Lukijat

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ongelmajätettä?

Fleecehuopa on sitten mainio keksintö! Kevyt ja lämmin, kestävä ja pestävä eikä kaipaa silitystä, edullinen ja kaiken kukkuraksi vielä usein varsin hyvän näköinenkin. Ihan ehdottomia koirataloudessa sohvansuojina, autonpenkinsuojana, makuualustana kyläpaikassa jne. Niinpä niitä sitten tuppaakin kertymään nurkkiin, ihan riesaksi asti.

Eihän niitäkään määräänsä enempää voi kerralla sohvalla pitää!! Keksin kerätä käyttövuoroaan odottavat huovutettuun koppaan (Novita Huopasesta neulottuun) takkahuoneen pöydän alle. Näyttävät aika kivalta lasin läpi.

Vaan mitä tehdä käytössä nyppyyntyneille tai muuten vaan kyllästyttäville?? Ovat melkein kuin ongelmajätettä - roskiin ei ehjää ilkeäisi laittaa, mutta eipä oikein mitään järkeenkäypää jatkokäyttöäkään löydy...

Kunnes sitten hoksasin!! Nykyisin jätän fleecehuovat koirien lomien jälkeen eläinhoitolaan, kiertävät pesukoneen kautta löytöeläinkodin puolelle. Koirarouva ja Vanhapiika tykkäävät kovasti fleeceistä, joten kaipa löytöeläimetkin niillä köllisivät? Ainakin henkilökunta on ottanut ne ilolla vastaan.

Äidin vinkistä olen jo vuosien ajan vienyt vanhat lakanat ja pyyhkeet löytöeläinkotiin, miten siis näin yksinkertaisen fleece-kierrätysidean hoksaamiseen menikin niin kauan??

7 kommenttia:

 1. Meiltäkin mennyt ystävän kautta monet peitot ja lakanat koirakotiin. Niin kuin sanoit, kierrätystä parhaimmillaan.
  Kivan näköiset nuo feecet tuolla lasi alla, meillä ne ovat olleet kesällä ulkosalla isossa pärekorissa. Enpä ajatellut, että samaa käytäntöä voi hyödyntää sisällä ;-D. Kiitti vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Hieno idea viedä käytöstä poistetut eläinhoitolaan!
  Kauniita voat lasipöydän allakin...:)

  VastaaPoista
 3. Kivannäköiset tuolla lasin alla.Luulin aluksi että sulla on tuollainen laatikko pöydän alla:)
  Meillä nuo menee aina autotalliin lämmittäviksi alustoiksi:)

  VastaaPoista
 4. Minä olen noita fleesejä jatkojalostanu hartia saaleiksi ja parit pontsot olen myös ommellu itelleni. mikään ei oo niin simppeli kun lämmin potso vetsätä päälle kun lähtee liiteristä puita hakemaan tai postilaatikolla käymään. Myös nuoremmalle ompelin unipussin vanhasta fleesestä. myös tilkkupeittojen sisään olen laittanut välivanu kerroksen virkaa toimittamaan.

  VastaaPoista
 5. Voi, älähän sinä sano fleeceä ongelmajätteeksi! Olen kerännyt useita fleece-peittoja kirppareiltä ja tehnyt pehmoeläimiä, viimeksi nalleja! Se on kaikista materiaaleista suosikkini monessa. Myös tyynyjä tein, koiralle takin, kun nyppyyntyneen leikkaa suikaleeksi, siitä saa virkkaamalla vaikka mitä. Vanhat lakanat olen käyttänyt chenille-tekniikalla tehtyihin kasseihin, tyynynpäällisiin, pussukoihin jne.
  Mutta ilman muuta eläinsuojeluyhdistysten käyttöön ja eläinhoitoloihin on kiva antaa käyttöön. Muutaman pesun jälkeen peitot tosiaan näyttävät ikäviltä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Rva Kivitikka, Irmastiina, Tellupa, Mehtäemäntä ja Vekki! :o)
  Hei, tuo virkkausidea olikin mainio! En ole virkannut mistään muodikkaasta ontelokutesta painon vuoksi (olkapäätä säästelläkseni), mutta fleecekudetta voisikin joskus kokeilla!!
  Tilkkutöissäolen käyttänyt fleeceä taustakankaana, mutta vain uusia fleecejä - vanhaa voisikin kokeilla vanun sijasta!! Kiitos näistä ideoista!

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!