Lukijat

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Luumuhilloa

 Luumupuu tuotti taas mukavasti satoa!
Ei edellisvuoden malliin, mutta enemmän kuin sinällään syötäväksi.

Luumuchutneytä on (sattuneesta syystä) vielä monta purkkia kellarissa,
nyt oli siis aika kokeilla jotain muuta.
 
LUUMUHILLO talon tapaan
2 kg luumuja
4 dl vettä
1 kg hillosokeria
1 pss mantelilastuja
reippaasti kanelia

Poista luumuista kivet, nakkaa kattilaan vesitilkkaan, kuumenna, sekoittele silloin tällöin.
Kun seos höyryää, lisää hillosokeri ja (joululta jääneet glögi-) mantelit ja rutkasti kanelia.
Keittele 15 minuuttia välillä sekoitellen.
Poista vaahto pinnalta, lisää vielä kanelia ja purkita kuumiin purkkeihin.


Googgeloimalla löytyneissä resepteissä puhuttiin kanelitangoista. Meitsillä on pussikaupalla kanelitankoja askartelukaapissa, ostettu joulu(je)n jälkeisistä ale(i)sta. Käytin kuitenkin ihan tavallista jauhettua kanelia. Moraalini ei sallinut käydä verottamassa ovikranssikurssin tarveaineita. En tosin ole sellaiselle kurssille menossa - mutta koskaan ei tiedä, milloin on ajankohtaista.

Ensimmäinen makutesti oli kuitenkin lupaava. (Mikä tahansa on luumuchutneyn jälkeen!)

Mansikat kukkivat. Jo toista viikkoa olen saanut päivittäin 6 mansikkaa saaliiksi. Kun tarpeeksi kauan odottaa, terroristivarikset luovuttavat ja jää satoa omaankin käyttöön!

Jos lämpimät kelit vielä jatkuvat, saan tehdä toisenkin satsin raparperihilloa!!

8 kommenttia:

  1. Meillä ei tänä vuonna tullut kuin muutama luumu, harmi, sillä tuo resepti kuulosti herkulliselta :-)

    VastaaPoista
  2. Pitääkin laittaa luumupuu meillekki kasvaan! Mulla kanssa amppelimansikka on innostunu vielä pikkuruisia palluroita kypsytteleen päivittäin :)

    VastaaPoista
  3. Hyvän näköisiä luumuja ja hilloa, resepti kuulostaa hyvältä! Meidän luumu puu on vasta ihan pieni parivuotias ja odottelen vielä satoa, mutta lupaan kokeilla tätä reseptiä sitten. Laitan kanelitankoja yleensä mausteeksi mehuihin ja pojantytär kutsuu mehuja joulumehuiksi.

    VastaaPoista
  4. Olen tuskaillut saamani luumusadon kanssa mitä niille tekisi, kun ei niitä syödäkkään kaikkia jaksa, mutta täällähän on apu asiaan :) Kokeilin tehdä kauraomenapaistosta ja vaihtaa omput luumuihin eikä siitä tullut ollenkaan hyvää niin en ole uskaltanut enempää kokkailla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein illalla gratinoituja luumuja - ihan KAMALIA!! Uunissa hapokkuus nousi jotenkin ihan kamalan voimakkaasti esiin, sokerilisästä huolimatta. Reilu loraus Lidl'n kinustikastiketta pelasti tilanteen. :o)

      Poista
  5. Mullekin maistuisi tuo hillo, kun olisi vaan luumuja mistä tekisi:)
    Muutama päivä sitten sain vähän luumuja kyläreissulta mutta ne tuli syötyä sellaisenaan.

    VastaaPoista
  6. Meillä myös kiusaa noi terroristit ! Meinaa mennä hermo kun vierailevat ahkerasti tyrnipuskissa ja sitten ruikkivat jätöksiään ikkunaludoille ja joka paikkaan ! Mä oon kans miettiny luumupuu asiaa,mutta tänä kesänä oli vuorossa kirsikka puut :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos Rva Kivitikka, Sanna-Mari, Tilkkureppu, Kiki, irma ja Riitta! :o)
    Auts, maistuvatko tyrnitkin terroristeille?? Tänä kesänä laitettiin tontin nurkalle 4 puskaa - sabotöörisiipeilijöiden määrä uhkaa siis vain kasvaa tulevina vuosina!!??

    VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!