Lukijat

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Kyökin puolella


Kevätsuursiivoukseni on edennyt kyökin puolelle (yleensä aloitankin siivousurakat sieltä).

Kaapit on nyt puunattu sisältä ja ulkoa. Kippojen ja kappojen läpikäynti oli pieni urakka sen rinnalla, kun rapsuttelin loput joulurääppeet ovista!! Viittaan operaatioon, jonka aiemman bloggailuni mukaan olen aloittanut jo 8. tammikuuta:
"Kun joku muistuutaisi ensi joulun alla, että ÄLÄ sitten HALVATUN PUUPÄÄ kiinnitä MITÄÄN minnekään kaksipuolisella teipillä!!! Saapa nähdä, menevätkö keittiön yläkaappien ovet vaihtoon, kun saan loput tarrarääppeet kynsityiksi irti!!

Kirotun saksalaiskalenterin kiinnitin jääkaapinoveen sellaisella turpean pullealla tarranauhalla, jotta luukut olisi helpompi aukoa. Olen nyt nyppinyt tarroja päivittäin 2 viikon ajan, saanut jo yhden irti! Pirulauta! "

Käytin TOISTA TUNTIA jääkaapin oven viimeisen tarratilsan kimpussa! Rapsutin, kapsutin, kostutin, rasvasin, manasin, hinkkasin - onneksi on jo valmiiksi lyhyet kynnet! Vaan lähtihän lopulta, kooltaan n. 9 * 6 mm. Kyllä siinä ihmisen luontoa taas koeteltiin!!

Mitään isompaa ihmeempää ei keittiössä tapahtunut. Tein uuden vaaleamman kapan kesäksi (kangas samaa kuin kuistin tekstiileissä, ja sinne tämäkin pala alkujaan oli suunniteltu).

Valitettavan tylsän näköinen!! Muistelin, että saman sarjan pieniruutuisemmasta kankaasta olisin tehnyt "toppasydämiä", mutta ne olivatkin patjakankaasta. Pöh, täytynee poiketa vielä Eurokankaaseen, tehdä jotain ilmettä antavaa lisuketta.

Lopusta kangaspalasta sain 2 keittiöpyyhettä. Tylsyyttä piristää sydämellinen ripustuslenkki.

Keittiöön vaihdoin kuistilta heivatut tuolit, niissä kun on samaa ruutukangasta istuimissa. Samoin kahvelsin kuistilta Pentikin vekkivarjostimen. Täytyy miettiä kuistille korvaava...

Siinä se sitten olikin, eipä juuri muita muutoksia. Peltipurkit siirtyivät kaapin päältä toiselle.

Tammitasot pitäisi öljytä, mutta kuuluvat kategoriaan "miehisiä hommia" - täytyy houkutella Mies puunaamaan...

Ja koirat saivat tietty uuden vesikipon käyttöön, vuorottelen tätä astianpesukoneessa Harrodsin juomakupin kanssa.

Kaappeja kävin sillä silmällä läpi, että poimin turhat tavarat kirpparikasaan. Ei mitään turhaa!! Se hyöty pienestä keittiöstä ja vähäisistä säilytystiloista on, että karsii heräteostosten määrää (paitsi huutokaupassa...)!

11 kommenttia:

 1. Kivan kodikasta näyttää sinulla olevan:)

  VastaaPoista
 2. Voi että miten kaunista <3
  Siis ei sellainen keittiö, jonka itselleni valitsisin mutta todella kaunis ja hienosti suunniteltu. Oma varma tyylisi toimii mahtavasti.

  Olispa ihanaa kun osaisin itselleni selvittää mikä on mun oma tyylini ja pysyä sitten siinä...
  nimim. nykyisellään aikamoisen sillisalaatin keskellä elävä ;)

  VastaaPoista
 3. Mä niin tykkäisin noista Kelloggin purkeists...ja tuosta ihanasta tiksialtaasta..ja ja ja. Näinhän se aina menee :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on nätti keittiö, mulla on ihan tylsä;(
  Vähän myöhässä tulee vinkki, mutta etikalla pitäisi tuommoiset liimatarratöhnät lähteä pois.

  VastaaPoista
 5. Kaunis keittiö sinulla on .Tuo hylly pöydän päässä on kiva.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Voi kyllä teillä keittiökin on niin ihana! Sulla on ihana ja mielenkiintoinen tyyli sisustaa. Mulla on aina niin tylsää ja mielikuvituksetön pää ei tahdo mitään keksiä laittaa!!

  VastaaPoista
 7. Viihtyisän näköinen keittiö :)

  VastaaPoista
 8. Oijoi, näyttää kivalta. Erityisihastushuokauksen saa tuo ihana korkea valkoinen astiakaappi! Lumoava! Tykkään kovastipaljon myös vinokaakeleista lieden takana!

  VastaaPoista
 9. Hei Paula,
  keittiösi näyttää todella kodikkaalta! Mainitsit joskus käyneesi Tallinnassa kangaskaupassa, joka ei ollut ihan keskustassa. Autoilemme mahdollisesti ensi kuussa Tallinnassa, joten nyt siellä voisi poiketa, jos tietäisi osoitteen...

  VastaaPoista
 10. Kiitos Irma, Katjainkeri, Pepi, KristiinaS, Tellupa, Intsu, Sirutuuli, Tiina R, Hymyilevä tyttönen ja Hannele! :o)
  *
  Hannele, ainakin olen maininnut isomman kangaskaupan, joka sijaitsee osoitteessa Kadakatee 44 (ostin erilaisia joulukankaita), samaisella kadulla oli melkein peräjälkeen useampikin kangaskauppa. Moni on kehunut viereistä pellavakangaskauppaa, Kadakatee 46. Ihan melkein Karnaluksin nurkalla, Tartu maanteeta vähän vanhaan kaupunkiin päin, on iso kangaskauppa. Hyviä ostiksia reissullanne!! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!