Lukijat

perjantai 8. helmikuuta 2013

Jotain valmista

Pitkästä aikaa jotain valmista! Novita sukkalehden ohjeella H harkkoreunussukat Marjaretkestä ja ikivanhasta valkeasta Nallesta (99 g), kolmosen puikoilla.

En ymmärrä, miten olen joskus voinut tykätä kirjoneuleen teosta!! Menee ihan TOLKUTTOMASTI aikaa, perussukkia tekisi samassa ajassa tusinan! Purin kylläkin muutamaan kertaan, en tykännyt ohjeen mukaisesta kantapäästä (liian terävä!) enkä kärjestä (liian terävä!). Ja ovat nämä ehkä vähän näyttävämmät kuin perussukat, kuitenkin.

Täytyy vielä vilauttaa opiskelukaverilta saamaani lahjaa, tosi näppärät! Oli kuulemma ostanut hämeenlinnalaiselta torimyyjältä ison pussillisen, ja pääsin apajille. Kiitos!
Ja kuten näkyy, lopusta Marjaretkestä tekeytyy unisukat.

18 kommenttia:

  1. Äärettömän hauskan näköiset sukat, heti iski halu tehä kans samanlaiset! Värit on ihan parhaat! :)

    VastaaPoista
  2. Ihana puikotin!!!!!
    Ja niin kätevä!

    Vallan makoisat sukatkin ♥

    VastaaPoista
  3. Kauniit sukat.Kivasti saa kirjoväriä tuolla marjaretkilangalla.Vai ymmärsinkö oikein että kudoit vaan kahdella langalla.

    Itse täällä olen katsellut kirjoneulesukkien ohjeita.Polvisukkia olis kiva kokeilla.Saa nähdä tuleeko sitten koskaan valmiiksi.Langat on kyllä valmiina odottamassa aloittamista.

    Kivat puikon säilyttimet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kahdella langalla.
      Ei kun rohkeasti vaan työ puikoille, siitä se sitten etenee pikkuhiljaa, telkkaria katsellessa yleensä parhaiten. :o)

      Poista
  4. Kauniithan nuo on ja lämpimät, mutta tosiaan samassa ajassa neulois kahdet perus-sukat :) Nimetkin muuttuu näköjään ajan saatossa. 50 vuotta sitten tehtiin koulussa samanlainen reunus, mutta silloin se oli Nirkkoreunus :)

    VastaaPoista
  5. Kivat sukat, noilla värillisillä langoilla saa kivasti kirjoneulekuvioita tehtyä. Puikonpidikkeet ovat kätevät, minä olen hankkinut muutamat Kalamarkkinoilta yhdestä kojusta. Siellä myytiin puutuotteita... Minäkin muistan puhuttavan nirkkoreunuksesta.

    VastaaPoista
  6. Waude, olet kyllä taitava!
    Olenko jo sanonut, että tuota oranssia lankaa ei enää valmisteta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, poistomyynnistä minäkin oman keräni olin ostanut. Kaunis väri - olisi voinut ostaa enemmänkin...

      Poista
    2. Minulla on tuota enää yksi kerä jäljellä, enkä raaski sitä mihinkään käyttää, aika hassua toisaalta...eipä se mitään tuolla lankapinossakaan lämmitä :-)

      Poista
    3. Tiedän tunteen, itsellänikin mutama kerä marinoitumassa, kun ei vaan raaski käyttää... Kummallista kiintymystä? ;o)

      Poista
  7. Tekisi mieli aloittaa nuo sukat, ovat tosi kauniit mutta on niin paljon muuta keskeneräistä taas huushollissa (huokaus). Minä olen ihastunut bambupuikkoihin ikihyväksi, en vaihda enää noihin muovisiin. Ovat muuten puolet kevyempiä, kun ihan digivaa'alla mittasin :).

    VastaaPoista
  8. Ehkäpä menee hieman enemmän aikaa kirjoneulesukkia neuloessa kuin perussukkia mutta ovat kyllä sen "väärtti", herkullisen väriset:)

    VastaaPoista
  9. Pirtsakan väriset sukat. Mitenköhän harkkoreunus eroaa perinteisestä hiirenhammasreunuksesta? Nuo Puikkopiiat on niiiiin kätevät, harmi että niitä on harvassa paikassa saatavilla.

    VastaaPoista
  10. Aivan ihanat sukat ja tuo väri vasta onkin hieno.

    VastaaPoista
  11. Kiitos Konnadonna, Annika, Katjainkeri, Onnenpähkinäinen, JaanaElina, Sude, Eija, Tva Kivitikka, Beate56, Irma, KristiinaS, Kisa ja Vekki! :o)
    Puikotin, puikkopiiat - vekottimelle on siis nimikin! Kiitos, tämä oli hyvä tieto!
    Bambupuikkoihin olen ihastunut minäkin, mutta eiköhän minulla ollut kolmosia, vai miksi päädyin vanhoihin? Siitä varmaan johtui työn hitauskin... ;o)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!