Lukijat

maanantai 21. tammikuuta 2013

Kyläkaupassa

Viikonloppuna kävin ekan kerran elämässäni Suomen Suurimmassa Kyläkaupassa, Tuurissa. Eipä ollut televisiokameroita tallentamassa tätä tapahtumaa...

Olin aina kuvitellut, että Tuurin ihme tursuaa halpahintaista, heikkolaatuista humpuukia. Mikä yllätys, valikoima olikin ihan kelpo tavaraa!!  En ollut henkisesti varautunut moiseen, joten investoinnit jäivät vähäisiksi - mutta hyvin edullisiksi!

Seiskaveikan "minun väriseni vihreä" oli poistohinnalla 2,5 €/kerä (paluumatkalla jo harmitti, etten ottanut enemmän)!

Enkä saanut paistinpannusta lisäalennuksia, vaikka tässä nyt vähän mainostankin: Tefalin paistinpannut ovat ihan kaikkein parhaimpia! Silloin joskus nuijasodan aikaan, ollessani tavaratalon astiapuolen vastaavana, Tefalin pannuja myytiin eniten - ja reklamoitiin vähiten. Vaikka yleensä suomalaista pyrinkin suosimaan, Tefal hakkaa kotimaiset mennen, tullen! Ja hintakin oli kohdallaan!

Keskisellä oli myös marimekko shop in shop, olin ihan äimän käkemä! Valitettavasti ei vaan löytynyt ale-tangolta omaa kokoa mieluisissa väreissä. Jäiköhän tämä "just meitsin väri" tämän kevään ainokaiseksi...

PS. Tiinatei eilen kysäisi eteisen lipaston päällä olevasta taulusta. Se on taannoinen huuto.net -löytö, Paula Piiraisen (nyk. Humberg) nimetön työ (2004). Nyttemmin hän on tainnut siirtyä ennemmäm valokuvauksen suuntaan, parhaillaan Paula ja Heikki Humbergin Neulanreikäkuvia on esillä Imatran kulttuuritalo Virran Käytävägalleriassa 2.2.2013 asti. Valitettavan kaukana näiltä nurkilta!

15 kommenttia:

 1. Et olisi arvannut: olen juuri nyt työkeikalla Imatralla ja 500 m päässä kulttuurikeskuksesta. Lounastapaaminen peruuntui ja taidankin poiketa tutustumassa Neulanreikäsuviin. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, onpa jännä sattuma, että osui näin kohdakkain!!??

   Poista
 2. Siis kuviin, on jo tuo suvi niin mielessä, että tuppaa väkisinkin mukaan...

  VastaaPoista
 3. Törmäsitkö edes "tarjoushaukkaan"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eh-he-hee, en sentään - kuvausryhmä ei ollut paikalla, josko vain se haukankin saa laskeutumaan...?

   Poista
 4. Viime maanantaina minäkin ostelin alelankoja Keskiseltä, harmitti kans kun niin vähän ostin, mutta eipä ole matkaakaan paljon vaikka pyörähtäisi lisää hakemaan, melkein aina kun käyn, on joku lanka hyvässä tarjouksessa. Eipä ole kuin 20 km. mutta harvakseltaan silti käyn siellä.

  VastaaPoista
 5. Keskisellä on mielestäni hyvä tilkkutyö-kangasosasto. Miten pääsit sen ohitse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, siinä muuan rouva tönötti niin pitkään hyllyn edessä, että kyllästyin odottelemaan - olen vähän hätäinen, juu. Silläviisin niskan takaa hönkien valikoima näytti kyllä kiinnostavalta, mutta en sitten tullut palanneeksi takaisin...
   Kangasosastolla oli myös oikein ihanaa koira-gobeliinia (koirat tarvitsisivat uudet reissutyynyt), mutta sitä en sitten raaskinut ostaa...
   Kauhean pitkään en tohtinut kangaspuolella pyöriä, koitan vältellä varastotäydennyksiä (ompelemaanhan en ole taas kerinnyt aikoihin...).

   Poista
 6. Kyllä taitaa olla ihan pakko meikäläisenkin käydä siellä Tuurissa. Nuo tilkku-kankaat kyllä houkuttaa ihan hirveesti myös. Taitanee jo kuulua yleissivistykseenkin. Nukkekurssi oli tosi onnistunut ja kuten sanoit, Sari on huippu. Aion mennä seuraavillekin niin kovin sain kipinää. Kiitos vielä vinkkauksestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että kurssi vastasi ennakko-odotuksia!!
   Toivottavasti saamme lukea blogistasi nukkekurssista oikein pian!! :o)

   Poista
 7. Ollaankohan oltu yhtäaikaa Keskisellä? Minä kävin lauantaina, lankoja en tällä kertaa ostanut, mutta jotakin sieltä aina mukaan tarttuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu-u, oltiinkohan peräkanaa kassajonossa? :o)

   Poista
 8. Terveisiä Humbergien näyttelystä! Paula H:lta oli kauniita ja jotenkin nostalgisia mustavalkokuvia; muutama sellainen, että mukaan olisin voinut ottaa. Heikki H:n kuvat olivat värikuvia, hempeitä ja väreiltään hentoja kuin taidolla maalatut akvarellit. Näyttely oli pieni, kuvia oli pienessä tilassa yhteensä parikymmentä. Kiva piipahdus kesken työpäivän.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Tiinatei, KahviKameli, Mummeli, Helena, Vekki ja Konnadonna! :o)
  Tiinatei, kiitos myös näyttelyn kommentoinnista, kiintoisaa! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!