Lukijat

maanantai 21. toukokuuta 2012

Mökkikuvia

ENNEN
Heti mökille päästyämme tarkistin muutamat hiirenpapana-alttiimmat kohdat - ja löytyihän niitä! Kannoin KAIKEN irtoavan pihalle ja aloitin raivopäisen puunaamisen.

JÄLKEEN
Samalla vaivalla vaihtoivat kalutkin paikkojaan.

Nyt kun sohva on enemmän näkösällä, se vaikuttaa aika väsähtäneeltä! Ihan ryhtevä rungoltaan (takuuvarmaa kotimaista Asko-laatua), mutta valkoiset irtopäälliset alkavat olla tiensä päässä. Ehjät kyllä, mutta niin monesti pestyt, että pehmennyt kangas likaantuu jo ajatuksesta istahtajista... Täytyy orientoitua uuden päällisen ompeluun!!

Mietimme, pitäisikö mökille hankkia telkkari... Mielestäni tellu ei mökille kuulu, mutta Mies haikailee perään. Muutin järjestystä sillä mielellä, että jos tv on jonnekin sijoitettava, se tulee seinätelineeseen takan oikealle puolen. Mies ei halua, koska kiinnitys on hankala. Appiukko ei halua, koska ei halua reikiä seiniin. Taisin hävitä?? Ehkä nurkkaan täytyy miettiä joku sivupöytä, jolle tellu sijoitetaan. Jos ylipäätään sijoitetaan...

ENNEN
Pistetäänpäs vielä toinen ENNEN-JÄLKEEN -kuvapari.

JÄLKEEN
Tuntuu, kuin mökissä olisi nyt erikseen keittiö, ruokailutila ja olohuone! Ja kuin tilaa olisi enemmän!!

Keinutuoli tönöttää nyt keskellä lattiaa. Tykkään! Koska Mies ja piskit yleensä ehtivät vallata sohvan, könötän kutimen tai kirjani kanssa useimmiten kiikkustuolissa. Nyt se on helppo kääntää rätisevän takkatulen puoleen tai ikkunasta aukeavan maiseman suuntaan. Ja kevyesti se siirtyy kuistillekin, leppeän lounatuulen leyhytellessä lankojani...

Kyökin puolella ei mitään mullistavaa. Ikkunanurkkauksen (kts. ekä JÄLKEEN-kuva) vanhan kulmakaapin ajattelin maalata (lue: maalauttaa Miehellä) keittiökalusteiden väriin.

Olisiko kellään vinkkiä leivänpaahtimen perusteelliseen putsaamiseen? Olen nimittäin ihan varma, että mökissä rellestänyt hiiri on käynyt kurkkaamassa, löytyisikö paahtimen pohjalta leivänmuruja. Eipä isommin tehnyt paahtoleipää mieli...

Virkkuut oli mukana, mutta eivät juuri edenneet. Aika meni ihan vaan istuksiessa, ihmetellessä, ihastellessa. Illalla kaikui kuikan soidinlaulu, kuiik-ko kuiik-ko.

15 kommenttia:

 1. Voi mniten on kaunis mökki! Siitä vaan telkkariprojektista, että oletteko ajatelleet, että telkkaa voi katsoa myös netistä ja ipadista ja meillä katsotaan vain tv-kaistaa. Ei haittaa vaikka ohjelmat tulevat vähän viiveellä. Silloin ei tarvitsisi sitä itse toosaa minnekään sijoitella.

  VastaaPoista
 2. Mukavan rentouttavalta paikalta mökkinne vaikuttaa:)

  VastaaPoista
 3. Voi nuo hiirulaispahukset jos leivinpaahtimeenkin kurkkivat. No tietysti! Siellähän ne murut on oikein tarjottimella.

  Telkkarin sijoitus on asia joka jakaa varmasti useassa mökkikunnassa väen. Itse en sitä kaipaisi ja tuo Annan ehdotus kuulostikin varsin varteenotettavalta, jos sitä katsoa pitäisi.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Ihana mökki! Ihana maisema. Kyllä suomalainen luonto osaa olla kaunis. Siellä silmä ja sielu lepää.

  VastaaPoista
 5. Kauniin näköistä teillä! Tuo pöytäryhmä sopii todella hyvin ikkunan eteen, siitä on varmasti mukava katsella mahtavia maisemia.

  VastaaPoista
 6. Hyvä järjestys!
  Ja mä vähän luulen, että hiirellä on ollut muutakin tekemistä kuin tunkea itseään palaneiden murujen äärelle!
  -ainakin jollei ihan vierestä löytynyt papanoita...

  VastaaPoista
 7. Kaunishan se teidän mökki on sisältäkin, niinkuin arvelinkin.
  Minäkin olen sitä mieltä, että papanoita on täytynyt olla aivan leivänpaahtimen lähellä, jos hiiret sinne olisivat tukkineet itsensä. Ne ovat aika sotkevaa väkeä, jos jotain syötävää löytävät.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Anna, irma, Matonkude, Sanna, Rva Kivitikka, Pepi ja Tarutikki! :o)
  Oi, kylläpä lykästi, Matonkuteen arvonnassa! Kiitos!
  *
  Mitenköhän tuo netti-tv toimii mokkulalla? Telkkarillekin tarvittaisiin pöytäneenni... Kaapelikanavista ei siis olisi tietoakaan...
  *
  Sehän tässä ongelma onkin... Appiukko oli jo esisiivonnut mökin, joten joudun puunaamaan jokaisen kipon ja kapon ja pinnan, jossa hiirulainen olisi voinut edes tepastella... :o(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjois-Karjalan salomailla katsoimme tv-kaistan ohjelmia mokkulalla, no problem. Riippuu tietty vähän verkonvahvuuksista tai jostain muusta näkymättömästä.

   Poista
  2. Anna, kiitos vinkistä! Täytyy kokeilla!! :o)

   Poista
 9. Hei
  Mistähän tuo keinustuoli on ostettu? Ostin samanlaisen kirpputorilta, tosin vihreänä, mutta aivan sama tuoli muuten, koska kankaan loimituskin täsmää. Haluaisin tietää tuolin valmistajan, avainlippu vain löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Noora!
   Anteeksi viive, reissun päällä on jäänyt blogi vähemmälle.
   Nojatuoli on Askosta, Lienee Askon omaa tuotantoa, mallin nimi on Nanna. Samaan sarjaan saatavilla myös nojatuoleja. Kiva kiikkustuoli, kevyt ja kaunis. :o)

   Poista
 10. Kiitoksia tiedosta :) Ajattelin verhoilla vihreän tuolin vaaleaksi, harrastan siis verhoilua. Alkuperä on kuitenkin aina kiva tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ruutukangas onkin käsittämättömän ruma! Aiemmin minullakin oli ruusukuvioinen kiinteä päällinen (ei verhoiltu, kun sitä taitoa en hallitse), joka näkyykin pikkuisen tuolla yhdessä ennen-kuvassa. Kyllästyin ja hetken oli sinällään, nyt taas jo tehdyt uuden raitapäällisen, mutta ei kiinteänä. Olisi ihanaa, jos osaisi verhoilla...
   Onko sinulla blogia, josta pääsisi lopputulosta kurkkaamaan??

   Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!