Lukijat

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Vihdoinkin!!!

 

Toista viikkoa olen seurannut pihassa värjötteleviä krookuksia, pelännyt niiden paleltuvan hengiltä. Ja sitten, yhtenä aamuna, ne paistattelevat päivää ihan sisälmykset selällään!!

Myös ensimmäiset etupihan helmihyasintit ovat nousseet. Yllätyksekseni myös penkin kaikissa lamoherukoissa on toooosi paljon silmuja. Siis IHAN KAIKISSA! Tällä paikalla en ole aiemmin saanut mitään menestymään!! Paitsi nuo pirun helmihyasintit, joista haluaisin päästä eroon!!

Tulppaanilehtiä pukkaa, paljon ja joka puolella!

Ruusujuuret pullauttavat kohta ensimmäiset palleronsa päivänvaloon!

Ja takametsikkö on sinisenään vuokkoja!!

Miten tämä näin nopeasti tapahtui??? La-su välisenä yönä pakkasta oli -3 astetta ja kaikki nämä puhkesivat heti seuraavana aamuna!!

Muitakin kevään merkkejä on havaittavissa:

Uskollinen hevonpaskakauppias kävi kyläilemässä, tällä kertaa tyydyin VAIN 6 säkkiin.

Haravaan en vielä tarttunut, mutta kovasti jo tepastelimme Miehen kanssa pihassa: Mies suunnitteli istuttavansa puita, minä mietin karhunvatukkakasvattajaksi ryhtymistä...

Siitä kuulette vielä!

PS. Taina pyysi lähikuvaa ruokailuhuoneen "navitrolloista" (Heiki Trolla, s. 1970). Pahoittelen heikkoa värintoistoa, otin kuvat illalla hehku- ja energiansäästölampun sekavalossa, heijastusten välttämiseseksi ilman salamaa.

Navitrolla: Ka sina, tigu (1996), kuva 10 * 12,5 cm, kehystettynä 36 * 38 cm

Navitrolla: Seenevihm (1996), kuva 19,5 * 21 cm, kehystettynä 40 * 44 cm.

Kaapin perukoilta löytyy vielä yksi Navitrolla: Burgerlehm (1997), kuvakoko 4 * 4 cm.

Olen ostanut nämä joskus viime vuosituhannen puolella muutamalla kympillä (markoissa!), ennen kuin nousivat hintoihinsa. Kehystys Suomessa maksoi moninkertaisesti. Siksipä viimeisin, burgerilehmä, onkin ilman passepartout-pahvia, kehyksen kooksi on jäänyt edulliset 15*16 cm.

Ruskean pahvin lisäksi ottaa päähän taulujen erikokoisuus. Kehystysliikkeen tytsä oli tajunnut kommenttini samankokoisuudesta niin, että passepartout-pahvien pitää olla samanlevyisiä - kun tarkoitin kehyksien ulkomittojen yhteneväisyyttä.  Pitäisi siis kehystyttää uudelleen kaikki kolme. Joskus.

PPS. Navitrollan töitä on esillä Äänekosken kaupunginkirjastossa 25.7.–10.8.2012.

5 kommenttia:

 1. Sympaattisia tauluja! Ai että mä kadehdin noita paksasäkkejä. Jostakin tuota herkkua pitäisi lähteä kohta kyselemään:)

  VastaaPoista
 2. Ai, vain kuusi tällä kertaa =D

  Mulla on kanssa varastossa vielä, mutta lisää hankin.
  On se niin ehtaa ja parasta!!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Paula!!! Ihania!!!! Harmi, Äänekoski on vähän kaukana, mutta nimen laitan mieleen:)

  VastaaPoista
 4. Kylläpäs teillä on hyvä palvelu, kun tuovat ehtaa p..skaa suoraan säkeissä kotiovelle, kuinka helppoa! Ja tuossa aineessa taitaa kaikki kasvaa ja kukoistaa...

  VastaaPoista
 5. Kiitos Konnadonna, Matonkude, Taina ja Rouva Kivitikka! :o)
  Hevonhäntä on herkkua!!

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!