Sivut

Lukijat

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kirpparivaraus

Kävin alkuviikosta Äidin kanssa shoppailemassa - vain Äiti shoppaili, minä olin kyytinaisena.

Olen NIIN ylpeä, että päätökseni on pitänyt!! Ei uusia ostoksia ennen kuin vanhoista on päästy edes osin eroon!!  Ja miten niistä pääsee?? KIRPPARILLA!

Kylälle on avattu uusi kirpputori, katutasoon pääkadulle. Kylällä on entuudestaan yksi kirpputoriyrittäjä, kauppakeskuksen III kerroksessa eli ei mitenkään varsinaisesti kulkuväylien varrella. Paitsi sen kampaamon, jossa minut aina operoidaan. Kylällä on kolmaskin kirpputori, SPR:n, kävelykadulla, koskaan käynyt. Ja neljäskin, teollisuusalueella, joka myy pelkkää ylihinnoiteltua moskaa.

Pitihän se uusi käydä katsastamassa! Vallankin kun olen jo viikkotolkulla suunnitellut kirppispöydän vuokrausta - jostain muualta kuin sieltä kauppakeskuksen vintiltä, missä kauppa kävi edelliskerralla tosi heikosti.

Uusi kirppariyrittäjä kertoi - puolen viikon kokemuksella - kaupan käyneen oikein vilkkaasti. Ja kyllä siellä väkeä olikin! Pari artikkelia ostin itsekin. Kaikki oli uutta ja siistiä. Ja tolkuttoman AHDASTA! Yksi asiakas riitti tukkimaan käytävävälikön - kun kunnolla pyllistäisi alahyllyjä tutkiessaan, takuulla kaataisi vastapäisen pöydän. Tankoa vain lyhyt pätkä ja hyllytilaa 4:ssä tasossa varsin niukasti.

Kipaisin kauppakeskuksen kirpparille. Hiljaista. Useita tyhjenneitä pöytiä - parhailta paikoilta! Aiemmat "kestomyyjät" ovat ilmeisestikin siirtäneet romppeensa uudelle kirpparille. Varasin pöydän, sen parhaan, aloitus 2 viikon kuluttua.

Pölhönäkö pidätte??

Ehei, tämä oli taktinen veto! Kyllä ne uudelle kirpparille suuntaavat kiertävät samalla reissulla myös sen vanhan, kun liikkeelle ovat lähteneet! Matkaakaan ei kirppareiden välillä ole kuin pari sataa metriä, sujuu samalla pysäköinnillä. Ja parin viikon kuluttua on opiskelijoita ja heidän vanhempiaan liikkeellä (toivottavasti) sankoin joukoin!!

En takuulla ole ainoa asiakas, joka arvostaa väljyyttä! En tunge väliköihin, jossa seistä tönöttää ihmisiä tavaroita tutkimassa. Enkä jää tavaroita hipeltämään, jos näen käytävällä kohti rynniviä ihmisiä. En karta muita ostajia, mutta haluan tutkia/tehdä ostokseni rauhassa ilman jatkuvaa anteeksipyytelyä. Vanhalla kirpputorilla se onnistuu.

Nyt vaan kaappeja penkomaan ja hinnoittelemaan!!

PS. Kuvissa uudelta kirpparilta löytämäni ihana, iso peltisoikko - uusi ja käyttämätön. Tästä poimin värit seuraavaan grillikatoksen päivitykseen, öklön vaaleansinisen vaihtuessa. Ensi kesänä?

6 kommenttia:

 1. Oh-hoh, täytyy tulla katsastamaan uusi kirppis! ... sitten joskus kun kaikki ovat jo uuden paikan katsastaneet, eli joskus syksyllä! Minuakin ärsyttää jos koko ajan on joku tuuppimassa ja täytyy väistellä, varmasti palaavat asiakkaat takaisin kun mahtuu kärryillä ja ilman rauhassa kiertämään! :)

  VastaaPoista
 2. Totta puhut Paula,just tuon takiahan puhutaan kirpputorikierroksista,kuka sitä nyt yhden kirpparin vain kiertää haluaa:)Upea artikkelin olet löytänyt,pöllin tuon sanan käyttööni,meillä kun mies joskus huomauttelee mun "romu"löydöistä,kun mä alan puhua artikkeleista niin se ei edes tajua että mä olen ostanut jotain!

  VastaaPoista
 3. Viisas nainen! Tässäkin asiassa.

  Hienosti sait kaikki aloitukset ajallaan tuossa edellisessä postauksessa =D

  VastaaPoista
 4. Siis tosi mahtava kirpparilöytö. No niin löysithän sinäkin kirpparilta kaunista:) Minä myös olen suunnitellut josko pöydän varaisin. Saas nähdä saanko aikaiseksi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sonja, Kirsi, Matonkude, Intsu ja A&E! :o)
  Mitkä kärryt? Ei tällä uudella ole kärryjä - ja kos olisi, ei mahtuisi kärryjen kanssa edes mutkissa kääntymään...
  ARTIKKELI on oikein oivallinen sana, varsinkin miesten hämäämistarkoituksissa. :oD

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!