Lukijat

lauantai 11. elokuuta 2012

Kontrahti

Sopijaosapuolet Veljentyttö Vanhempi, s. 10.2.19xx ja Paula satunNainen, s. 9.10.19xx, ovat tehneet kontrahdin Veljentyttö Vanhemman englannin kielen arvosanan korottamisesta kevättodistukseen 2007.

Osoitteessa [Veljentyttö Vanhemman kotiosoite] on 3.9.2006 sovittu (jotakuinkin) seuraavaa:

Viidesluokkalaisen peruspalkan lisäksi on mahdollisuus ylimääräiseen bonukseen tai palkanalennukseen ja pakkotyöhön seuraavasti:

1§ Mikäli arvosana nousee lukuvuoden 2006 - 2007 kevätarvosteluun seitsemästä (7) kahdeksaan (8), Veljentyttö Vanhemmalle maksetaan 20 euron bonus sekä mahdollinen yllätys-bonus.

2§ Mikäli arvosana nousee lukuvuoden 2006 - 2007 kevätarvosteluun seitsemästä (7) yhdeksään (9), Veljentyttö Vanhemmalle maksetaan 40 euron bonus sekä vapaavalintainen kotimaan matka esitetystä kolmesta (3) vaihtoehdosta.

3§ Mikäli arvosana nousee lukuvuoden 2006 - 2007 kevätarvosteluun seitsemästä (7) kymppiin (10), Veljentyttö Vanhemmalle maksetaan 70 euron bonus sekä risteily tai muu vapaavalintainen ulkomaan matka esitetystä kolmesta (3) vaihtoehdosta.

4§ Mikäli arvosana laskee lukuvuoden 2006 - 2007 kevätarvosteluun seitsemästä (7), Veljentyttö Vanhempi on velvollinen tulemaan työleirille osoitteeseen [Paulan osoite] ja tekemään kaksi tuntai (2 h) pakkotyötä jokaista laskenutta arvosanaa kohti (6 = 2 h, 5 = 4 h, 4 = 6h). Lisäksi viidesluokkalaisen peruspalkasta vähennetään 10 euroa jokaisesta pudonneesta numerosta (6 = -10 euroa, 5 = -20 euroa, 4 = -30 euroa).

5§ Jos numero pysyy joulutodistuksessa ennallaan (7), Veljentyttö Vanhempi auttaa 2 h joulusiivouksessa osoitteessa [Paulan osoite].

6§  Jos numero pysyy kevättodistuksessa ennallaan (7), Veljentyttö Vanhempi auttaa 2 h mattojen pesussa osoitteessa Apian mattolaituri, [kaupungin nimi]. Numeron pysyessä ennallaan ei viidesluokkalaisen peruspalkkaa vähennetä.

7§ Joulutodistuksen nousseesta englannin kielen numerosta maksetaan 1§ - 3§ mukainen ylimääräinen extra-bonus "joulurahana".

[Kylän nimi] 12.9.2006                                     [Kaupungin nimi] 4.9.2006
Veljentyttö Vanhempi                                        Paula satunNainen

Peruspalkan ehtona on, että maksaja (Paula] on työsuhteessa. Työssäoloehtoa ei sovelleta bonuksen maksamiseen.
Kohdassa 1§ mainittu yllätysbonus on sopimusta laadittaessa määrittelemätön ja riippuvainen suoritettujen ponnistelujen määrästä (esim. sanakokeisiin valmistautuminen).
Kohdassa 2§ ja 3§ mainitut matkavaihtoehdot ovat sopimusta laadittaessa määrittelemättömät. Vaihtoehdot selviävät kesäkuussa 2007, jos ehto täyttyy.
Kohdassa §5 mainittu joulusiivousvelvoite tarkennetaan jouluviikolla, jos ehto täyttyy. Kysymykseen saattaa tulla myös leipominen tai kinkunpaisto.
Kohdassa §6 mainittu mattojen pesu -velvoite tarkennetaan kesäkuussa 2007, jos ehto täyttyy.
Kohdassa §7 mainittu extra-bonus ei vaikuta peruspalkkaan tai kohdissa 1§ - 3§ mainittuihin bonuksiin alentavasti.

* * * * *

Kontrahti laadittiin kahtena kappaleena kannustimeksi Veljentyttö vanhemman englannin opiskeluun. Sittemmin sitä on vuosittain jatkettu suusanallisella sopimuksella ja se on laajennettu koskemaan myös Veljentyttö Nuoremman menestystä/menestymättömyyttä englannin opiskelussa. Vuosien varrella sopimuksen sisältöä on hieman säädetty, mutta perusperiaatteet ovat ennallaan. Oma kappaleeni on laminoitu ja tarkassa tallessa - sitähän on tarvittu jo 6 keväänä, todistuksia "tarkistettaessa".

* * * * * 

Huomenna paljastan, miten kävi tänä kesänä...

JÄNNITTÄVÄÄ VIIKONLOPPUA!

6 kommenttia:

 1. WAU!
  Mitenkäs sitten jos numero pysyy aina kymppinä?

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, onpa mahtava systeemi - hieno, hauska! Tuota voisi varioida johonkin/joihinkin pojan kouluaineisiin :) Meillä on ollut vaan tylsiä suusanallisia "kymppi jokaisesta korotetusta numerosta" ....

  Niin, ja suurkiitos tunnustuksesta :)

  VastaaPoista
 3. Toivottavsti toimii! Luulisi ainakin, on siinä niin houkuttelevia palkintoja!

  VastaaPoista
 4. Ihana! Just tuollaista mä kannatan!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Rva Kivitikka, Tiina, Auli, KahviKaneli ja Sirutuuli! :o)
  Vielä on kymppiin vähän matkaa, mutta jos niin kävisi, pitäisi vissiin tehdä jo bonusmatkojakin... :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!