Sivut

Lukijat

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Palkintomatka

Veljentyttö Nuorempi oli korottanut sekä englannin että ruotsin arvosanaansa. Vanhempi oli oikein tyytyväinen, etteivät kielten numerot olleet laskeneet - lukio vaatii niin paljon enemmän panostuksia kuin vielä vuosi sitten peruskoulussa. En siis saanut matonpesuseuraa, matkaseuraa kuitenkin! Kiva-kiva!!

Kymppiin asti ei ole päästy, mutta kontrahdin ehtoja sovelletaan sopivasti...

Kesäkuun alkupäivinä tutkin vaihtoehtoisia palkintomatkakohteita, kotimaassa ja vähän kauempanakin. Lontooseen olisi Ryynäriltä saanut lennot muutamalla kympillä, mutta hotellihuoneet olivat aivan tolkuttomissa olympia-hinnoissa! Ei siis sinne! Lopulta palkintomatkakohteeksi suodattui tylsähkön tavallinen Tallinna, aikataulullisista syistä (Veljentyttöjen kesätöiden ja koirahoidollisten seikkojen vuoksi). Veljentyttö Vanhempi kutsuttiin myös mukaan, mutta viimehetken aikataulumuutokset muuttivat suunnitelmia.

Murg karri (Chicken curry)
Gosht tawa kabab (Lamb on hot plate)
Reissussa molempien toiveet täyttyivät, kiertelimme niin Karnaluksin kuin vaateliikkeetkin. Kumpainenkin teki oivallisia löytöjä!! Sain myös perinteisen hunajaolueni Olde Hansassa, mutta päivällistä Vt Nuorempi ei siellä halunnut, näytti kuulemma "alkukantaiselta luolamiehen ruualta". Nuoremman valitsema intialainen Elevant oli minunkin makuuni, samoin aamiainen (myös Nuoremman valitsemassa) Pierre Chocolateriessa.

Karnaluksista ostin yksinomaan "pakollisia välttämättömyyksiä" - vain ja ainoastaan jo kotona laaditun ostoslistan mukaan. Ennenkuulumatonta!! 

Karnassa ei ole Minnan suosittelemia Knitpron puikkoja, mutta kokeilen Ponyn 15 cm bambuja. Himoitsin ruusupuisia, mutten raaskinut - kotona tarkistin, että edullisemmin niitä saisi esim. Silkkivillasta tilaamalla.

Veljentytöille lupasin neuloa jotain syksyn aikana, jos etsivät mieluisan/t ohjeen/t. KyJyilyä ajattelin, mutta muistin aloitusten dead linen väärin - kuvittelin sen olevan vasta matkan aikana. No, sepä oli juuri päivää aiemmin, joten Vt Nuoremman valitsema neuletakki valmistuu "extra-KyJynä", samalla aikataululla (so. jouluun mennessä). (Kuva: Novita)

Langat Nuorempi sai (joutui) ihan itse valitsemaan Karnaluksin valikoimasta. Ei ihan helppo homma, kun tarjontaa on niin turkasesti! Nuorempi mietti pitkään 100% alpakkalangan ja kuvan 100% villalangan välillä, mutta päätyi viimein jälkimmäiseen, koska se kestää hellävaraisen konepesun. Fiksu valinta!

Toisena reissupäivänä suuntasimme Rocca al Mare -kauppakeskukseen, jossa on yli 160 liikettä +12 ravintolaa & kahvilaa. Myymälät on ryhmitelty mukavasti myyntiartikkeleidensa mukaisesti (esim. kaikki kenkäkaupat vierekkäin, samoin sisustusliikkeet jne.) - erittäin asiakasystävällinen ratkaisu!! Toisin kuin Suomessa, sesonkiale jatkui yhä ja Vt Nuorempi teki monta hienoa löytöä bikineistä juhlakenkiin, mutta myös koulun alkuun passelia vaatepartta.

Itse pidin tiukkaa linjaa ( = "ei uusia ostoksia ennen nurkkien läpikäyntiä & kirpparimyyntiä"), mutta Kunst & Hobi Galeriissa repsahdin: näitä tilkkutyökankaita ei vaan voinut vastustaa!!!

Oikein kiva ja onnistunut reissu!!
KIITOS Vt Nuoremmalle mainiosta matkaseurasta!!

Ahkeraa opiskelua seuraavallekin lukuvuodelle, niin päästään reissuun tulevanakin suvena!!

6 kommenttia:

 1. Niinhän se kai menee, että vanhat konstit - uhkailu, lahjonta ja kiristys - on toimivia, ja lahjonta se toimivin :D
  Ja mikäs sen mukavampaa kuin se, että itsekin saa siitä iloa!

  VastaaPoista
 2. Lahjonta näyttää olevan toimivin tapa saada tuloksia! Ihania nappeja ja kankaita!

  VastaaPoista
 3. Oih,oih kuinka mukavalta näyttävä Tallinnan reissu sinulla taas ja mukavassa seurassa kaiketi:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Pepi, Tilkkureppu ja Intsu! :o)
  Hmmm, olen tainnut kyllä käyttää noita muitakin konsteja, muissa yhteyksissä... :-O

  VastaaPoista
 5. Kivoja ostoksia olet tehnyt,varsinkin nuo napit on ihania :)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!