Lukijat

torstai 31. toukokuuta 2012

Raportti

Terhin sisar kuulemma sanoo, että Terhin kanssa matkaan lähtiessä vasemman jalan voi jättää kotiin, koska ei sillä kuitenkaan ehdi maahan astua.

Oikeassa oli! MELKOISTA LENTOA!

Oikeastaan reissu alkoi jo sunnuntai-iltana. Terhi tuli nimittäin yökylään. Sanoi, ettei aiempien reissukuvausteni perusteella luota, että pääsisimme muuten samaan laivaan... Pöh, minäkö epäluotettava matkakumppani? Jos nyt joskus eksyn, hukkaan tavarani ja unohdan aikataulut, niin ei kai siitä nyt kovin suoraviivaisia johtopäätöksiä kannattaisi vetää!!??

Matkaan siis päästiin, kutimet kilisten. Perille saavuttua pakaasit hotelliin ja suorinta reittiä Karnaluksiin. Tai, no, melkein suorinta - matkalla poikettiin Viru Keskukseen (Viru-hotellin pohjakerroksessa) Liann Lõngad-lankakauppaan, OIKEIN hyvään sellaiseen. ERITYISEN hyvän siitä tekee se, että siellä tapahtui eilen mainittu iloinen ensitapaaminen - vieläkin nykii suupieliä liki korvia!

Euron poistokorista mukaan tarttui kivaa nypylälankaa, huovutettuihin tossuihin tupsuiksi tai varrensuuhun. Ehkä jotain muutakin käyttöä pitäisi keksiä tai suku, tuttavat ja kylänmiehet saavat kaikki huopatallukkaita vaivoikseen - melkein kilosta kun saattaa muutamaankin pariin piisata...

Mutta suunta siis Karnaluksiin, saumurilangan takiahan koko reissuun lähdettiin!! 5000 metrin rulla maksoi n. 1,60 euroa. Jos vertaan rullahintaa suosimani ompelutarvikeliikkeen hintatasoon (4,60 €/rll), sain karttuneen säästön ansiosta KAIKKI MUUT Karnaluks-ostokseni AIVAN ILMAISEKSI!! Olisi siis kannattanut ottaa vielä useampia värejä, niin olisin saanut enemmänkin rompetta mukaan IHAN MAKSUTTA!!!

Kukaan ei varmaankaan olisi arvannut, että mukaan lähti muutamia tupsuja ja pompuloita?? Näistä tosin osa on Karnaluksin viereisestä kangaskaupasta (Abakhan fabrics, Tartu mnt 63), ihan pöyristyttävin hinnoin! Isot verhotupsut alle 2,50 €/kpl, valkeat "kaakelikoristeiset" tupsut samaa hintatasoa.

Rouva Kivitikka taannoin ihmetteli, missä ruokailuhuoneen tupsut ovat!? Siellä ovat!! :o)
Saanko esitellä, uusin intohimoni: vetoketjut!! Mutta voisiko kukaan kässyttelijä vastustaa 10 metalliketjun pussia 1,20 euron hintaan?? Ei voi!! En minäkään...

Lisää tilpehööriä - ja vetoketjuja... Varjostimien tekoon tarvitsen hyvän sormustimen ja terävät pienet sakset. Tai ehkä kahdet, molempia. 

Alakulman ihanat pellavalangat löytyivät Vanhastakaupungista, Müürivahella sijaitsevasta Jolleri käsitöökamberista. Nämä otan mukaan seuraavaksi reissukässyksi, minne sitten matka viekin.

Alla oleva ihana pääskypellava on aina takuuvarmasta voittamattomien kiusauksien lankeemuspaikasta, VeTasta (Pikk 6), metrihinta vaivaiset 12 €. Kassikankaaksi.

Ei ihme, että kantapäät iskivät kipinää! Ilman kotikutoista jalkahierontaa (YLISTYS Dermosilin Primo käsi- jalkayövoiteelle!!!) olisin varmaan ollut liikuntakyvytön seuraavana päivänä!! Ähinä ja puhina ja kaakerrus olivat kyllä iltamyöhällä sitä luokkaa, että epäilin enää koskaan pedistä nousevani...

Toinen päivä otettiin rauhallisempaan tahtiin, vaikka silloinkin tuli kierrettyä muutamakin käsityö-, lanka-, nukke- ja vaatepuoti!! Tallinnan Vanhankaupungin Päivien käsityötorillekin poikettiin.

Lähtöpäivän kruunasi suolainen ja makea Pierren Chokolateriessa (Vene 6) - herkkua!!

Seuraava reissu voisikin olla sisustusshoppailureissu Pärnu mnt:n varrelle - toivottavasti yhtä hyvässä seurassa! Kiitos Terhille mainiosta seurasta ja loistovinkeistä!!!

8 kommenttia:

 1. Tuo terävä kynäsi...;)))

  Omat ostokseni ja matkakassini ovat vielä penkomatta.
  Sinne sisustusmatkalle otamma auton ja peräkärrin, en jaksa vetää kahta sohvaa perässäni terminaalikäytävillä!

  VastaaPoista
 2. Kivoja on nuo sun ostokset.Nuo tupsut ja nauhat.Voi vain odottaa että mitäs teet noista.
  Uskon et tuollaisissa paikoissa menee ihan sekaisin ainakin itsestä tuntuis sellaiselta.Kaikkea kaunista tarjolla.
  Aurinkoista torstaita sinulle

  VastaaPoista
 3. Hitsi, pitääkin lähteä käymään, ostokset näyttivät sen verran kiinnostavilta! Ja hienot tupsut!!
  Sain jostain kerran ilmaisen Tallinnan-risteilyn ja mieheni totesi reissun jälkeen, ettei hän lähde enää ikinä tuollaiselle "ilmaiselle" risteilylle, tulee kuulemma tosi kalliiksi. Siis en ymmärrä noita miehiä ;-D

  VastaaPoista
 4. Hyvää ja halpaa kannattaa aina hommata. Ja kaunista. Onkohan kaikki ostokset nyt varmasti tuossa... langat ja puikot ja erilaiset edulliset neuletilpehöörit esittelet varmaan kohtapuoliin.

  VastaaPoista
 5. Tämä täällä on yhä vihreempi,niin että haukkoo aivan henkeä!! Silmäilin ja silmäilin ihania ostoksia yhä uudestaan ja uudestaan. Tuonne minunkin on pian päästävä ! Viimeksi kassalla Karnaluksissa myyjä katseli mun ostoksia ja kyseli:onko yksityinen vai kauppa? Eikö sinultakin kysytty? Ai niin,ei tietenkään,kun sinähän sait ilmaiseksi:D :D
  AI, Heleenan tapasit,joka on täältäpäin ja saanen huomauttaa,että Terhi tuntee Heleenan minun kauttani. Jos oisin tiennyt,että jotkut sinne täältäpäin lähtee,niin kyllä varmaan olisin ängennyt mukaan!

  VastaaPoista
 6. Älkääkä sitten sisustusshoppailureissulla unohtako Musteria! Muistaakseni juurikin Pärnu mnt:lla....mä voisin lähteä ihan tuon liikkeen vuoksi Tallinnaan, mutten uskalla..... :D

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoisia ostoksia ehdit tehdä! Ai, että jalat kipeät.... arvaa vain, oliko ähellys päästä linja-autoon ja sitten sieltä pois. Mutta kyllä tästä toivutaan.....

  VastaaPoista
 8. Kiitos Terhi, Tellupa, Rva Kivitikka, Anna, Intsu, Pepi ja Heleena! ;oD

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!