Lukijat

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Lomasuunnitelma

Olin säästellyt talvilomaani, jos Mies sattuisi saamaan pidemmän yhtäjaksoisen vapaan. Talvilomaa Miehellä kun ei tänä talvena olekaan, kesälomaakin vain vaivaiset 10 päivää.

Saikin, vapaata, pääsiäiseksi 6 peräkkäistä päivää! Hienoa - olisi vaan ollut mukava tietää se enemmän etukäteen, pari viikkoa ennen pääsiäistä kaikki lennot ja lomakohteet olivat huikeissa hinnoissa... Oltiin siis kotona! Levättiin, kestittiin vieraita, kyläiltiin, kaikkea pientä kivaa.

Mutta ei siis enää syytä säästellä. Talvilomaa siis. Otin loput lomat pääsiäisen jatkoksi.

 
Lomasuunnitelmani tälle viikolle on huisin kiva: KEVÄTSUURSIIVOUS!

Ja jotta siivous jaksaisi motivoida, aion myös ommella, askarrella, kirppistellä tai kierrättää jokaiseen siivoamaani huoneeseen jotain pientä, uutta piristettä!

Pahoin pelkään, että ompelulta, askartelulta ja kirppistelyltä varsinainen asia saattaa kuitenkin unohtua. Ei olisi eka kerta... Mutta JOS alkuperäinen suunnitelma toteutuu, saatanpa intoutua tekemään enemmän sisustusviritteisiä lätinöitä tulevina aikoina.

Alkupalaksi eteinen:

Alkusykäyksen antoi Miehen repliikki Ikean vanhasta jakkarasta: "maailman rumin, maailman turhin ja maailman epäkäytännöllisin, vietäisiinko kierrätyskeskukseen?" Ei viedä!! Se on juuri passelin kokoinen tähän kohtaan!

Olin suunnitellut penkin verhoilua jo vuosia, vissiin viimeisin aika ryhtyä toimeen!?! Tarkoitus oli tehdä lattiaa viistävä vastalaskoshelma, mutta Mies FIKSUSTI totesi sen olevan jo muutaman viikon jälkeen pölyinen ja kurainen. Helma korvattiin "dimanginauhalla", jalkoihin pyöräytin kullan väristä kontaktimuovia. Osaisinkohan tehdä huovuttamalla leijonantassut??

Ikkuna on pohjoiseen ja ollut kaikki nämä 6 vuotta ilman verhoa. Sitäkin olin suunnitellut jo vuosia, mutta valon määrää verukkeena käyttäen lykännyt ja lykännyt puuhaan tarttumista...

Vaan nyt tekaisin valelaskosverhon siihenkin, kiinnitys kaksipuoleisella tarranauhalla. Turhaan olin tätäkin karsastanut, tekemiseen ei mennyt kuin muutama tunti!

Matto piti myös vaihtaa, tyyliin sopimattoman sisalmaton sijaan Miehen taannoin tätinsä kaatopaikkakuormasta pelastama villamatto.

Kankaan olin ostanut vuosia sitten Eurokankaasta, hintalapun mukaan 4,90/m. Normaalisti tämän tyyppiset kankaat (tosi paksua viskoosia) taitavat maksaa 30 eurosta ylöspäin. Karnaluksin nauhan hinta oli n. 8 eur/m. Ei siis järin iso investointi!!

Ikean emännänjatke piti myös siirtää pois tyyliin sopimttomana. Päällystin yhden keittiötuolin samaisella kankaalla (ruudut jäivät alle, jos taas jouluksi haluan punaista esiin). "Selkälisuke" muuttaa ilmettä aika tavalla!

Selkänojan pienat peitin kaitaleella, valissä vahva vanu pehmusteena, kiinnitys tarranauhalla.

Kangasta jäi vielä jonkinmoinen pätkä, keksisinköhän vielä jotain lisuketta??

Viimeinkin vessan oveen ripustettiin jo jokunen vuosi sitten hankittu kyltti. Aika kamala, mutta riittävän iso peittämään ovessa olevan pienen klommon ja liimajäljen, jotka olivat niin kaukana toisistaan, ettei pienempää kylttiä olisi voinut käyttääkään. Lankku on ihan täsmälleen oven levyinen, silkka vahinko!!

Kattovalaisimeen olen tyytyväinen, vaikka valoa saisikin olla hivenen enemmän.

Sen sijaan peilissä voisi olla enemmän krumeluuria! Ikean peruspeili on tosi ankea tämän päivityksen jälkeen!! Meneeköhän uuden hankkimiseen taas "jokunen vuosi"???

Hmmmm, tällä vauhdilla ja näillä lomapäivien määrällä siivousurakkani ei tule etenemään kovin pitkälle...

11 kommenttia:

 1. Ihanat laskosverhot+ tuolin- ja penkinpäällinen.Nuo "timangit" kruunaa kaiken.

  VastaaPoista
 2. Piti vielä sanoman että hyvää ja rentouttavaa lomaviikkoa mitä sitten teetkin.

  VastaaPoista
 3. Vautsi! Upeat verhot ja tuoli ja penkki. Ja ne timantit, ah <3

  Ihanaa, lomaa!!!

  VastaaPoista
 4. Kuten edellisetkin...MITKÄ TIMANGGIT !!!!
  Ja mukavaa lomaa. Mitä kaikkea teillä tapahtuukaan =D

  VastaaPoista
 5. Yhtä tehokasta siivousta kuin mulla viime syksynä kun siirsin ja siirsin ja lopulta luovutin.....ja kuis ollakaan, muuttoahan se tiesi, tein sitten sen siivouksen.
  Mitähän se sulla tietää jos jätät väliin :D

  VastaaPoista
 6. Kaikkea kivaa oletkin tehnyt ja laittanut. Se on jo puoli siivousta :)

  VastaaPoista
 7. Näyttää kodiikkaalta.
  Pelinhän voisit "koristella" lasitöinä. Tihvanyä, lyijykiskoa, tinaamista, mutta suunnitelmallisesti.

  VastaaPoista
 8. Vautsi miten upeasti olet uudistanut! Ihana kangas ja kyllä se penkki/rahi mikä se nyt onkaan,on niin,niin hieno. Miten ihmeessä keksitkit jalatkin kullanvärisellä tarranauhalla päällystää! Aivan inspaa minuakin joatin uutta kokeilemaan. Ja minun tekee hirveesti mieli keskisen kyläkauppaan Tuuriin. Ei meiltä ole sinne kuin 70km,mutta olis kiva kun sais jonkun kaveriksi. Niin ja kirppiksiä kiertelyyn myös pitäis päästä:)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Tellupa, Hymyilevä tyttönen, Matonkude, Pepi, Sirutuuli, TeSa ja Intsu! :o)
  Tiffany-töitä olen kerran ystävättären ohjaamana kokeillut, tulee selkä kipeäksi! Ja vähän taisi tulla pääkin... :o)
  Tuurin kyläkaupassa en ole koskaan käynyt, taitaa olla varsinainen nähtävyys. Vaikkei sinne kyllä uskalla mennäkään, pääsee pian vahingossa telkkuun!!

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!