Lukijat

torstai 30. elokuuta 2012

Juuriharjalle töitä!


Täsmäsään mukaan tiedossa muutama sateeton päivä ja Miehellä vapaa. Hyvä yhdistelmä mattorantakeikkaa varten!! Paikallislehdestä luin, että mattomankelit viedään talvisäilöön syyskuun alussa, joten kiire alkaa olla... Tosin mankelista isommin iloa ollut, 3 metrin levyista mattoa on aika turha tunkea 2 metristen telojen väliin.

Kuivaus yhtä ongelmallista, kotipihan mattoteline on liian lyhyt, parvekkken kaide liian kapea. Ja jos sade yllättää, ei ole niin mitään paikkaa, minne maton sisällä levittelisi...

Ja nyt aamulla, täsmäsään ennustuksista huolimatta, SATAA!! Ei kaatamalla, mutta tihkuttaa - ja sehän kastelee. Märkiä entistäkin vettyneemmiksi.

Ja vielä olisi muutama muukin matto pesua vailla. Kerkiämmeköhän??

Liuskekivilaattoja pesin eilen samoilla opeilla: juuriharjaa ja mäntysuopaa. Taannoinen painepesuripesu ei ollut riittävä, täsmäiskuja tarvitaan!

Laatat ovat olleet kuukauden verran leviteltyinä pihan sepelöinneille. Takuulla ohikulkijat ajatelleet, että pöljät eivät ole tajunneet täyttää kivien välejä murskeella...

Ha-haa, olen viimein aloittanut paviljongin laatoituksen!

6 kommenttia:

 1. Takana kiireinen kesä...?
  Eikö teidän saunatilaan saisi sopimaan yhtä mattoa kerralla kuivumaan?

  VastaaPoista
 2. Mites, haittaako toi kosteus minkä verran kuivamista? Musta ainakin tuntuu, että ilma on jotenkin kosteempi vaikkei sataiskaan.
  Mulla jäi osa matoista pesemättä...mutta pesen niitä sitten saunalla ja kuivailen samassa paikassa...

  VastaaPoista
 3. Autotalli? Pannuhuone? Uusi kodarisi?
  Sinne sitten jotkut rimaviritelmät...
  Taitaa olla kyllä niin kosteaa ulkona, että vaikeaa tuolla on saada mattoja kuivaksi!
  Tai mene kylään jonkun tutun luo kuka asuu kerrostalossa ja vie sinne kuivaushuoneeseen ;-D

  VastaaPoista
 4. Minun huomio kiinnittyi tuohon,että aah miten kaunis matto teillä!Tuo syvän sininen väri ihanasti näkyy mun kuvioinnin keskellä ja väleistä.

  VastaaPoista
 5. Meillä on täällä kodin lähellä mattojenpesupaikka, jonne pitäisi mennä vielä kun tarkenee. Talossa on kyllä hyvät kuivatuspaikat, mutta ulkona kuivatetussa olisi niin ihana tuoksu. Mikä on mattomankeli? Ihan uusi juttu mulle? Puristaako se matosta vedet pois vai mikä funktio sillä on?

  VastaaPoista
 6. Kiitos Terhi, Sanna-Mari, Rva Kivitikka, Intsu ja Jovelan emäntä! :o)
  *
  Tiedä kiireistä, ehkä minusta on vain tullut saamaton...??
  *
  En millään haluaisi mattoja sisälle kuivumaan, kuivuman maton haju on aika ällö. Ulkona kuivuu vielä, kunhan vaan on tuulisia päiviä. Yökosteus on kyllä aika kova, kostuvat öisin uudestaan, mutta uskoisin näiden viimeisten olevan tänään illalla tuotavissa jo sisään.
  *
  Juu, mattomankeli on juurikin tuollainen vedenpuristin, ihan lihasvoimalla kammesta toimiva. Kätsy peli! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!