Lukijat

tiistai 5. helmikuuta 2013

Omituista??

Sirutuuli heitti haasteen, josta olen jo jokusissa blogeissa lueskellut - suurta mielenkiintoa tuntien. Että voikin ihmisillä olla kummallisia tapoja!! ;o)

Nyt siis minunkin pitäisi paljastaa viisi omituisuuttani. Mitä, minäkö omituinen? En ole!!

Kysyin Mieheltä, joka ei äkkiseltään keksinyt MITÄÄN outoa!!! En sitten viitsinyt alkaa penätä, ettei yllättäen hoksaa jotain erityistä. Olen siis normaali. Poikkeuksellisen normaali! MOT.

No, jotta ei normaaliuden kustannuksella pidettäisi myös tylsämielisenä, koitan ankarasti muistella, olisiko joku joskus ihmetellyt jotain puuhasteluani...

Tykkään pyykinpesusta (normaalia!) ja silittämisestä (normaalia!), mutta muutamia kummeksuvia kommentteja olen vaatehuoltotoimenpiteistäni kuullut...


1. Pesen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki pyykit 60 tai 90-asteessa, villasukista alkaen. Epäilen basiliskojen kiljuvan riemusta 40-asteisessa karusellissa.


2. Esteettinen vaikutelma on tärkeä! Pyykit pitää ripustella keskenään samanvärisillä pyykkipojilla (tällä hetkellä suosin sinisiä) harmoniseen värisuoraan, mielelään myös kokovaikutelma huomioiden. Urakka helpottuu, kun pyykki lajitellaan jo valmiiksi viiteen koriin: mustiin/ruskeisiin, valkoisiin, vihreisiin, punaisiin sekä vaaleisiin kauluspaitoihin. Avarakatseisena ihmisenä sallin vihreiden seassa siniset, punaisten joukossa myös oranssit.


3. Silitysrautaa ei kannata kuumentaa muutaman vaatteen vuoksi. Valitsen pinosta 10 riepua kerralla operoitaviksi. Mikäli inspiraatio on sen jälkeen yhä voimissaan, valitaan 10 lisää, toisinaan vielä kolmaskin satsi. Silitettävää piisaa, koska silitän käyttövaatteiden lisäksi myös yöpaidat, pitkäpunttiset kalsarit, pyyhkeet ja tyynyliinat. Lakanat mankeloidaan (joka ei ole ollenkaan niin kivaa kuin pyykkäys ja silittäminen).


4.Mieheltä kielletty!! Vain minä saan pyykätä ja silittää! Mies ei myöskää saa ripustaa pyykkiä (värisilmä ei ole riittävän kehittynyt) tai kerätä kuivia narulta (koska taittelu on ihan oma taiteenlajinsa). Sitäpaitsi miksi sitä mukavia puuhia antaisikaan muiden tehtäväksi??


5. En suostu käyttämään mitään muuta pesuainetta kuin Omoa! Ja mikä parasta, valikoima tukee lajittelusysteemiäni: omat tökötit mustille, valkeille ja värillisille. TÄYDELLISTÄ!!

(Myönnän, että olen suunnitellut vielä joskus kokeilevani pesupähkinöitä, osoitukseksi joustavuudestani ja ennakkoluulottomuudestani.)

(Kaikki kuvat googlaamalla netin syövereistä)

Epäillen olleeni edellisessä elämässäni pyykkimuija...

Pyykkäys lieneekin ainoita asioita, jossa osoitan pitkäjänteisyyttä, tavoitteellisuutta ja kunnianhimoa... ;o)

Haaste jaetaan eteenpäin viidelle, valitut ovat:

Kirsi (Tää ois tän koti)
Terhi (Tulihan tehtyä)
Rouva Kivitikka (Rouva Kivitikka)
Mehtäemäntä (Mehtäpirtti)
Mirka (Vuoksi ja luode)

Olkaa ystävälliset ja ottakaa haaste vastaan! :o)

18 kommenttia:

 1. No, minä olenkin välillä hiukan miettinyt, oletko täysin normaali =)!!
  Ihana haaste, kiitos.
  Vai pyykkimuija...

  VastaaPoista
 2. Ihan normaalia :) .....paitsi täällä :D

  ....vai onko ?

  VastaaPoista
 3. Kummasti juolahti äkkiä mieleeni, että mun piti tilata silitysvettä..... :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta!
  Olen luullut, että minä olen tarkka pyykin suhteen, mutta jään kauaksi taaksesi, joten ehkä voin jo luokitella itseni normaaliin sakkiin ;-D

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta,vastailen varmasti,niin hauska näitä on ollut lukea:D
  Vai että pyykki-PROokin olet vielä,no en eppäile sitä kyllä ollenkaan,mieleen muistuu yksi raitapaitojen kuivatuskuva,oisko ollu vanhan blogin puolella,se oli kyllä niin esteettinen elämys että on painunut muistiin:)
  Vaan on siellä kyllä outo se toinenkin osapuoli,mä en muista koskaan kuulleeni miehestä jonka mielestä vaimossa ei ole mitään outoa;)

  VastaaPoista
 6. Toki normaaliksi sinut täten julistan!

  VastaaPoista
 7. Hih,hih,minäkin tykkään pyykkäämisestä ja erityisesti silittämisestä. Ja käytän Omoa. Pitää ne pyykit tuoksuakin joltakin. Inhoan tuoksuttomia pulvereira.

  VastaaPoista
 8. Apua mikä tehopyykkäri :D. Ja silittäjä.. Kääk. Hitusen tosta innosta kun sais itselleen..
  (Meilläkin on mieheltä koskeminen pyykkeihin kielletty, koska pesi (jo 20 v sitten) Thaimaasta ostamani silkkilakanat 90-asteessa (äiti oli sanonut, että lakanoista ei muuten tule puhdasta) ja koneesta tuli käsittelyn jäljiltä ulos pelkkää pölyä...

  VastaaPoista
 9. Toinenkin haste sinulle, kurkkaa blogiani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis haaste, kirioitusvire. :)

   Poista
  2. Kiitos Minna!!
   Paha rasti, vaatii kypsyttelyä... Mutta vastaan, tottakai! ;o)

   Poista
 10. Ah, mikä ihana aihe vaikka itse inhoan silittämistä. Pyykkäys on kyllä pyhä asia, johon ei miehillä ole sananvaltaa. (tosin kaveripiirissäni on yksi pariskunta, jossa kumpainenkin osapuoli pesee ja huoltaa vain omia vaatteitaan, koska toinen ei osaa...) Itse olen joskus ollut kahden pyykkikorin loukussa. Silloin kun miehellä oli oma pyykkikori ja minulla ja tyttärellä toinen. Tällä hetkellä olen kahden pyykkisäkin loukossa. Toinen säkki on lakanoille ja pyyhkeille, toinen vaatteille. Joka tapauksessa pyykkien lajittelu, pesuaineen ja pesuohjelman valinta sekä pyykkien ripustaminen ovat tehtäviä, jotka teen yksinoikeudella itse, että ne menee oikein. Pyyhe- ja lakanapyykkiä talon kuivaushuoneeseen ripustaessani jaksan joka kerran hämmästellä, että olen talossa ainut, joka käyttää pyykkipoikia! En myöskään jaksa ymmärtää sitä naista, joka kuivaa myös alusvaatteensa yleisessä kuivaushuoneessa...

  VastaaPoista
 11. Siis ihan Tosi Normaali olet!

  Kiitos haasteesta, paha nakki... ;) Mäkään kun en ole omituinen.

  VastaaPoista
 12. Hih, kyllä hymyilytti siun pyykkäys rituaalit :)
  No, ei sen puoleen meilläkin on kaikille väreille omat laatikot/korit, punaisiin kelpuutan kyllä myös violetit oranssin lisäksi.
  Mutta kyllä mie ne ripustan kuivumaan, miten saan mahtumaan. Paitsi paidat kuivatan hengareissa :)

  VastaaPoista
 13. Täytyy myöntää, että hauskat rituaalit sulla on:)
  Kyllä minäkin vähän tykkään pyykkäämisestä. Varsinkin kesällä, kun saa ripustella vaatteet ulos kuivumaan:)

  VastaaPoista
 14. Kiitos Terhi, Pepi, Katjainkeri, Rva Kivitikka, Kirsi, Eisku, Intsu, Annukka, Minna, Sanna, Mirka, Sirutuuli ja Tarutikki! :o)
  Minä OLEN ihan normaali, takuulla! ;o)

  VastaaPoista
 15. Tunnen huonoa omatuntoa .. Välttelen silitystä viimeiseen asti ja silloinkin silitän vain ehdottomasti pakolliset ;)

  VastaaPoista
 16. kiitos haasteesta. teen jahka kerkiän.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!