Lukijat

tiistai 29. lokakuuta 2013

Suomen kaunein koti, osa 1

Nyt pyörii taas sellainen ohjelma tellussa, että pistin puhelimeeni kestoherätyksen joka maanataille klo 20 - kiitos Eijan, joka asiasta muistutti! :o)

Suomen kaunein koti -formaatti tulee Tanskasta, tuomareina sarjassa hääräävät sisustusarkkitehti Minna Piironen, arkkitehti Pekka Pakkanen ja sisustustoimittaja Hanna Sumari.

Niin sitten pakkasin itseni kutimen kanssa tellun eteen tasan klo 20 (ja näin Salkkareiden viimemetrit), Mies makoilikin sohvalla jo valmiiksi...

Ensimmäisessä osassa vuorossa olivat remontoidut rintamamiestalot.

Pistän mukaan Miehen kommentit ja omat arvioni (joista ei nyt kenenkään kannata ryystää poroja nokkaan! Ounastelen silti vastaanväittäjiä - sisustus on niin kovin tunteita kuohuttavaa...)

 Kaarina, rv. 1945, laajennettu 1999, 197 m2
 (sorry huono laatu, MTV3:n sivuilla tämän kohteen suurennettavat kuvat puuttuivat)

Mies: "Voi ei, rintamiestalo on raiskattu!"

Plussat:
+ Rohkeasti remontoitu oman näköiseksi, tykkäsin erityisesti (ja joista itsekin haaveilen...) isoista ikkunoista, kuistin ovesta keittiössä ja talon ympäri kiertävästä kuistista (vaikka kapeana tilana onkin vähän "turha"). Elämää varten tehty talo.
+ Ihanat sohvat (mutta minne sohvapöytä oli jäänyt??)
+ Ruskeita kanoja ja kukkokin!! Kun ne lötköt kanit vaihtaa ruskeaan lampaaseen tai pariin, idylli on TÄYDELLINEN - toteutumaton haaveeni viimeiseltä 7 vuodelta.

Miinukset:
- Talon hivenen ränsistynyt ulkokuori.
- Ärsyttää ihan suunnattomasti tuo rako tuossa muurin ja tason välissä, todella näkyvällä paikalla -  minne peitelista unohtui??
- Sisustukseltaan vähän liian paljon "tämä on nyt in, kaikissa sisustuslehdissä / blogeissa / sisustuskaupoissa on nyt näitä tavaroita ja juttuja, niin meilläkin sitten on" -tyyliä.

 Äänekoski, rv. 1938, 100 m2

Mies: "Voiko sisustus olla burleski? Tämä on burleski."

Plussat:
+ Oma persoonallisuus näkyy mahtavasti läpi sisustuksen! Rohkeasti erilainen.
+ Paljon kivoja oivalluksia ja kauniita yksityiskohtia, esim. sohvatyynyjä olen ihaillut jo blogin kuvissa ja haaveillut vielä joskus tekevänikin...

Miinukset:
- Liian kaikkea - liian värikäs, liian "rustiikkinen", liian laitettu.
- Mittasuhteet: liian pieni (100 m2) ja ahdas meitsin makuun, liian isot valaisimet/huonekalut tilaan.

 Riihimäki, rv. 1949, 150 m2

Mies: "Upeat tapetit!", "Hieno kokonaisuus!", "Paras näistä!"

Plussat:
+ Tuli ihan isosedän ja Ammi-tädin talo mieleen, varsinkin tästä ruokailutilasta.
+ Olen aina haaveillut ikkunapenkeistä, ne vaan on ihania!
+ Keittiö on ihan unelma!
+ Alakerta + makuuhuone ihan mahtavan onnistunut, harmoninen kokonaisuus.

Miinukset:
- Yläkerran iso avoin tila ihan eri maata kuin muu sisustus.
- Jotain persoonallista potkua kaipasin, pikkuisen liian siloiteltu.

* * *

Minkäkö olisin valinnut tämän jakson voittajakodiksi, Suomen kauneimmaksi??
  • Jos itse etsisin kaunista kotia, muuttaisin Riihimäelle - se yläkerran hollitalli hoituisi pintarempalla.
  • TODELLINEN voittaja sijaitsee Kaarinassa - tässä talossa eletään!
  • (Kaikki kuvat: MTV3)

Kyllä vaan on kivaa tirkistellä muiden koteihin!!!

29 kommenttia:

  1. Voi ei , mulla jäi katsomatta, kun meillä käännetään salkkareitten jälkeen neloselle mallikisaan. ;oP Mies kommentoi ohjelmaa, että taas saa ihmiset kadehtia, kun näytetään rikkaitten koteja. Mainoksen perusteella ainakin osa näyttäis olevan isolla rahalla tehtyä, mutta saa nyt nähdä! (Eiköhän tuo tule uusintana, ainakin kerran..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hätiä mitiä, uusintana lauantaina ja sunnuntaina! :o)

      Poista
  2. Kiva katsella sisustusratkaisuja. Kiitos postauksesta.

    VastaaPoista
  3. Eikös ollutkin mukavaa...:)
    Itse muuttaisin tuohon Kaarinassa olevaan taloon....eipä olisi muuttomatkakaan pitkä...:) Tykkäsin siitä tosi paljon.

    VastaaPoista
  4. Hyvin samankaltaisia ajatuksia lenteli meilläkin eilen:) Tykkäsin eniten viimeisestä, joskin ehkä hiukan aneeminen. Innolla odotan seuraavia jaksoja, varsinkin mainoksissa vilahtelevaa hirsiseinätaloa.

    VastaaPoista
  5. Kaarina ihastutti meillä.Ihanan kodikas ja tilava talo.Ja jätte ihana pihapiiri.

    VastaaPoista
  6. Kiva oli tirkistellä muiden koteihin juu. Olivat kuitenkin aikas erilaisia kaikki. Jotenkin ahtaan oloinen oli tuo Äänekoski, siellä oli kyllä kivoja väriläikkiä.
    Sarja tulee tänä iltana vielä AVAlta klo 21 ja uusintana vielä la ja su.

    VastaaPoista
  7. En katsonut ohjelmaa, enkä todennäköisesti sitä tule katsomaankaan. Ihmettelen vain tätä nykypäivän trendiä, että kaiken pitää olla valkoista - minusta nuo kaikki kuvien asunnot ovat ihan värittömiä. Ehkä pienenä ripauksena valkoista voi olla jossain, mutta itse tykkään paljon värikkäämmästä sisustuksesta ja tummasta puusta. Vuokra-asunnossa en voi valita keittiön kaappien ja seinien värejä (ne ovat valitettavasti valkoiset), mutta jos joskus laittaisin oman kodin, niin keittiö olisi ehdottomasti tummanruskeaa puuta, ja värejä olisi aivan laidasta laitaan. :) Onneksi täällä vuokrakodissakin saa peitettyä valkoisia seiniä monivärisillä tekstiileillä ja isoilla värikkäillä verhoilla. :)

    Noista kuvista tykkäsin eniten tuosta keskimmäisestä Äänekosken talosta, mutta siinäkin on minun makuuni aivan liian hailakat värit ja liian vähän väriä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samoilla linjoilla valkoisen sisustamisen kanssa, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta valkoisella sisustaminen on tylsää, mielikuvituksetonta, aneemista, "varman päälle" sisustamista - onneksi tämä trendi on jo väistymässä. Sitäpaitsi valkoinen kellastuu ällöttävästi ja koiraperheessä valkoinen on aika äkkiä karvaista ja tahraista...
      En muuten ole samaa mieltä, etteikö vuokra-asuntoa voisi maalata tai vaikka tapetoida!! Kunhan vaan maalaa takaisin valkoiseksi pois muuttaessaan! Kodin viihtyvyys on niin iso asia, että minusta tuollainen satsaus (siis se poismuuttomaalaus) kannattaa!

      Poista
  8. Mä katselin kaikkia sillä silmällä että mihinkäs muuttaisin jos talon tyhjentäis omistajan tavaroista ja mie saisin sinne laittaa omanlaiseni sisustuksen - ilman kahta sanaa se olis Ilonan talo! Olihan nuo kaksi muutakin ihan kivoja, mutta niistä puuttui täysin särmä, se jokin.
    Ja tooooosi kiva on näin kurkkia suomalaisiin koteihinkin, mä tykkäsin brittiversiosta joka sais mun puolesta tull uusintana. Oli meinaan sitten tosi persoonallisia linnoja, vanhoja myllyjä ja viktoriaanisia huoneistoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilonan talo olikin ihan sinun näköisesi!
      Ilonalla oli TODELLA paljon kivoja juttuja ja ihania huonekaluja, jotka kiljuen ottaisin meille! Tosin meilläkin alkaa olla jo niin ahdasta, että ei tänne oikein mitään saa sovitettua. Paitsi jos laittaisi kaiken ihan uusiksi!
      Tuo brittisarja oli minunkin suosikkini!! Onneksi tulee silloin tällöin vielä uusintana jostain Avalta tai Liviltä tai jostain näistä "sivukanavista". Ja 25 Beautiful Homes - oikeita, aitoja englantilaisia koteja, paras lehti!

      Poista
    2. Sammaa mieltä :)
      Mä olen yrittänyt kaks vuotta vierottaa itseäni 25BHsta huonolla menestyksellä - nytkin rassaa että november on ilmestynyt eikä mulla ole sitä! Ja kaksi viimeisintä muutenkin odottamassa vuoroaan.

      Noi voi peeveli, mun täytyy alkaa sivukanavien tarkkailu - mä en katso muuta kuin huutokaupanmetsästäjiä silloin kun muistan!

      Poista
    3. Mulla on jäänyt viime aikoina jopa 25BH hankkimatta, koska pitkään oli useampi odottamassa lukemista... Siitä huolimatta se on paras! Ja päätin olla ahdistumatta puuttuvista numeroista - ihan kaikkein vanhimpia 10 vuoden takaa raaskin jo myydä kirpparilla poiskin... ;o)

      Poista
  9. mielenkiintoinen ohjelma :) jotenkin välil vaan harmittaa(siis minua) kun lehdistä ja tv:stäkin Nyt tulee no siis nähtyjä koteja, kun niitä on tullut lueskeltua blogeista, lehdeistä yms..mutta sitähän tämä taitaa olla :) mutta tykkäsin kyllä kovasti kaarinalaisesta kodista :) ja innolla odotan kyllä niitä tulevia jaksoja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aika lailla samat kodit pyörii useimmissa sisustuslehdissä, blogeista löytyy eittämättä hyviä jutunaiheita. Se täytyy kuitenkin sanoa, että kyllä koti näyttää ihan erilaiselta tv-kameran takaa kuin tiukasti rajatuissa blogikuvissa! Monta muutakin blogistia tässä ohjelmasarjassa vielä varmasti nähdään...!!

      Poista
  10. Mielenkiinnolla katsoin asunhan itsekin -rintamamies- tyyppitalossa, tosin alkuperäisasuisessa (viikko sitten vaihdetut ikkunatkin ovat tasan samanlaiset). Kaarinan talossa oli pestäviä ikkunoita liikaa ja terasseja joka suuntaan, terassikausi on kuitenkin niin lyhyt. Lapsiperheelle ok!
    Äänekoskentalo ihana väriläiskä ja turkoosia, aah! Matalat huoneet ahdisti.
    Riihimäen talossa oli rauhallista ja vaaleaa, sinne voisin levittäytyä lankoineni ja olisi tilaa tilkuille ja nukkistavaroille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, minäkin karsastan ikkunanpesua, mitenkäs pääsikin unohtumaan... ;o)

      Poista
  11. En nähnyt Riihimäen kodin esittelyä alusta, vaan jäi se emännän oma osuus välistä.
    Mutta tuli hyvä mieli siitä, kuinka lämpimästi kahden ensimmäisen talon asukkaat kodeistaan puhuivat. Voi kun kaikki olis yhtä onnellisia ja ylpeitä omista kodeistaan :)
    (Varmaan Riihimäen emäntäkin oli, mutta se jäi tosiaan näkemättä).

    Asukkaat olivat luontevia, juontajat eivät niinkään. Tai ehkä vaan on tullut jo jonkinlainen "yliannostus" Sumarin sisaruksia TV:stä. (Ja voi olla, että Hanna Sumarikin oli aito oma itsensä, mutta jotenkin tuli vähän sellainen esittämisen maku ja se on asia, joka mua aina häiritsee).

    Paljon hyvää kaikissa kodeissa. Joskin kakkonen olis meikäläiselle liian persoonallinen. Ihailen silti ihmisiä, jotka on noin rohkeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiseen ohjelmaan pyrkivät varmaan juuri sellaiset, jotka ovat erityisen onnellisia ja ylpeitä kodistaan.
      Vaikka JOKAISEN pitäisi kyllä satsata kotiinsa sen verran, että siitä voi iloita, on se sellainen voimanlähde ja onnellisuuden perusta. Epäviihtyisässä kodissa asuu onnettomia ihmisiä, uskon minä.
      Tykkäsin Pekka Pakkasen tyylistä, niin aito arkkitehti, uskalsi esittää myös (aika hienovaraista) kritiikkiä. :o)

      Poista
  12. Ohjelma oli kiva, ihana oli päästä katselemaan toisten koteihin!
    Ykköskoti oli suosikkini, se oli kaunis kokonaisuus yläkertaa myöden. Kakkoskoti oli aivan liian pieni tuohon tavaramäärään. Kolmosen yläkerta oli aivan outo alakertaan nähden....
    Ykkönen sai siis mun pisteet :-)

    VastaaPoista
  13. Kiva kurkistus koteihin. Mulla meni ohjelman katsominen sivu suun,mutta nyt vähän näin,kiitos sinun. Olen tuosta aiemmin katsellut sinun matkakertomusta. Oi, oi mikä risteily. Minä haluaisin kovasti risteilyllekin,mutta mies ei tykkää olla laivassa. Hän tulee tosi helposti merisairaaksi. Minä unelmoin vaan Karibian risteilystä jollain luxus laivalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välimerellä ei ainakaan laiva keinut lainkaan lokakuun alkupuolella, hyvin oli tyyntä ja tasaista menoa! :o)

      Poista
  14. Liian valkoista ja väritöntä on minun makuuni :) En muuttaisi noista kyllä mihinkään....eikä tuota ohjelmaa tulee eres katsottua :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos Pirjo-Riitta, Rita, Irmastiina, Konnadonna, JaanaElina, Eija, MariJ, Pepi, Jaana, Heleena, Annukka, Rva Kivitikka, Intsu ja Möhönasu! :o)
    Hauskasti useimmat olivat miettineet itsensä kuhunkin taloon, missä mieluiten itse eläisivät! :o)

    VastaaPoista
  16. Jokos se ohjelma alkoi? Vähän olen itse himmannut kyseisiä ohjelmia, koska nämä makuasiat ovat niin moninaisia. Ja sitten aina huomaa omassaan niitä "vikoja" ja voi, kun olis sitä tai tätä :) Keskityn hyväksymään oman epämääräisen kotini AA-liikkeen tyyliin :) Mutta, kauniitahan nuo ovat, jokainen omalla tavallaan. Ihania sun miehen ytimekkäät mielipiteet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos niitä "vikoja" ajattelisikin "kehityskohteina", "ideasampoina" ja "unelmahaasteina"? ;o)

      Poista
  17. Tämä olikin Paula hyvä veto! Ehdottoman hauskaa tiirailla toisten huusholleja. Ja parasta kun voi suoraan sanoa, mitä mieltä on. Yhdyn suurin piirtein mainitsemiisi plussiin ja miinuksiin, Ykkösen valitsisin, keskimmäinen, värikäs ja persoonallinen ok, mutta tila väärä ja kolmas ,jotenkin elämää vailla, liian sliipattu, jos voi sanoa. Olihan siinäkin tietysti puolensa, hallittu, hillitty ja huolellinen.

    VastaaPoista
  18. Oli tosiaan kiva kurkistella toisten sisustuksia. Riihimäen talo on minulle oikein tuttu asuihan siinä hyvä ystäväni, joka myi nykyisille omistajille talon. Sisustus on mielestäni nyt persoonaton, liian väritön perussisustuslehtikamaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!