Sivut

Lukijat

tiistai 19. helmikuuta 2013

Säärystimet

Veljentyttö Vanhempi harrastaa tanssia muutenkin kuin Wanhojen tanzuissa...

Kun näin neidonkammarin seinälle ripustetun "lukujärjestyksen", arvelin että säärystimille saattaisi olla käyttöä. (En tietenkään KYSYNYT, olisiko käyttöä, koska HALUSIN sellaiset tehdä - oli käyttöä tahi ei...)

Niin että tein sitten säärystimet! Novita sukkalehden ryppyvarsisukan ohjeella (malli U), paitsi että jätin sen sukan pois - tai ainakin kantapään ja kärjen. Novita Nallea 121 grammaa, kolmosen ruusupuupuikoilla.

Oli muuten elämäni eka kerta, kun käytin ruusupuisia. Oikein miellyttävät, oikein terävät! Tosin viidestä sukkapuikosta yksi takkusi, kärjen tuntumassa saatta olla pienenpieni halkeama, johon langansäikeet tarttuvat. Ei sitä näe eikä tunne, mutta lanka tökkii ja takertuu.

Se ei haitannut, koska neulon normaalistikin vain neljällä puikolla - tulee neljänneksen verran nopeammin valmista, kun ei tarvitse niin usein siirtyä puikolta toiselle! Sitten se haittaa, kun neulon yhden puikoista poikki. Niin ainakin tuppaa käymään bambupuikoille, mutta ehkä nämä ruusupuiset ovat tanakampaa laatua? Eivät ainakaan ole vielä mutkalla, kuten kaikki bambuiseni...

Juu, tarjosin siis säärystymiä Veljentyttö Vanhemmalle jo Wanhojen tanzuihin, olinhan tehnyt oikein hienot aukotkin silkkikenkien koroille - pysyisivät nilkat notkeina tanssin pyörteissä helmojen hulmahdellessa.

Ei kelvannut. EI KELVANNUT!! Olipa outoa!? "Jos olisivat vaaleankeltaiset, laittaisin", sanoi Veljentyttö Vanhempi kuitenkin diplomaattisesti. Vaikka olihan toinen säärystin vielä silloin puikoilla, ehkä se olikin kieltäytymisen todellinen syy?? ;o)

Vaan nyt on valmista, kelpaa jatsata - oli käyttöä tahi ei!!

Ai miten niin rasittava kummitäti??

PS. Isot KIITOKSET Matonkuteelle, jonka neuvoilla sain taas naamavärkkini näkyviin!! Oli NIIIIIIIN tympeää olla mitäänsanomaton huutomerkki.

9 kommenttia:

 1. Mulle kyllä kelpais tommoset! Vaikken tanssikaan :D

  VastaaPoista
 2. Tyttö on varmaan mielissään noista , mäkin olisin :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä nuo luulisi kelpaavan muuhunkin käyttöön, ihanilta näyttävät. Ja juuri huomasin, että naamasi on tullut näkyviin :-)

  VastaaPoista
 4. Ihanat...pidän noista varsista :)

  VastaaPoista
 5. Kummia nuo kummilapset.Mulle kyllä kelpais.Innostuisin tanssimaankin jos saisin tuollaiset.

  Ääks,tää oli kyllä huono postaus tälle mun neulomisinnolle.Taidan aloittaa säärystimien teon seuraavaksi,on vaan maltettava tehdä entiset neulomukset loppuun.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Terhi, Pepi, Riitta, Rva Kivitikka, Möhönasu ja JaanaElina! :o)

  VastaaPoista
 7. Ihana kuva! Onneksi et enää ole pelkkä huutomerkki!

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!