Lukijat

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

"Tilaillaan!"

Sain Punatukkaiselta Pepiltä IKEA-haasteen:

Valitse kolme tuotetta, jotka haluaisit IKEAn 2012-13 kuvastosta.
Valitse yksi tuote, josta luulet tulevan The Hitti.
Jaa haaste kolmelle blogille eteenpäin.

Olinkin jo ehtinyt ajatella, että JOS en tätä haastetta keltään saa, haastan itse itseni!! En minä nyt NIIN innoissani Ikean tuotteista ole (paitsi Antonius-järjestelmästä ja keittiösuunnitteluohjelmasta!), MUTTA tuli niin lapsuuden suosikkileikki mieleen!!

Nimittäin...

Mummulaan tuli Kalle Anttila Oy:n postimyyntikuvasto. Niitä tuli 2 paksua katalogia vuodessa ja jokusia ohuempia kausikuvastoja vuoden varrella. Ja niitä oli iso nippu Mummulan kirjakaapin alahyllyllä, niitä paksuja!

Käykääpäs katsomassa kuvallisia makupaloja Kauppalan blogista! IHAN PAKKO, muuten ei saa jatkaa lukemista! HUS-HUS, klikkaa tästä.

Siskon kanssa suosikkileikki Mummulassa oli "Tilaillaan!". Tuorein kuvasto lätkäistiin Mummun keittiön puna-kelta-kuvioiselle kerniliinalle ja sitten kumpikin sai vuorotellen valita suosikkituotteensa. Kuvastoa edettiin järjestyksessä, takaisin ei saanut palata - jos Siskon vuorolla joku herkku jäi väliin, se sitten jäi saamatta. Ja muistaakseeni oli vielä lisäsääntö, että tilaustuotteitta sai valita vain "omalta" sivulta - siis siltä, jonka puolella sillä kertaa sattui istumaan.

Kyllä niitä kuvastoja sitten plärättiinkin, koirankorville asti!!  Muistan tuon kuvassa olevankin vielä ihan kirkkaasti!! Muistaakohan Sisko??

Mutta nyt sain siis ihan koko IKEA-kuvaston itselleni, ilman rajoituksia sain valita ihan koko aukeamalta ja palata vaikka takaisinpäin, jos joku jäi kutkuttamaan...

Tättä-rättä-rää, tässä ne ovat, suosikkituotteeni:

Miellyin heti ja välittömästi jo kansikuvassa esiintyvään STRANDMON-lepotuoliin (249 €)! Tosin siinä kannessa komeilee aito ja alkuperäinen Ingvar Kampradin vuodesta 1951 omassa käytössä ollut nojatuoli (silloiselta mallinimeltään MK). Kai se kertoo jotain tuolin kestävyydestä?? Voisin kuvitella hankkivani tällaisia 2 kpl olohuoneeseen sitten kun nykyisistä hajoaa mekanismi.

Tosin se edellyttää, että tuolia on silloin saatavissa muissakin väreissä kuin harmaana ja sinisenä - joita kumpaakaan väriä en suin surminkaan kotiini huoli! Ja tämä vaatii kyllä ehdottomasti parikseen myös Strandmon-rahin (79 €)! Sitä en kuitenkaan suosikkilistalleni kelpuuta.

Vessarempat pitäisi toteuttaa jossain vaiheessa. HEMNES/RÄTTVIKEN-allaskaluste (210 €, L63, S49, K89) sopisi minikokoiseen toilettiimme, niin ylä- kuin alakerrankin - ellemme sitten hanki jotain superkingsize-vessanpönttöä, sitten voi tehdä tiukkaa...

Ulkonäöltään ei nyt niin kovin ihmeellinen, koko on ratkaiseva tekijä. Laatikot lisäävät käyttömukavuutta (verrattuna ovelliseen) ja altaan korotettu takareuna on kiva yksityiskohta. Menee vakavaan harkintaan!!

MOGDEN-senähylly koukuilla, ruostumatonta terästä (29,95 €) vetoaa. Samaan sarjaan kuuluu muitakin osia, mutta ne eivät oikein puhuttele. Tämä saattaa tarttua mukaan allaskaappia haettaessa, tosin vain yläkerran vessaan - alakertaan on toisenlainen tyyli tiedossa...

Ja se oletettu hittituote, se on TIETENKIN...

BEKVÄM-porrasjakkara (29,95 €)! Ehdotonta hittiainesta: tarpeellinen, edullinen, menee pieneen säilytystilaan. Lisäksi jakkara on aitoa massiivipuuta, jokainen voi tarpeensa mukaan käyttää sellaisenaan, maalata, petsata, lakata, öljytä... Tämä ja purkillinen Osmo-coloria = mainio yhdistelmä!!

Veikkaisin myös STRANDMON-lepotuolille melkoisen suurta suosiota, mutta ihan superhitiksi en uskalla ennustaa...

Haaste näkyy kiertäneen jo jonkin aikaa, siksi en jaa sitä henkilökohtaisesti kenellekään eteenpäin. Mutta jos kuka innostuu kaivamaan kuvaston käteensä "sillä silmällä", vinkkaa kommenttikentässä, tulen kurkkimaan!!

PS. Ihan pari yötä sitten sain luettua Bertil Torekullin kirjan IKEA-tarina (2007, Edita), varsin kiintoisa.
Tapaamme Ingvar Kampradin tässä kirjassa juuri sellaisena kuin hän on. Hän puhuu avomielisesti ja itseään säästämättä vaikeistakin asioista, kuten alkoholista, politiikasta, liiketoimista, unelmista ja virheistä. Hän kertoo omin sanoin, miten 17-vuotiaan nuorukaisen siemenkaupasta kasvoi globaali huonekalujätti, jossa on yli 100 000 työntekijää.

Tässä meillä on herkkä superyrittäjä, joka vielä yli 80-vuotiaanakin pyrkii lannistumatta tekemään IKEA-konsernista suuren ja vahvan ja levittää siinä sivussa ruotsalaisuutta ympäri maailman.

IKEA-tavarataloja on 35 maassa yhteensä 253. Niissä käy vuosittain satoja miljoonia ihmisiä houkuttimenaan kuuluisa kuvasto, jonka painosmäärälle vetää vertoja vain Raamattu ja jonka tuhansista tavaroista jokaisella on nimi - mutta yhdenkään nimi ei ole Ingvar.

IKEA-tarina, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1998, on käännetty ainakin 18 kielelle. Kirjan on kirjoittanut Bertil Torekull, ruotsalaisen talousjournalismin pioneeri ja Dagens Industri -lehden perustaja. Kukaan ei ole päässyt lähemmäksi Ingvar Kampradia kuin hän. 
(Lähde: Tiimiakatemia Bookshop)

8 kommenttia:

 1. Hinnat on ihan tämänpäivän hintoja! Raastemylly maksaa nyt just saman 19.90 Prismassa!
  Mulla ei ole vielä Ikea katalogia mutta tuo sun tuoli on (tai samanoloinen) on mua kauan himoittanut. Keittiöjakkara olis ok mutta mahtaakohan tuo saranasysteemi kestää.
  Mä oon kyllästyny valkoisiin kylppäreihin ja täällä http://www.rug.fi/index.php?page=shop.browse&category_id=79&option=com_virtuemart&Itemid=80
  olis tosi nätti allaskaappi, se vaalea;)

  VastaaPoista
 2. Tuttu harrastus mullekin toi Anttilan kuvastosta "tilaaminen" leikisti. Sattuipa kuvaasi kuvasto jonka kannesta muistan äidilläniolleen tuon toppapuvun ;D

  VastaaPoista
 3. Siitähän se joulunodotus alkoi, kun Anttilan kuvasto kopsahti postilaatikkoon. Harmi, kun ei noita käkikelloja ole enää Anttilassa,silloin näkyi saavan postimyynnistäkin.
  Ikean kuvastoa ei tänne päin jaeta ja ehkä parempi niin, säästyy monta euroa :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen leikkinyt serkkuni kanssa tuota "Tilaillaan"-leikkiä. Aina sai valita vain omalta sivulta. Ei taida tämä leikki olla kovin suosittu nykylasten parissa (poikkeuksena ehkä lelukuvastot).

  VastaaPoista
 5. Tuo nojatuoli on minunkin suosikki... vielä kun mahtuisi täällä jonnekin!
  Ihanat toppapuvut tuossa Anttilan kannessa.

  VastaaPoista
 6. Tuon nojatuolin minäkin ottaisin! Harmi vaan kun ei millään löydy sille tilaa... Kuvastot ovat minullekin tuttuja, vaikka olenkin 80-luvun lapsi. Anttilaa ja Ellosta silloin tutkittiin tarkkaan :) Ikea-kuvasto on nykyään ehdoton suosikkini!

  VastaaPoista
 7. Ikeassa ja kuvastossa on molemmissa kiva seikkailla - ja toisten löydöistä huomaa, että Al, oliks siellä tuommoisiakin :D
  Töissäkin Ikean katalogi työpöydällä...turhauttavien hetkien varalta. Tai äkkihätäisten extempore ikeanreissujen varalta :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos KristiinaS, Riitta, Sude, Lammas, Rva Kivitikka, Iitauu ja Pepi! :o)
  *
  KristiinaS, kiitos vinkistä! Täytyykin poiketa Vantaalle sitten kun remppa alkaa olla ajankohtainen! Tai jo aiemmin, näytti olevan muutakin mielenkiintoista...
  *
  Sisko soitteli illalla: kyllä hän muistaa! Ja itse asiassa harrastaa edelleenkin samaa kummityttönsä, Veljentyttö Nuoremman kanssa!! Ei tosin enää Anttilasta vaan muotilehdistä...

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!