Lukijat

torstai 12. huhtikuuta 2012

Pääsiäishuutokaupassa

Toisena pääsiäispäivänä kävimme perinteikkäässä pääsiäishuutokaupassa Lempäälän Manttaalitalolla. Tarkoitus oli hankkia (eteiseen) yksi yksittäinen rokokoo- tai empiretuoli, sellainen jossa istuin on pehmustettu. Tarkoitus oli ostaa pöytävalaisin tai pari, jos olisi mielenkiintoisia yksilöitä tarjolla.

Ei ollut. Kumpaisiakaan.

Melkein huusin pronssisen whippet-patsaan - tai huusinkin, mutta meklari ei kuullut korotustani vaan nuiji kaupan kiinni alemmalla hinnalla. Melkein huusin kaappikellon ja leijonanpäätuolin, mutta niissä hinnat nousivat turhan korkeiksi.

Mies melkein huusi intarsiakuvioidun mahalipaston ja intarsiakuvioidun baarikaapin. Onneksi vaiin melkein, ne olivat KAMALIA! Jollakulla muulla oli ONNEKSENI yhtä huono maku, mutta paksumpi lompakko kuin Miehellä!

Ei sieltä silti tyhjin käsin lähdetty!

Huusin kammottavan kokoisen peilipintaisen pronssitarjottimen, sohvapöydälle suunnittelin. Vähän on vaan iso siihen, halkaisija liki puoli metriä!

Huusin aika kammottavan kristallisen venekulhon. Olen heikkona Ranskanlilja-kuvioon, tosin huutaessani en sitä edes huomannut. Oivallinen vesikuppi koirille.

Mies huusi kammottavat konjakkilasit arkikäyttöön. Pyhäkäyttökonjakkilasit ovat kristallia, taannoinen huutokauppalöytö myöskin. Mies on yhden rikkonut käsitiskissään, koittaa varjella loppuja - siksi siis tämä arkisempi versio.

Jos olisi tilaa (ja vähän enemmän rahaakin), huutokaupoista tekisi kyllä mainioita löytöjä! Oikeasti vanha tavara jäi huutohinnoiltaan pöyristyttävän edulliseksi, vastaavasti halpahintaisesta uustuotantokrääsästä tehtiin käsittämättömän korkeita tarjouksia.

Kivaa oli, kyllä huutokauppa viihdearvoltaan aina telkkariohjelmat voittaa!!

6 kommenttia:

 1. Hienostuneet koirat juovat vetensä Ranskanliljakuvioiduista kristallikupeista,muunlaiset eivät tule kysymykseenkään=D Nuo melkein huudot on siinä mielessä hyviä että niissä säilyy rahat,ainakin melkein...

  VastaaPoista
 2. Ihana kristallikulho ,itse olen heikkona kristalliin.
  Kyllä huutokaupoissa on kiva käydä,ihan vain tunnelman vuoksikin.Olen siis samoilla linjoilla kanssasi.

  VastaaPoista
 3. Juu,huutokaupat ovat ihania. Sieltä kyllä innostuksen vallassa vahingossa jää käteen mitä nyt ei itseasiassa välittäisikkään:D Ai jaa,että teillä nyt on oikein kristallinen vesikuppi koirille.....:)

  VastaaPoista
 4. Ihana kirjoitus!!

  Aatelissukuiset koirat tarvitsevat ehdottomasti juuri tuollaisen kristallisen juoma-astian lähdevedelleen =D

  VastaaPoista
 5. Hih.Ihana vesikulho koiruleille :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kirsi, Tellupa, Intsu, Matonkude ja Villasukka! :o)
  Koirarouva on todellakin jalosukuisempaa perua, käreä Vanhapiikamme enemmänkin perienglantilainen jalkapallohuligaani!
  Koiriemme luonne-eroja olen muuten joskus aiemmin kuvaillutki, kurkkaa täältä:
  http://rakkaudentalossa2.blogspot.com/2011/08/karpassienimetsassa.html

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!