Lukijat

lauantai 25. elokuuta 2012

Mother's Choise

Täytyy myöntää kukkapenkkien olleen tänä kesänä aikalailla hunningolla!! Rikkaruohoja olen kitkenyt satunNaisesti, mutta mitään täydennyksiä en ole tehnyt ja kastelukin on unohtunut kesän muutamina kuivina kausina.

Ainoastaan pioni kukki röyheän runsaasti, kaikki muu on ollut enemmän tai vähemmän mitätöntä, surkeaa, onnetonta, aneemista tai toivotonta. Penkeissä on kaljuja kohtia, kasvusto on joko kuihtunutta tai sitten lehtevää, mutta kukatonta.

Piristävän poikkeuksen tekee alkukesästä Bauhausin tarjouksesta mukaan lähtenyt valkea miniruusu (Äitienpäivän jäämistöä, oletan), joka kukki piharuukkuun lykättynä hetken oikein uhkeasti. Ja sitten se olikin vain sellainen vihreä puska pitkään. Olisin kompostoinutkin jo, mutta kun mitään en löytänyt tilalle.

Nyt puska on vallan villiintynyt! Ministä ei enää voi puhua, kokoa on kaksinverroin ja uutta kukkaa pukkaa jatkuvasti. Väri vaan on muuttunut kovin oudoksi... Rapuruttoa??

Orientallilja Mother's Choise alkaa viimein olla parhaassa puvussaan. Tarkistin vanhasta blogista sen kukoistaneen viime vuonna reilut 2 viikkoa aiemmin - ja sitäkin vanhemman blogin mukaan toissavuonna, ensimmäisenä kesänään, viikkoa aiemmin.

Tykkään näistä NIIIIIN hirveästi. Kunpa saisin tuoksun näiden kuvien oheen!! Huumaava!!

Jos tulevina suvina puutarhainspis on yhtä heikko kuin nyt on ollut, pitää ryhtyä miettimään samantyylisiä ratkaisuja kuin Opiston kudontatilan ovessa...

Samassa tilassa kokoontuu Neulontavimmaiset, täkäläinen "neuleaktivistien" viikottainen neulontaseura. Kenties joku heistä on virkannut nämä somat (rapurutottomat) ruusut. Aika ihanat!!

VALOISAA VENETSIALAISVIIKONLOPPUA!

4 kommenttia:

  1. Upeaa kukkaloistoa! Minun silmiin nuo kaikki näyttivät todella loistavilta. Rapuruttoruususi on sellainen, kuin vesivärillä roiskittu, aika persoonallinen ;-D

    Onpas hienot ruusut ovenkahvassa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Rva Kivitikka!
    Mietin, siirtäisinkö ruusun penkkiin - ihan vain nähdäkseni, minkä värisenä kukkii seuraavana kesänä!? Jos kukkii...

    VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!