Lukijat

maanantai 27. elokuuta 2012

Kellari

Meillä on alakerta eli kellari. Kellarissa ei ole tehty näiden 6½ vuoden aikana remppaa minkään vertaa. Tai, no, on siellä uusittu sähkövetoja ja sähkökaappi, putkia ja vesikalusteita, pattereita ja öljypoltin, vaihdettu ulko-ovet ja lisätty ilmastointisysteemejä. MUTTA NIITÄ EI LASKETA kun en niistä mitään ymmärrä. Siis melkein turhanpäiväistä.

Meillä on siis kellari. Kellarissa ei ole tehty näiden 6½ vuoden aikana remppaa lainkaan. Olen ollut vakaasti ja vahvasti sitä mieltä, että mitään väliaikaisratkaisuja ei tehdä! Kun tehdään, tehdään sitten lopullista - tai ainakin seuraavaan päivitystarpeeseen asti lopullista. Sen aikaa joutaa katselemaan vanhaa, kunnes rempataan perusteellisesti.

Meillä on se kellari. Kellarissa ei ole tehty näiden 6½ vuoden aikana remppaa ensinkään ja viimein tajusin, ettei tehdäkään vielä vuosikausiin! Ja kun tehdään, ei oleellisinta ole minun sisustussuunnitelmani, vaan öljysäiliön paikka, aurinkokennovalmius, lattian auki kaivaminen, viemärien uusiminen ja salaojituksen teko talon alle.

Joopa-joo. Alakerta. Eli kellari. Juu. Niin.

Meillä on siis kellari. Kellarissa ei ole tehty näiden 6½ vuoden aikana remppaa ollenkaan. Vaan nyt tehdään!! Väliaikaisratkaisuja. Kunnes rempataan perusteellisesti. Öljysäiliöitä, aurinkokennoja, viemäreita ja salaojia, uusitaanpa vielä ikkunatkin. Ja vasta SEN JÄLKEEN spa, takkahuone ja unelmien kodinhoitohuone. NIIHIN on suunnitelmat olleet valmiina jo vuosikausia...

 Niiden toteuttamiseen menee vielä vuosikausia. Tai vähän kauemmin.

Hain rautakaupasta maalikarttoja. Tehdään kevyttä pintaremppaa. Tosi kevyttä.

3 kommenttia:

 1. Tosi kurjia nuo öljypolttimet ja sähköt ja muut hilavitkuttimet....
  Kivaa olsi päästä laittamaan kaikkea nättiä sisustusta!
  Ymmärrän yskäsi, onneksi pääset edes maalaamaan!Kyllä se siitä ;-D

  VastaaPoista
 2. Alkoi entistä kellarin omistajaa hymyilyttää. Totuin lopulta 20 v:n kuluessa oman kellarini väliaikaisuuteen ja kaipaan edelleen kotiini "vähän sinne päin"-osaa. Teetin minäkin kellarissani tärkeitä muutoksia, kuten esim. kaukolämpöremontin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Rva Kivitikka ja Päivi! :o)
  Joskus mietin, olisiko sittenkin kannattanut hankkia uudempi lättänätalo ilman kellaria. Mutta näin on hyvä, pitäähän sitä elämässä tavoitteita olla... Kai?

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!