Lukijat

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Järkyttäviä havaintoja

Pääsiäistä olemme saaneet viettää itseämme fiksummassa seurassa: 3-vuotias Kummipoika perehdytti Miehen Angry Birdsin saloihin. Kun Mies pääsi jyvälle, Kummipoika osoitti solidaarisuutta lainaamalla iPadiaan kummisedälleen ja jatkoi omaa peliään äitinsä puhelimella. Molemmat yhtä keskittyneitä, välillä vaihdettiin kommentteja pelin kulusta...

Toista on leikit kuin omassa lapsuudessani, räsynukkeja ja käpylehmiä... Tai jotain.

Täytyy sanoa, että järkytyin pahemman kerran, kun tajusin Kummipojan rakentelevan iPadillaan lego-autoa, jolla virtuaaliajeli sen valmistuttua. Mukulana rrrrrrrrrakastin legoilua, lapsuusystävällä oli pärekoppakaupalla legoja (meillä ei ollut). Voiko tekotodellinen legoilu tuottaa vastaavaa onnistumisen iloa??

Lapsuus on muuttunut, toden totta!! Suklaamunat olivat sentään samanmoisia kuin ennenkin, ihan yhtä houkuttavia ja maistuvia. Paitsi että munailun sijasta puputimme.... (Kuva: Lidl)

9 kommenttia:

 1. Niinpä...meidän neljävuotias on pyydellyt hello kitty läppäriä,en aio kyllä ostaa! Tykkään että muksut leikkii oikeita leikkejä!

  VastaaPoista
 2. Näinhän se on. Meidän muksut onneksi leikkivät vielä ihan oikeita leikkejä, mutta kyllä lapsuus nykyisin on monin tavoin erilaista. Mutta epäilemättä tulee olemaan aikuisuuskin erilaista näillä natiaisilla. Meidän 5v käyttää isänsä puhelinta jo kuin vanha tekijä, minä en osaa sillä edes soittaa.Tietokonettakin he lähestyvät ihailtavan ennakkoluulottomasti.

  VastaaPoista
 3. Voi Paula, me taidetaan kuulua siihen dinosaurusten aikaiseen käpylehmäkaartiin :DD
  Tosin rinsessatkin leikkii kyllä ihan oikeita leikkejä, mutta ymmärtävät kyllä tekniikankin päälle.

  Täytyy muuten tunnustaa, että kun minä alan piirtää, niin en kyllä minäkään ota kynää ja paperia esille, vaan iPadin!!
  Ja yhdistelmä AngryBirds ja iPad...se vie mennessään :D

  Jatka puputtamista, niin minäkin!!

  VastaaPoista
 4. Kyllä sitä joutuu melko usein ihmettelemään vanhan ihmisen sanoin: "Mihin tämä maailma oikein menee?" Mutta kai se on aina ollut niin, että vanhat päivittelee nuorten puuhia:)
  Ehkä nykyajan lapsilla ja nuorilla on niin paljon kaikkea, että heiltä jää meidän lapsuuden aikaiset isot elämykset kokematta. Tai sitten ne kokemukset ovat erilaisia.
  Joka tapauksessa on ihana katsoa lasten riemua heidän tehdessään kuravelliä tai ensimmäisissä leikeissä hiekkalaatikoilla näin keväällä.

  Nautitaan me suklaasta ja muista pääsiäisherkuista:)

  VastaaPoista
 5. Jonkun verran muutosta lienee parasta vaan hyväksyä. Pelkästään käpylehmien aika taitaa olla ohi...

  MUTTA vaikka kolmevuotiaamme kokee osaavansa käyttää hipaisunäytöllistä puhelintani, silti poikia (3 ja 6) kiinnostavat myös vanhat perinteisemmät asiat. Oikeat legot ovat kuuminta hottia ja kaikenlainen askartelu/näpertely myös. Leipominen, pihahommat, pelit, leikit. Tottahan ajoittain vaaditaan myös modernimpia juttuja, mutta vastaukseksi riittää yleensä "ei". Hiukan olemme joustaneet muutaman Pleikkapelin verran.

  Sisareni, alakoulun opettaja, mietti samaa omien poikiensa kohdalla. Kielsi ja kielsi, kunne yhtäkkiä tajusi, että koulumaailmassa käytetään tietokoneita heti ekoilta luokilta saakka. Jonkinlaiset perusvalmiudet ovat siis ehkä ihan hyväksi!

  VastaaPoista
 6. Niinpä, ennen sitä leikittiin barbileikkejäkin näin: tossu oli auto ja vati oli uima-allas.
  Mutta taitaa tuo ipadi olla aika vekotin. Työkaveri oli pistänyt kissansa leikkimään sillä :) Laittoi ipadin lattialle ja siellä seikkaili joku hiiri, jota kissa jahtasi :)

  VastaaPoista
 7. Juu kyllä täytyy tunnustaa, että olen jo ihan tipahtanut näistä uusista vempaimista. Enkä ole koko ipadia vielä tavannut:)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Nina, Laura, Pepi, Tarutikki, Mirka, Sirutuuli ja Taina! :o)
  Kieltämätä tunnen toisinaan itseni muinaismuistoksi muutenkin, ei vain nykyleikkien ja -lelujen suhteen... ;o) Einsteinin suhteellisuusteorian mukaan aika nopeutuu painovoiman heikentyessä - ehkä se hidastuu painon noustessa ja siksi en pysy menossa mukana??
  Nauratti tuo kissan viihdytys - olisimmekohan säästyneet koiraongelmilta, jos Luupää olisi saanut päivisin virikkeellisempää tekemisistä iPadin kanssa??

  VastaaPoista
 9. Happy Easter Paula, hope you are enjoying the weekend.
  I love the sweet photos you have shown.

  Hugs
  Carolyn

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!