Sain Anopilta reilut 4 litraa mustikoita. En leivo (edes mustikoista), emme muista syödä marjoja pakastimesta, mustikkamehu on mautonta, mutta HILLO ON HERKKUA! Mies keittelee itselleen työaamuina puuroa, joten hillolle on menekkiä läpi vuoden.
Ja kun keittiössä kökin, tein Villa Töllin Even innoittamana chili-kurkkusalaattia.
Paitsi että en tykkää käsitellä chiliä (hieroisin kuitenkin silmiäni viimeistään sipulia pilkkoessa), joten vaihdoin sen chilirouheeseen, suippopaprikaa väriä antaman. Ehkei oma "blandattu" versioni ole yhtä ytyä, mutta korvasin puuttuvaa potkua lisäämällä valkosipulin määrää.
Jokohan kohta ehtisin mehunkeitolle...??
Onko sinulla ideaa mitä noista punaisista viinimarjoista tekisi? Mehua? Löysin tänne Tilkkutaiwaan kautta.
VastaaPoistaMinäkin olen tehnyt hilloa punaviinimarjoista.
VastaaPoistaMarja-aronian kypsymistä odotellessa....
Taas noin vain keitellyt hilloja ja chilikurkkusalaattia tehnyt. Kyllä sä olet niin tosi ahkera!
VastaaPoistaIhanaa että joku muukin harrastaa hilloamista! :D
VastaaPoistaJuuri meinasin itsekkin pistää kuvia jokavuotisesta hilloprojektista!
Eilen poristelin pienen määrän karviaismarja-salmiakkihilloa. Kaksi purkkia sai malttamaton keittelijä rikki, mutta ehkä tästäkin rouvasta joskus tulee ihan kelpo vaimo! ;D
VastaaPoistaOsuva otsikointi!
VastaaPoistaOlet oikea tarmopesä =D
Hillopurkit todellakin ovat kuin muumimamman kellarista.
Mitenkähän tässä näin käy? Kun klikkaan chili-kurkkusalaatin kohdalla, pääsen Litukan siirtolapuutarhan sivuille :)
VastaaPoistaIhanan kotoisen näköisiä hillopurkkeja. Voi, kun osaisi itsekin tehdä hilloa..
VastaaPoistaKiitos Vekki, Rva Kivitikka, Intsu, Magre, Sonja, Matonkude, Sari & Katariina! :o)
VastaaPoistaTervetuloa uudet lukijat/kommentoijat!! :o)
*
Itse keittelen kaikki punaiset viinimarjat mehuksi (pakastan Mehulas-pulloissa), koska sille on talvella menekkiä ja se on vaivattomin ratkaisu. Viinimarjahyytelön lisäksi en edes keksi oikein muita käyttötapoja. Viiniksi? Hilloihin muiden marjojen seassa?
Kenties Rva Kivitikka kommentoi, tuleeko hillosta kauhean kirpakkaa??
*
Karviais-salmiakki kuulostaa mielenkiintoiselta! Ja houkuttelevalta!! Pihan tulee vielä pari karviaispensasta, kun saadaan tilaa raivattua...
*
Kiitos Sari, korjasin linkin!! Yleensä aina tarkistan linkkien toimivuuden, aika usein tulee virheitä. Luulin nytkin tarkastaneeni, mutta...
*
Katariina, hilloaminen on tosi helppoa valmiilla hillosokerilla!!! Vain desi vettä, marjoja ja sokeria, tovin keittely ja purkitus!! Ei mitään säilöntäaineiden kanssa lutrausta, sokerissa on kaikki tarvittava valmiiksi mukana!! :o)