Sivut

Lukijat

tiistai 26. helmikuuta 2013

Via artem per futurum

Uusi takka on ollut koko talven ahkeralla käytöllä, lämmitetty ihan päivittäin.


Sen seurauksena Kiinalainen maisema (Lauri Lounela, pastelli, 2007) on nykyisin KIERO MAISEMA! Kiilakehys on kuivunut ja vääntynyt takan loimotuksessa melkoiseksi vempulaksi!!

En tiedä, pitäisikö työ viedä taiteilijalle vankempaan kiilakehykseen pingotettavaksi vai koittaa suoristaa se kehystyttämällä. Mielestäni kehys ei kuitenkaan työhön oikein kuuluisi - ja listan menekkikin olisi kuudetta metriä. Hinta hirvittää...

Työ on kuitenkin sen verran kookas (130 * 130 cm), että omin nokkineen sille tuskin mitään pystyy tekemään... Vai tietäisittekö oikaisuvinkkejä??

 
Kiero tai ei, jotain se kaipasi viereensä!!

Vuosia sitten Mies myi metsurimallin moottorisahaansa huuto.netissä. Miehenpuolilla tuntuu olevan kummallisia intohimoja ja hurjaa kilpailuhenkeä - sahan hinta nousi huikean korkeaksi, merkittävästi tyyrimmäksi kuin Miehen itsensä aikoinaan sahasta maksama hinta. Sehän ei tietenkään meitä haitannut...

Huudon voittajan kanssa sovittiin, että tuomme sahan puoliväliin vastaan, kaupat tehtiin KESKELLÄ METSÄÄ. No, keskellä metsäautotietä kuitenkin.

Metsän siimeksessä ostaja tempaisi autonsa peräluukun auki ja kysyi, haluammeko maksun rahana vai litografioina. Tarjosi neljän polyesterilitografian sarjaa, ensimmäisiä Suomessa tällä tekniikalla vedostettuja. Meistä moottorisahan vaihto uraauurtavaan taidekokeiluun tuntui oikein oivalliselta vaihtokaupalta!

Siirrellessämme vedoksia oman auton takakonttiin ostaja jo kiskoi moottorisahaa innoissaan käyntiin ja pyöritteli sitä ilmassa Maukka Perusjätkän tyyliin. Mies pelkäsi, että moottorisahan ansiosta tauluistamme tulee postuumisti arvotaidetta pikemmin kuin toivoisimmekaan...

Jaakko Koskinen on omien sanojensa mukaan maailman ainoa "fiktiivinen naturalisti". Koskinen käyttää aktiivisesti lukuisia eri tekniikoita: akryyli, akvarelli, hopea- ja kultatyö, keramiikka, puupiirros, reliefit, serigrafia, styrografia, installaatiot, sekatekniikka ja valokuvatekniset sommitelmat, usein tietotekniikkaa hyödyntäen. Kuvassa yksi teos polyesterilitografiasarjasta.
 
 
Tokihan työt piti kehystää, se oli vielä tyyriimpää kuin moottorisahan huutohinta...

Tähän asti "moottorisahataide" on ollut ylärapun "galleriassa", vaan nyt valitsin niistä 2 kiinalaisen kaveriksi. Kuvassa näyttävät turhan tummilta iltahämärissä kuvattuna, mutta Mies lupasi sähköistää pari tauluvalaisinta ensi viikonloppuun mennessä. Ostin meinaan jo vuosia sitten epähuomiossa johdottomia jostain ulkomaan rautakaupasta... Että pölhöjä ostoksia on tehty enemmänkin, puolin ja toisin...

Reilun vuoiden kuluttua sahakaupoista saimme taiteilijalta sähköpostia, jossa kertoi kokemuksistaan ja kommelluksistaan sahan kanssa. Hauska viesti, lämmitti mieltä - ja hälvensi pelkoja!

PS.Via artem per futurum, taidetta tulevaisuuden tavalla, on teema Koskisen Aika-näyttelyn esitteestä (Espoo, 2005), jos outoa otsikkoa ihmettelitte. :o)

6 kommenttia:

 1. Nuo tuommoiset on ihan parhaita kauppoja :)

  VastaaPoista
 2. Minustakin hienoja kauppoja, Ja hieno takka, minullahan takan "sisko" Aada, joka on toiminut, patterit on pois päältä ja talo lämpiää...

  VastaaPoista
 3. Tää ei mitenkään liity taulun vinouteen . . . vaan se kristallilamppukauppa mistä oli aiemmin kommenttia:
  http://www.lesbelles.fi/

  VastaaPoista
 4. hei ja tervetuloa roikuskeleen periferiaan :)
  jostain syystä kommenttisi näkyi vain s-postissa mutta ei blogin kommettilootassa ...miepä kans tutustelen sun juttuihin :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Pepi, Auli, KristiinaS ja Periferian Riikka! :o)
  Meitsillä on viikon verran ollut ongelmaa kommentoinnin kanssa, huomannut itsekin että kommenttini katoavat ainakin oasta blogeja. Outoa! Mutta vika ei siis ilmeisestikään johdu siitä, että bloggaajat niitä poistelisivat... ;o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!