Lukijat

perjantai 4. elokuuta 2023

Kesäretkiä

Kuopio Tanssii ja soi -reissun ajan yövyimme Pupusen ja Koiran kanssa Kylpylähotelli Kunnonpaikassa. Nimestään huolimatta kyseessä ei ole mikään viihdekylpylä vaan viihdearvoltaan pikemminkin kuntoutuslaitos. Hinta oli kuitenkin niin edullinen, ettei kannata marmattaa turhasta, muutakin tekemistä kyllä keksittiin! Ja viikonloppuna aamiaisella tarjottiin kalakukkoa, se korvasi pienet puutteet. Kotiin palasimme juhannusviikon keskiviiikko-iltana. Purin laukut ja pakkasin uudelleen.

Aamulla auton nokka kohti Helsingin satamaa ja Viroa, juhannusta vietimme Haapsalussa. Yövyimme Hotel Promenaadissa, huoneen terassilta sai astua suoraan merenrannalle - näppärää Koiran kanssa majoittuessa. Muutenkin sijainti oli kerrassaan erinomainen, kävelymatka linnanraunioille, kylpylään ja vanhan kaupungin ravintoloihin. Muuten valinta ei ollut ihan kamalan onnistunut, ei nimittäin tullut mieleeni tarkistaa, onko huoneissa ilmastointi. Ei ollut. Kolme aika tuskaista yötä, koska ovea terassille ei uskaltanut jättää öiksi auki - jos ei joku tulisi sisään, niin ainakin koira lähtisi omille teilleen... Kelit suosivat ulkoilmaelämää, oli kivaa ja ihanan rauhallista, humalaisia ei örveltänyt missään, ei edes suomalaisia. Ja juhannus!

Viikko töissä ja sitten viikoksi Mäntyharjun tilkkukurssille. Matkaan lähdin jo lauantai-aamuna, koska halusin ehtiä myös Mäntyharjun Tilkkumessuille. Viikonlopun yövyin Villa Aurorassa, kivassa mummonkammarissa. Tästä majapaikasta ei pahaa sanaa sanottavaksi! 

Harmillisesti satoi koko viikonlopun, joten en päässyt nauttimaan Villa Auroran puutarhan kutsuvista sopeista.

Sunnuntaipäivän kiertelin Mikkelissä, poikkesin Mikkelinpuistossa ja Kenkäverossa. Molemmissa aikaa vierähti tuntikausia, tosin osin dekkarin parissa istuskellen. Mikkelinpuiston 30 mallipuutarhaa olivat innostavia - vaikkeivat ideat koskaan käytäntöön siirtyisikään. Ehdottomasti käymisen arvoinen kohde ja myös Kenkäveron puutarha oli oikein viehättävä. Näistä löytyy kivat Riikka Pöntysen blogikuvaukset täältä ja täältä.

Mäntyharjun majoitus oli vaatimattomampi, mutta viihdyin saksan luokassa kerrassaan mainiosti. Tosin ompelukonetta 12-15 tuntia poljettuani en niin kamalasti ehtinyt majapaikan fasiliteeteista nauttia kun jo uinahdin... Kurssituotoksista myöhemmin lisää.

Kolme viikkoa töissä ja taas lomantynkää tarjolla. Pupunen lähti Kuruun Taideleirille ja Miehen kanssa suuntasimme parisuhdelomalle Hankoon. Hangossa yövyimme jälleen moneen kertaan testatussa Hotel Bulevardissa. Koiran kanssa putkamajoitus ei ole mahdollinen, koirallisten Rut Bryk -huone oli remontoitu sitten edellisen yöpymisen. Ei ilmastointia täälläkään, mutta eivät kelitkään olleet kovin kuumottavat. 

Viikonloppuna oli vielä vilskettä, mutta maanantaina 31.7. kylä oli täysin kuollut - rantaravintoloiden terassit kiinni, rannan myyntikojut suljettu, ihmisiä näkynyt mailla halmeilla. Suuntasimme päiväksi Tulliniemen hiekkarannoille, pitkospuilla oli kiva liikkua. Mutta kovin oli autiota sielläkin. Maanantai oli ilmeisesti OFF-päivä koko kylässä, koska tiistaista alkaen sai taas palveluitakin, mutta kyllä kylä oli jo hiljentynyt syys-moodiin. Ihmettelen kovasti, jos Hangon kesää piisaa vain juhannuksesta heinäkuun loppuun!!?? Euroopan lomat ajoittuvat elokuulle, ja luulisi Itämeren tuolta puolen ja Ruotsin suunnaltakin tulevan vielä veneilijöitä kovastikin, jos vain Hangossa olisi elämää. Kuka viitsii purjehtia kuolleeseen satamakylään?

No, neljä päivää täyttyi samoilulla ja hyvillä ruuilla. Suosittelen muuten Paviljongin lounasta. Valitettavasti Origon kalapöytää ei ollut saatavilla - mutta kuulimme, ettei se ole enää entisen veroinen ravintoloitsijan vaihduttua, mikä kevensi pettymyksen karvautta.

Paluumatkalla poikkesimme Raaseporiin Mustion linnan Linnankrouvin kesälounaalle:
 • Savuahven skagen, perunalastua ja Svarfvarsin kurkkua
 • Grillattua L´uomunokan kananpoikaa, sitruunatimjami-hollandaisea ja varhaisvihanneksia
 • Pala juustoa, hilloketta ja kvinoacrisp
... kuivan valkoviinin kera.

Pyörryttävän ihana makuelämys, suosittelen äärimmäisen innokkaasti! Ja elämykseksi hyvin kohtuulliseen hintaan (33 eur). Tästä taitaa tulla uusi kesäretkikohteemme...

Loppuviikko vielä lomaa, lähdössä mökille - sateesta huolimatta. Mies ja Koira ovat yöpyneet siellä kesän mittaan useasti metsäreissuillaan, mutta itse olen tänä kesänä ehtinyt sinne vain kahdesti. Ei mökki ainakaan meikäläisen käytöllä kulu...

Kun lomaa on pätkinyt pitkin kesää, se on tuntunut ihmeen pitkältä! Ja jemmassa on vieläkin 2 viikkoa (toinen talvilomaa), ne säästän syksyyn ja joulun tienooseen, jos vaikka jonnekin pienelle reissulle ehtisi...

15 kommenttia:

 1. Mukava lukea kesäretkistä ja saada vinkkejä. Hyvät ruokapaikat on kullanarvoisia! Annanpa vaihturina omia vinkkejä: Oulussa ravintola Hella, Vaasassa ravintola Hejm ja Turussa ravintola E.Ekblom. Onhan niitä muitakin mutta nämä eivät ole pettäneet :) Onneksi kesää on vielä jäljellä!

  VastaaPoista
 2. Olet ehtinyt paljon kaikenlaista! Kesän muistoilla jaksaa sitten taas pitkää talvea eteenpäin.
  Koiran kanssa matkustamisessa on varmaan mietittävä kaikenlaisia asioita jo ennakkoon. Onneksi on sellaisia paikkoja, joissa koira voi olla mukana.
  Mukavaa loppukesää sinulle!

  VastaaPoista
 3. Monenlaista mukavaa ja innostavaa ja virkistävää on mahtunut kesääsi.

  VastaaPoista
 4. Kivasti monipuolista lomanviettoa! Usein ihmettelen sitä, että Suomessa kesä loppuu viimeistään silloin kun koulut alkavat. Kaikki menee kiinni ja kaikki kiva loppuu. Eihän kaikilla kuitenkaan ole koululaisia ja juurikin ne euroopan lomalaiset tulevat tänne, tai ainakin tulisivat sankoin joukoin jos palvelu pelaisi.

  VastaaPoista
 5. Monta kivaa ja kaunista kohdetta. Kiva, että saatte myös yhteistä aikaa ja jokainen pääsee myös omille tahoilleen.

  VastaaPoista
 6. Kiva kattaus kesän matkoista. Mukava, että ennätitte myös tänne Savon mualle. Itsekin olen joskus pettynyt, kun Suomi menee kiinni koulujen alkaessa. Mäntyharjun tilkut jäivät väliin, mutta Juvalla toki kävin. Tarjontaa oli runsaasti.

  VastaaPoista
 7. Mukavia kesäreissuja kuulostaa sinulla olleen:) Kiitos vinkeistä:)

  VastaaPoista
 8. Onpas Pupunen venähtänyt pituutta. <3

  Moneen kivaan paikkaan olet ehtinyt – ja lomaa on vielä jäljelläkin! :-)

  VastaaPoista
 9. Sinulla onkin ollut paljon kaikenlaista virkistävää vaihtelua kesän aikana. Nyt on varmaan akut ladattu ja pärjäät seuraavaan taukoon asti.

  VastaaPoista
 10. Kunnonpaikka on tuttu paikka, mutta vähän unohtunut. Kiva kun muistutit.
  Aivan totta on, että matkailuyrittäjien pitäisi tajuta pidentää kauttaan juuri esim. Hangon tapaisissa paikoissa. Nythän on ollut arveluja, että Keski-Euroopan turismi suuntautuisi enemmän tänne pohjoiseen ilmastonmuutoksen aiheuttamien ongelmien takia. Kannattaisi satsata.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kohdevinkeistä! Mäntyharjun postausta odotellen :)

  VastaaPoista
 12. Ihanalta kuulostaa kesänne ja paljon olette reissanneet.
  Kunnonpaikka on tuttu paikka. Samoin Kuopio. Meiltä on Nurmeksesta Kuopioon vain n. 130 km.

  VastaaPoista
 13. Matkanne kuulostaa tosi kivalta! Paljon mukavaa nähtävää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!