Lukijat

torstai 11. lokakuuta 2012

Kevytfixailua

ENNEN
Kuten joskus mainittu, tuleva spa on aika ankeassa kunnossa nykyisellään ja se vaatisi kipeimmin (ja kalleimmin!) ISOA remonttia. Niin kallista, että vuosikausiksi luvassa vain pientä fixailua ensiavuksi.

Pukkarin koko on minimaaliset 1,1 * 1,7 m. Tähän mennessä sinne oli vaihdettu vain patteri ja lyöty vanerilevy kattoon, kun osa paneleista piti taannoin repiä alas vesisulkujen vaihdon vuoksi.

ENNEN
Alkuperäisasukkaat ovat kyllä rempanneet saunaosastoa, mm. pukkari oli kaakeloitu  (ja samalla koukkulauta jätetty kaakeloinnin taa, joten sitä ei tässä minirempassa voinut poistaa), vesipata ja wc-pönttö poistettu, uusittu vesikalusteita, asennettu poreamme, öljykiuas (!!) vaihdettu sähköiseen ja laatoitettu vähän enemmänkin. (Saunaosastolta löytyy 7 erilaista kuviotonta seinälaattaa, 5 erilaista kuviolaattamallia, 2 erilaista boordia ja lattioista 5 erilaista klinkkeriä. Muualta alakerrasta löytyy vielä lisää sortimenttia, mutta nämä siis vain saunalla.)

Saunaa on siis vuosikymmenten varrella päivitetty moneen otteeseen ajan trendien mukaisesti ja se on ihan käypäinen edelleen - vaikkei ihan oman makumme mukainen.

Lampun lasikupu hajosi jossain vaiheessa, korvasimme vain hehkulampun pop-lampulla. Kytkinkin lie joskus mennyt oikosulkuun, sähköjohto kärähtänyt - hyvin toimi silti. Ei mikään varsinainen ilo silmälle kuitenkaan...

JÄLKEEN
Tämä kevytfixaus sai alkunsa, kun Mies suti takaseinän valkeaksi ahdistuttuaan riittävästi panelinpäiden laastijäämistä. Minun silmääni puolestaan kirvelsi tuoreen valkoisen seinän puunvärinen koukkulauta. Kun tummanruskea ei kelvannut Miehelle, tutkittiin jämäpurkkien pohjat ja väri on nyt sama kuin kuistin puolipaneleissa. Tylsä, mutta tyydyttävä. Uudet koukut kummasti korvaavat tappion värikysymyksessä...

JÄLKEEN
Sähkömieskin (Appiukko) kävi paikalla ja vaihtoi kattovalaisimen ja kytkimen johtoineen. Valitettavasti sähkötarvikepakistamme löytyi vain tuollaista ikävää "harmaa arki -mallia", mutta inspiraation iskiessä ei parane kronklata. Samalla vaihdettiin pesuhuoneen valaisin.

Kattopanelit jäivät vielä vaihtamatta. Pitää miettiä joku toimiva ratkaisu,  ettei seuraavalla kerralla tarvitse repiä kattoa irti vesisulkuihin päästäkseen...

Penkki vaihtui tiikkisiin puutarhatuoleihin. Olen ostanut ne jo yli 20 vuotta sitten, painavat ihan järrrrkyttävän paljon. Nyt olisi kiva, jos olisivat tiikinomaisesti harmaantuneet, vuosikymmenten puuöljyt ovat saaneet ne turhankin tummiksi.

 
Tottahan saunallakin pitää ainakin yksi taulu olla! Öljyvärityö on venäläisen Alexander Dubniskijin "Saunovat naiset" (1990), takavuosina huuto.netistä hankittu.

Aika pienellä vaivalla ilme kirkastui kummasti!
Miksi ihmeessä olen ollut väliaikaista pintaremppaa vastaan, mokoma pöljä?!

14 kommenttia:

 1. Paljon pystyy ilmettä muuttamaan pienilläkin jutuilla, kun vaan on "silmää", kuten sinulla. Oikein kivan ja viihtyisän näköistä:)

  VastaaPoista
 2. Oikein oiva parannus :)
  Ei se paljon vaadi kun ilme muuttuu kummasti - taitaa se viitseliäisyys olla monesti se avainsana, vai mitä!

  VastaaPoista
 3. Aika kinkkisiä joskus nää fiksailujutut. Mutta kivahan tosta tuli :)

  VastaaPoista
 4. Waude mikä piristys! Kyllä tuolla nyt kelpaa kuivatella! Valkoinen maali on ihme ainetta, sillä saa kaiken näyttämään niin hyvältä. Auttaisikohan se jo maalaisi itsensä valkoiseksi?

  VastaaPoista
 5. Wau! On se kumma, miten pienillä asioilla onkin niin suuri vaikutus! Minuun iski varsinkin tuo punaisen, valkoisen ja tummanruskean yhdistelmä - yllätysyllätys ;)

  VastaaPoista
 6. Oi, kylläpä piristyi ja raikastui!! Hmm....mihinkäs minä sutisin maalia..

  VastaaPoista
 7. Todella paljon paremman näköiseksi muuttui tila noin pienellä vaivalla, ja taulukin sopii tuonne vielä aivan loistavasti :)

  VastaaPoista
 8. Tuo taulu on huippuhieno. Kruunaa koko fiksauksen

  VastaaPoista
 9. Jees, hieno tuli. Näitä ennen ja jälkeen kuvia on tosi kiva katsella kun ne on tälleen samassa ja helposti tiirattavissa ja vertailtavissa.
  Koukkulautahan on hyvä tuolleen vähän eri sävyisenä, tuo vähän väriä, sopii koukkuihin ja ehkä jotenkin antaa tilalle ilmettä tms.

  VastaaPoista
 10. Näyttää ihan eriltä,vaaleus on niin ihanaa.Ne on nuo kaikki jutut näiden vanhempien talojen ongelmia.Kaikki tärkeä piilossa jossain:)
  Rentouttavaa viikonloppua Sinulle.

  VastaaPoista
 11. Voi että, kyllä te osaatte - nyt malttaa odottaa aikaa osuvampaa jotta se varsinainen remppa ja spa-asia hoituu!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Konnadonna, Pepi, Sanna-Mari, Rva Kivitikka, Iitauu, Pohdiskelija, Wee Piglet, EevaK, KristiinaS, Vekki, Tellupa ja Katjainkeri! :o)

  VastaaPoista
 13. Niin, tässä sitä nähdään miten peienllä vaivalla saadaan kaunista kun vaan osaa ideoida:)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!