Lukijat

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kotimatka

Kiesus, mikä keli!

Eilinen kotimatka kesti normaalin n. 35 minuutin sijasta 2 tuntia 20 minuuttia - nelinkertaisesti! Ensimmäinen pätkä linja-autoasemalta Ajokille (1,5 km) vei tunnin! Kuinkahan kauan kotimatka olisikaan kestänyt, ellei fiksu ja filmaattinen bussikuskimme olisi Ajokilta lähtenyt etsimään sujuvampaa reittiä?? "Tampere tutuksi" -ajelumme Koivistonkylä-Messukylä-Lahdesjärvi-Vuores meni oikein sujuvasti, vaikkei tiekään ollut kaiken aikaa lumelta näkyvissä! Sukkuloinnin mahdollisti moottoritievuoro, jolla ei ole pysäkkejä Ajokin ja Sääksjärven rampin välillä - onneksi tulin nousseeksi siihen, Kuljun reitillä matkaan olisi mennyt varmaan tunteja pidempään (norm. 45 min)! (Kuva: Iltalehti)

Kolarisumia oli noilla nurkilla siihen aikaan kaikkiaan kolme, mutta onnistuimme välttämään ne ja suosituimpien kiertoteiden seisovan liikenteen. Sen sijaan näimme moottoritien pientareilla henkilöautoja viskottuina vähän sinne sun tänne, rampit olivat rekkojen tukkimia, moottoritiellä oli rekka linkussa eikä toinen päässyt ohi, jonoa alkoi muodostua taakse, Ideaparkilla opastetolppa oli yrittänyt halkaista bussin. 

Sen kerran, kun olisi ollut matka-aikaa kudottavaksi, oli vain pieni ja mitätön työ ja vähän lankaa mukana! Lisää kämmekkäitä jo tutuksi käyneellä mallilla: siniset Äidille, ruskeat itselle, Seiskaveikasta.

Aamulla, vaikka lunta tupruttikin, en suostunut vetämään enää talvisaapikkaita jalkaan - olinhan saanut Miehen plankkaamaan ne kaikki, olivat valmiit kesäteloille. Olisi ehkä kannattanut, kotipihassa oli palatessa lunta polviin! Sukat olivat kyllä kastuneet jo alkumatkasta.

Säätä uhmaten kävimme koirien kanssa iltalenkillä. Talvisaapikkaissa. Liikenneviraston kehotus välttää autoilua Pirkanmaalla oli otettu vakavasti - ihan kuin autiokaupungissa olisimme kahlanneet! Ei ristinsielua missään, ei liikenteen ääniä, ei edes autojen jälkiä! Vanhapiika loikki riemuissaan, Koirarouvaa lumentulo otti ihan selvästi päähän...

PS. Vaikka matkanteko kesti, kukaan ei ollut kiukkuinen tai kireä. Turvallinen kyyti oli arvossaan, hymyhuulin kiittelimme kuskia.

PPS. Inspiraatio kuihtui! Olin niin uupunut, etten jaksanut ommella tikkiäkään viimein kotiin päästyäni. Ehkä sitten tänään jatketaan...

8 kommenttia:

 1. Onneksi turvallisesti perillä.
  On sitä lunta teillä siellä.
  Ihanat kämmekkäät.

  VastaaPoista
 2. Enpä muista minäkään sitä paivää, että ennen eilistä olisi niin paljon juteltu ventovieraiden kanssa niin bussissa kuin bussipysäkilläkin!
  Melkein jo teki mieli katsastaa onko viereen tarttunut koiruus, joka moisen ilmiön saa aikaan ☺

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi blogissani :)

  Melkoinen keli on siellä entisellä asuinseudullani ollut.

  VastaaPoista
 4. No jopas oli kotimatka, huh huh. Lehtiä luin sen verran, että olin iloinen kun en ollut lähtenyt matkalleni. Kotityön kauppaan on kyll pakko pian päästä.

  Kiitos kommentistasi. Mietin, että kuka Paula, ja kun tulin tänne niin oli tosi tutun näköinen profiilikuva tässä:) ja siitä heti selvisi kuka olet. Kiva kun näin löysin tähän uuteen blogiisi.
  Muutaman talven takainen Tallinnan matka laivan seisoessa jäissä melkein koko päivän, opetti, että lankaa täytyy aina olla riittävästi mukana meni minne vain.

  VastaaPoista
 5. Eilisen lumisista teistä ei taida olla tänään paljon haittaa.
  Vanhin poika jumitti kaupunkia kohden mooonta pitkää tuntia ja ihmetteli, että miten niin suorilla tienpätkillä voi ajaa kolarin?

  VastaaPoista
 6. :) Minä onnittelin vilpittömästi itseäni siitä, että työmatkaa on vain kolmisen kilometriä ja päiväkotikin on varsin lähellä. Illalla kävin lapsen kanssa korvalääkärissä ja taas onnittelin itseäni siitä, että olin hoksannut varata lääkärin laiskuuttani tuohon parin kilometrin päähän "aikuisten lääkäriin". Ei olisi ollut asiaa korvalääkärille Tampereen keskustaan vielä illallakaan!

  Hätäisesti viideltä kolaamani piha oli saanut jälleen uuden 10cm lumipeitteen pelkän lääkärikäynnin aikana, olimme kotona taas ennen puoli kahdeksaa.Ja yöllä tuli vielä lisää. Nyt pitäisi viitsiä mennä tekemään lumityöt loppuun ennen kuin alkaa pakastaa. Mutta on kivempaa lukea blogeja ;)

  Väitän, että meillä lunta tuli yhteensä lähemmäs 50cm. En ymmärrä miten virallinen mittaus on tehty...

  VastaaPoista
 7. Kiitos Tellupa, Pepi, Marginata, KristiinaS, TeSa ja Laura! :o)
  Kolmostien ketjukolarissa - suoralla tiellä - oli 50 autoa! Kaikkiaan Tampereella oli ollut yhden päivän aikana yli 80 kolaria ja ruttaantunut yli 300 autoa. Onneksi kuitenkin vain 1 vakava loukkaantuminen. Ikimuistoinen keli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kerrankin jollain poliisilla oli rohkeutta sanoa suoraan se, että kelissä ei ole mitään vikaa, vaan ajotavassa ja asenteissa!!!
   Mikä pitää hemmetin pitkälle paikkansa!

   Poista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!