Sivut

Lukijat

torstai 21. helmikuuta 2013

Kirjaston viimeistelyä

Kuukausi takaperin siirsin loput vitriinihyllyt olohuoneesta työhuoneeseen, joka siinä  siunaamassa muuntui juhlavasti kirjastoksi... * click *.

Välivaiheessa näytti tältä, illan hämärissä:

 
Ja nyt näyttää tältä, illan jo pimettyä:
 
 
Jaa että ei mitään muutosta vai?

Ooooooooo-on, on siellä! Tykkäään ihan hirmuisesti isosta rahista (siihen saisi niiiiin mukavasti sisustus- ja käsityökirjapinoja, herkkutarjottimen ja muuta mukavaa), mutta se oli eittämättä liian iso. Tarkoitus oli uudelleenverhoilla vaaleammaksi, ehdin jo leikellä kankaankin - mutta sitten järki voitti. Rahi raahattiin sivuvinttiin ja tilalle karuselli olohuoneesta.

Kirjahyllyn lyhyempää osaa vähän uudelleenasettelin, että tuli pikkuisen laskutilaa. Miehelle lahjaksi antamani Eurokyntäjä (Jarkko Peltonen, 1994) siirtyi tähän, alkuperäiselle paikalle tuli lempparitauluni Minä-poika (Erkki Mikkola, 1987).

Stereoistahan tämä koko ruljanssi alkoi. Mies suunnitteli jotain kammottavaa moniosaista erilliskaiuttimellista mölytoosasysteemiä. Pitkään perusteltuani tyytyi viimein Tangent Audioon. Ja on ollut tyytyväinen.

Matto oli toisena hankintalistalla. Tavoitteena oli löytää iso, vaalea ja edullinen, mutta ehdottomasti ei ryijymatto. Huonehan tuli vähän kuin "Miehen kammariksi" ja Mies VIHAA yli kaiken "jättikokoisia vessanmattoja".

Just nyt kun ei ole kauheasti aikaa rampata kaupoissa, ei pikaisella etsinnällä löytynyt kelvollisia vaihtoehtoja. Helpointa oli tilata matto Hobby Hallista, kun hintakin oli ihan kohtuullinen. Jotenkin kummasti pukkasi taas punaista mukaan...

Tekaisin pari tyynyä eteisen verho- ja tuolien verhoilukankaan rippeistä (30*50 cm). Kivaa torkkupeittoa vielä kaipailisin...

 
Iloisin olen tästä!! VIIMEIN löytyi paikka tällekin valaisimelle!! Otan parempia kuvia ja kertoilen sen stoorin myöhemmin...

Jalkavalaisimet ovat vielä murheenkryyninä, ne menevät vaihtoon HETI kun löydän osuvammat tilalle. Siihen saattaa mennä tovi jos toinenkin - olenhan etsiskellyt oivallisia jalkavalaisimia jo vuosia!! Uustuotanto on RUMAA ja kirppareilla ja antiikkiliikkeissä näkemäni joko rumia, liian huonokuntoisia tai törkyhintaisia. Olen kuitenkin varma, että sinnikkyys vielä jonain päivänä palkitaan...

Kuten kuvasta näkyy, kierrätykseen lähtevät maleksivat vielä nurkissa...

Komeron liukuovien takana on työhuonevaiheessa ollut printteri, skanneri, laminointikone, iso kopiokone, faxi ja paperisilppuri sekä metritolkulla mappeja. Mies on aloittanut kaapin perkauksen, muutos vaatekaapiksi on edessä...

12 kommenttia:

 1. Kiva kiva, hienoa on. Katsopas nyt niitä kirppis- yms. jalkalamppuja uudestaan toisella silmällä = uusi varjostin tekee ihmeitä! Sähän oot ollu varjostinopissakin . ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, nyt kun on tämä uusi taito (kiitos Terhin!!), niin valikoimahan heti moninkertaistui! Mutta on ne kauniit jalatkin aikalailla kiven alla - ainakin silloin, kun sellaista etsiskelee... ,o)

   Poista
 2. Näyttää ihan kirjastohuoneelta :) Hyviä parannuksia sait aikaiseksi. Yritin alkupään kuvista tihrustella tuota kattolamppua, kun vaikutti niin mielenkiintoiselta - ja olihan se! Upea! Tarinaa odotellessa....

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun on kirjahylly, jossa on oikeasti kirjoja, eikä mitään tilpehööriä.
  Ja tykkään tosi paljon siitä tuolin verhoilukankaasta. Vähän niinkuin kuninkaallinen tai jotain muuta ylellistä (niinkuin tietty pitää ollakin, kun on ne osakkeetkin seinällä) :).

  VastaaPoista
 4. Kyllä teidän kelpaa, vau! Ottaisin tuollaisen kirjaston oikein mielelläni itselleni. Ja minä tykkäsin myös niistä jalkalampuista :)

  VastaaPoista
 5. ihana..ja tuo lamppu on kyllä mieletön. innolla odottelemaan sen tarinaa.

  VastaaPoista
 6. Suorastaan ylellinen ja tuo lamppu on todella hieno.

  VastaaPoista
 7. Viihtyisältä näyttää. Matto on oikein kivan näköinen ja kukkotaulu on mahtava... Mielelläni lukinsin myös lampun tarinaa. Se on kyllä ihana.

  VastaaPoista
 8. Kyllä tuolla kelpaa lueskella, jos siis malttaa pitää silmänsä kirjassa, kun on noin ihana ympäristö!

  VastaaPoista
 9. Minä kateellisena ihailen kirjahylly, voi kun saisikin kirjat lasiovien taakse.
  Sinulla on kodissasi niin paljon kauniita tavaroita ja yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 10. Kiitos KristiinaS, Tiina, Annukka, Eveliina, Mehyäemäntä, Katjainkeri, Eija, Tiinatei ja Tarutikki! :o)

  VastaaPoista
 11. Iihhana kirjasto, uhh! Muutan teille :)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!