Lukijat

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Söderlingin vatsatippoja

Veljen perhe toi Pohjanmaan reissultaan Kummitädin lähettämiä tuomisia. Riemastuneena availin yllätyspakettia - mistä lie Kummitäti tiennytkin, että olen heikkona vanhaan apteekkilasiin ja peltipurkkeihin...?

Kaffeepurkki on upea, siinä on alkuperäinen HUSHÅLLSBLANDNING 500  g I BÖNOR  -tarra vielä kiinni! Suomenkielisestä tarrasta on huusholli revennyt pois: SEKOITUS 500 g PAPUINA. Purkki löysi paikkansa jo keittiön suursiivouksen yhdteydessä jääkaapin päältä.

Pienten lääkepullojen esillepanoa olen pantannut. Aiemmat apteekkipulloni olivat alakerran leivinuunin päällä, eikä siellä käy kukaan koskaan, ihan hukkaan menisivät hienot pullot!

Ihan speciaalia näissä on aito ja alkuperäinen etiketti Söderlingin vatsatippoja - Söderlings magdroppar Vaasan Toinen Apteekki, Puh. 2101 (Andra Apotek i Vasa, Tel. 2101)!!

Myös vihreässä pullossa on kohokirjaimin teksti LYSOL. "Lysolia ja vastaavia aineita käytettiin 5 %:na liuoksena pintojen, pyykin ja jäteastioiden puhdistamiseen, mutta se ei soveltunut bakteeri-itiöiden eikä tuberkuloosibakteerien hävittämiseen. Lysolin haju oli ominaista sairaaloille aina 1950-luvulle saakka." (Lähde: Arno Forsius: Desinfektioaineiden historiaa)

Eilen suursiivosin ruokailuhuoneen ja siinä yhteydessä siirsin koko kokoelman jugendkaapin päälle. Nyt ovat nätisti näkösällä. Noooo, ei näitä ehkä ennenaikaan salin puolella pidetty, mutta nyt on aika toinen!!

Iso KIITOS Kummitädille kokoelman kartuttamisesta!! Mieleisiä ovat, oikein mieleisiä!!

10 kommenttia:

 1. Ihania pölynkerääjiä :)
  Mutta....toi sun kaappi!
  Se on ihan m i e l e t ö n !!!
  Saiskos joskus ihan kokokuvaa, kiitos!

  VastaaPoista
 2. Meiltäkin löytyy muutama vanha pullo. Välillä ovat esillä ja välillä kaapissa.
  Peltipurkit ovat minunkin heikkouteni. Niitä on vanhoja, mutta uudetkin kelpaa, jos ovat kauniita tai niissä on joku juju. Kotiväki ihmettelee välillä, mitä mä niillä teen, mutta siinähän ihmettelevät:)
  Hauskat tupsujutut olit kirjoittanut:))

  VastaaPoista
 3. Ovat kaapin päällä ku nenä päässä :)

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä minäkin, ovat tuossa kaapin päällä todella edukseen! Ja ihania katsella, valo saa varmaan eri värisävyt vielä korostumaan.

  VastaaPoista
 5. Ovat nyt ihan oikealla paikallaan. Värit pääsevät hyvin esille.
  Upea kaappi!

  VastaaPoista
 6. Tuo Pauligin purkki on niin tutun näköinen, sillä äidilläni on tuollaisia.

  VastaaPoista
 7. Minullakin on tuollainen Lysol-pullo. Meillä se on vintinpotraikon ikkunan välissä, siellä toivottavasti säilyy ehjänä :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Pepi, Tarutikki, Sanna-Mari, Rouva Kivitikka, Ellu, Täti Sininen ja Katjiksa! :o)
  Täytyy pyyhkiä ahkerasti pölyjä, että todellakin olisivat edukseen. Oikeasti kyllä VIHAAN pölyrätin kanssa heilumista, mutta pakko sitäkin vaan on tehdä.

  VastaaPoista
 9. Ihana kahvipurkki! Tuli ihan lapsuus mieleen. Äidillä taitaa olla vieläkin tuommoinen käytössä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Leena! :o)
  Minäkin muistan nämä kahvipurkit lapsuudestani, mummulasta. :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!