostanut jonkun lehden sillä perusteella,että siinä on bloggarin koti esiteltynä.Nykyisin en,koska blogissa koti on monesti jo niin esitelty,että harvemmin sieltä lehdestä mitään uutta löytyy.

  Tykkään monenlaisista sisustustyyleistä.Jos minulla olisi varaa sisustaisin kotini aina vuodenaikojen mukaan erityyliseksi.Syksyllä olisi kiva värikäs retrokoti,talvella upea maalaistyylinen koti,keväällä hempeä pastellikoti ja kesä ihana romanttinen koti.Mutta kun se ei ole mahdollista meiltä löytyy varmaan kaikkea tätä sekaisin.Eniten nautin tällä hetkellä vaaleudesta joka saatiin aikaan maalaamalla kaikki tummuneet puupinnat,jota meillä on paljon.Koska tykkään monista eri sisusytustyyleistä tyyleistä,luen ja ihastelen myös monentyylisiä sisustusblogeja,kuten myös käsityöblogeja.Kuten myös ihan tavallisten ihmisten blogeja,joissa on välillä muutakin kuin sisustusta.Minusta pääasia on että jokaisella on sellainen koti,jossa viihtyy

  VastaaPoista
 10. Pääasia on tosiaan, että jokaisella on sellainen koti missä itse viihtyy. Tästä syystä minulle ei koskaan tule valkoista kotia. Minusta nuo ovat niin persoonattomia, sillä pelkkä valkoinen väri ei tee sisustusta.

  Sisustusohjelmia en ole enää pitkään aikaan katsonut, koska kaikissa esitellään samantyylisiä ratkaisuja. Puhumattakaan, että olisin lehtiä ostanut...olen niitä kyllä selannut aina silloin tällöin, mutta mitään mielenkiintoista niissä ei ole ollut pitkään aikaan.

  VastaaPoista
 11. Loistavaa satunNainen herätit keskustelua. En ikinä ymmärrä näitä sisustuslehtien ja -ohjelmia sisustuksia, joissa ei näy asukkaiden persoonallisuus mitenkään. Muoti-ilmiöt joilla mässäillään ja luodaan tylsää tylsempiä kokonaisuuksia ja aina samoin. Tämä ei tarkoita, että kliinisyys, puhtaus, siisteys, tavaroiden vähyys olisi pahasta. Eiei.
  Minä rakastan mm. taidetta ja sitä on meillä vessaa myöten. Joku sisustusarkitehti saisi varmasti tavaran paljoudesta sydärin.

  VastaaPoista
 12. Samaa mieltä sisustuslehdistä! Valkoinen alkaa olla jo niin "nähty", samoin se maalaisromantiikka. Tosin voisin sulattaa sen maalaisuudenkin oikein hyvin, jos se tarkoittaisi oikeita maalaistalojen tavaroita eikä sellaisia tekoantiikilta näyttäviä tarkoituksella ruostutettuja ja kulutettuja juttuja. Lehtiin kaipaisin enempi juttuja myös esim. siitä, miten perhe on hävittänyt kaappeihin kaksi kuutiota kenkiä tai miten täysin toimimattomista tiloista taiottiin tilaihmeitä erilaisilla persoonallisilla ratkaisuilla. Onhan näitä juttuja toki olemassa, mutta kun rekvisiittana esimerkiksi tuota urheiluvälinevuorta edustamassa ovat aina jotkut kimaltelevat taitoluistimet ja nurkkaa vasten nostettu pesäpallomaila, niin uskottavuus menee heti.

  Yksi mun suosikki(sisustus)blogi on muuten Petriinan "Silkkiä samettia", jossa on toki paljon muutakin kuin sisustusta. Musta se koti on vaan niin sydämellä laitettu ja ne antiikkilöydöt ovat ihan helmiä. Se on sellainen erilainen koti, jota ei voi ostaa sisustusliikkeestä valmiina, vaikka toki merkkituotteitakin on joukossa.

  Mä olen aiemminkin kirjoittanut aiheesta, mutta mun mielestä sellainen "taiteilijakoti" on paras. Koti, jossa näkyy elämä ja harrastukset, on taidetta tai vastaavaa seinillä, tunnelmallisia löhöilypaikkoja, sellainen fiilis, että omistajat ovat todella kotonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoit taas asian niin paljon osuvammin! Juurikin tuota tarkoitin (uskottavuudella), en vaan osannut konkretisoida tavallasi. Kiitos!! :o)
   *
   "Silkkiä ja samettia" on tuttu, usein pujahdan sinne juuri blogisi linkkilistan kautta, satunnNisesti. Ylipäätään muiden bloggaajien linkkilistat olen kokenut antoisiksi, sitä kautta löytää usein mitä mielenkiintoisimpia tuttavuuksia!!

   Poista
 13. Voi Paula :) Mullahan on kaikki valkoista. Ei sitä maalaisromanttista vaan kanttista ikean kalustoa. Kas kun ei raha kasva puussa. Sä tykkäisit tuon mun satunnaista vakituisemman kodista, pitäisi uskaltautua kuvailemaan siellä niin näkisit kuinka vaan sinne oon kotiutunut vaikka valkoisesta pidänkin :) Mulle ei tuu sisustuslehtiä, joten en tiedä mikä on muodissa. Ihailen sitä maalaisromantiikkaa, siis jos mulla olis se rintamamiestalo jne. Mutta kun ei oo ku 3 sotkevaa lasta ja kylmä vuokrakämppä, niin todellisuus palaa hyvin äkkiä :D Musta blogit taas jakautuu kahteen, niihin vitivalkoisiin ja pastellinsävyihin, taikka siihen mustavalkoiseen ja ripaus hopeaa/kultaa päälle... Alkaa kyllästyttää.

  VastaaPoista
 14. Lisättäköön että vaikka mööpelit on valkoiset, niin tekstiilit on jotain ihan muuta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin kuin pitääkin! Elämää, väriä, iloa! :o)
   Valkoinen antaa hyvät puitteet - mutta jos kaikki on valkoista lattiasta kattoon, tekstiileistä leikkokukkkiin, on se melkein jo mielikuvituksettomuutta - ja jotenkin niin kovin hengetöntä. Siis minun mielestäni...

   Poista
 15. Kiitos :) Tosin nyt yli kkteen en oo postannu mitään :D ehkä taas pikkuhiljaa kevään kynnyksellä... :)

  VastaaPoista
 16. KIITOS kommenteista ystävät kalliit! Onpa mukavaa, että aihe herätti keskustelua, oikein täällä hykertelen!! On niin ihanaa, kun asioista voi esittää erilaisia mielipiteitä - usein kun tuntuu, että Suomessa kaikkien pitäisi olla aina samaa mieltä, minkäänlaisia valtavirrasta poikkeavia mielenilmauksia ei oikein sallita - tai ainakin joku aina loukkaantuu, ihan syyttä, suotta. Annetaan kaikkien kukkien kukkia!!

  VastaaPoista
 17. Pakko oli vielä piipahtaa kommentoimassa, kun en eilen ehtinyt..... minusta valkoiset kodit ovat kauniita, niin kauan kun eivät ole aiva sairaalamaisen kliinisiä ja sellaisessa kodissa värikäs kohta/huone voi olla lastenhuonee yksi vaaleanpunainn tyyny, ei ehkä ihan minun käsitys värikkäästä...
  Nyt muuten kodit ovat vaihtumassa mustaan ja blig-blingiin, ainakin sisustuslehdissä.
  Oletko muuten huomannut, että harvassa kodissa on enää kirjahyllyä?
  Ja kommentoin vielä tuohon murteella kirjoittamiseen, vaikka eri murteita on ilo kuunnella livenä, niin niiden lukeminn on välillä tuskastuttavan haastavaa!

  VastaaPoista
 18. Jaan niin nämä havaintosi ja mielipiteesi lehdistä, kodeista ja jopa leveästä murteesta :)Kiitos.

  VastaaPoista
 19. Kiitos Rva Kivitikka ja Mäntylän mummi! :o)
  Musta on ihan kamala sisustusväri, ellei sitten asu täysin pölyttömässä kodissa...

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!