Lukijat

torstai 19. huhtikuuta 2012

Eka varjostin

 
Siinä se nyt on, ankaran uurastuksen lopputulema! Ei tämä raskasta tai uuvuttavaa ollut vaan armottoman hidasta! Ompelukoneella surauttelemaan tottuneelle käsin ompelu on jo ajatuksenakin järkyttävä - eikä taidotkaan ole kovin kummoiset...

Iso KIITOS Terhille uuden harrastuksen pariin houkuttelusta ja vielä isompi KIITOS opetuksesta ja ohjauksesta!!

Terhi neuvoi ottamaan paljon kuvia työn edistyessä, mutta (nolona myönnän) nämä ovat vasta toiset kuvat. Se eka oli blogissa jokunen päivä sitten. Niin intensiivisesti varjostintani väkersin, etten vaan malttanut kameraan tarttua - hyvä, että pissalla hoksasin välillä käydä!

Terhi auttoi valitsemaan mukanani olleista tarpeista parhaiten marmorijalkaan (Hämeenlinnan Suurkirpputorilta) sopivan kankaan (Eurokankaan palalaarista) ja pompulanauhan (Karnaluksista), vaalea koristenauha (??, ei muistikuvaa hankintapaikasta) löytyi myös varastoistani.

Olen kyllä aika tyytyväinen! Oikeastaan OIKEIN tyytyväinen. Tai tarkemmin ajatellen ERITTÄIN tyytyväinen!! Ei mitään suurempia mokia, ei kai kovin pieniäkään (oletan - taitavampi saattaisi sanoa toisin). Vuori ei vetänyt kurttuun, päälikangas ei liiaksi kiristä saati löysänä lörpötä, nauhat ovat liki suorassa.

Enkä edes viime metreillä onnistunut töhrimään kangasta liimalla tai sormenpäistä tökkimälläni verellä. Siitäkin huolimatta, että nauhojen liimailu oli melkoista sörssimistä - topsyja kertyi reilu pino, kun poistelin turhan raskaalla kädellä tursotettua EriKeeperiä. Meinasi tulla Terhiä ikävä!!

 
Koko komeuden korkeus on 49 cm, varjostimen halkaisija 24 cm. Johdon voisi vielä uusia, saisi samalla nätimmän välikytkimen.

Kangasta jäi vielä reilu pätkä, mitähän siitä tekisin...

PS. Seuraava varjostinkin on jo suunnitteilla!

16 kommenttia:

 1. Näyttää oikein hyvältä, tyylikkäältä ja värit passelilta.
  Painavan helminauhan kanssa on temppuilut tulleet vtrmasti tutuksi.
  Mutta, loppu hyvin, kaikki hyvin!

  VastaaPoista
 2. OooiH, kaunis! Varmaan ihan voittaja-fiilis saada valmiiksi noin vaativa ja onnistunut työ. Kiva jäädä odottamaan seuraavien lamppujen syntyä.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä on hieno ja tyylikäs. Taitava olet!

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno! Nyt vain odotellaan Paulan seuraavaa arvontaa, jonka palkintona on uusi varjostin voittajan vanhaan varjostinrunkoon (vai miksikähän sitä "kehystä" oikeasti sanotaankaan?). Nimim. eräs, jonka on toistakymmentä vuottta haaveillut vanhan varjostimen uudesta asusta, muttei jostain kumman syystä ole saanut aikaiseksi...

  Meillä on siis miehen kotoa "peritty" vanha jalkalamppu, johon aikoinaan kirppikseltä hankin sopivan kokoisen, mutta vääräntyylisen varjostimen. Siellä se komeron kätköissä odottelee inspiraatiota, vaikka mies on toki jo lukemattomia kertoja meinannut mokoman tilasyöpön viedä kaatopaikalle.

  VastaaPoista
 5. Voi kyllä upea! Niin,niin kaunis! Kyllä mä jos tuommosen saisin aikaan,niin esittelisin kaikille vieraille,joita meillä käy. Sanoisin:katsokaas tätä,olen tehnyt tään omin pikku kätösin:)

  VastaaPoista
 6. Varmaan ihana tunne kun sai valmiiksi.

  Niin ihana on tuo varjostin ja nuo "helmet" ympärillä.

  VastaaPoista
 7. Jestas!!
  Ja sä oot ton ite tehnyt.
  On sinusta kyllä moineksi =D

  VastaaPoista
 8. No niin, siitä tuli oikein hieno ja hyvä kokonaisuus! Opetusta kannattaa ottaa vastaan kun sitä tarjotaan, turhan moni luulee osaavansa ihan ite heti kaiken;) Nyt sulla on taito saada just omaan kotiin sopivat lamput. HIenoa.

  VastaaPoista
 9. Kyllä kannatti uurastaa ja sörssäillä:) lopputulos on sen arvoinen, hieno!

  VastaaPoista
 10. Ja kaiken vaivan jälkeen, eiks melkein parasta kaikessa ole se, että on TAAS oppinut uuden taidon :)

  VastaaPoista
 11. Hieno lopputulos ja kestää tarkastelun ja kuvien oton noin läheltä. Upeaa! Ja eikun uutta tekemään...

  VastaaPoista
 12. Voi hyvät hyssykät. Ihana! Siis ihan mieletön :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos Terhi, Katjainkeri, Konnadonna, Oikku, Intsu, Tellupa, Matonkude, KristiinaS, Irma, Pepi, Rouva Kivitikka ja Laura! :o)
  Ai että arpajaispalkinnoksi? Juu, ei.... Mutta ihan vakavasti kyllä ehdotin Terhille, että voisi järjestää varjostinkursseja isomminkin! Ja oikeastaan melkein mitä vaan kursseja, niin monipuolisesti HÄN osaa harrastaa! Opettajani oli siis ylihyvä!! :o)

  VastaaPoista
 14. Voi miten UPEA lampunvarjostin ja koko lamppu! Olet taitava käsistäsi, kun eka varjostin onnistuu noin hienosti. Kerran olen yhden tehnyt, mutta se oli mitä oli eikä siitä sen enempää. Tutunnäköinen pikkuliinakin on päässyt kuvaan lampun alla. Olen tuolla mallilla virkkaillut joitakin.

  Katsastin nuo sinun tämän vuoden kässäsi ja sieltä löytyikin monta muutakin kaunista kuin ne samanlaiset sukat kuin itse tein. Wingspaninkin olet ehtinyt tekemään,se minullakin on ollut suunnitelmissa jo jonkin aikaa.

  VastaaPoista
 15. Ihana lampunvarjostin ja koko lamppu!Olet kyllä tosi taitava.Mä olen ihan heikkoina tämän tyylisiin lamppuihin :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos Matleena ja Kisa! :o)
  Pitsiliinoja sain taannoin Äidiltä, niistäkin aion vielä jonain päivänä turinoida...

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!