Lukijat

maanantai 29. helmikuuta 2016

Hääsukkaboomi?

Alkuvuosi on lemmen aikaa! Sitä en sitten tiedä, onko villasukat uusinta ja kuuminta (peräti hikoiluttavaa?) häälahjahittiainesta!? Niin tai näin, sain kuitenkin perättäisinä päivinä "tilauksen" häälahjavillasukista - toinen pääkaupunkiseudulta varttuneemmalle parille, toinen Tampereen haminoilta nuorelleparille.

Sain täysin vapaat kädet toteutuksen suhteen, vain sukkien koko ja lankatoive - farkunsininen Nalle - ohjeistuksenani. Päädyin Novitan perussukkaan, mielestäni malli sopii niin naiselle kuin miehellekin (ohje vain lapselle ja naiselle).

Mallissa miellyin erityisesti varren kuviointiin, joka hämäävästi näyttää palmikkoiselta, mutta on toteutettu täysin pintaneuleena. Palmikkovartisista sukista en erityisemmin pidä, ovat mielestäni ikävän joustamattomia.

Palmikko tosin olisi ollut nopeampi toteuttaa!! Opin kuviomallin 18 kuviokerroksesta ulkoa vain 5 ensimmäistä, kaikki muu oli seurattava ohjeesta rivi riviltä! Hiiiiidastaaaaaaa...

Hääsukista kun oli kyse, piti toki uusi siviilisääty saada näkyviin! Tekstimallin suunnittelin itse, toteutettu Seiskaveikalla, Nallea vahvempana jäljestä tulee "peittävämpi". 

Teksti vain toisen jalan sukkien pohjassa.
Sisko toimi mallina (pyjamahousuissaan).

Kivan rennon oloinen malli, tykkään! Toivottavasti tilaaja ja saajatkin...
Vaimon sukkapari kokoa 38, langanmenekki 103 g.
Sulhasen sukat kokoa 42, langanmenekki 124 g.

ONNEA HÄÄPARILLE!

PS. Kävin kampaajalla, tukkamassan puoliintumisesta ei ollut riittävästi apua pipaongelmaan. Sisko lähti viikonloppureissultaan kotiin pipa päässä - täydellinen istuvuus! Ehkä näin oli tarkoitettu...

18 kommenttia:

 1. Oih ja voih, aivan ihanat ja takuuvarmasti mieleiset!! Pakko olla ;)

  VastaaPoista
 2. HYviä villasukkia tarvitaan aina. MIelenkiintoinen ja käytännöllinen trendi.

  VastaaPoista
 3. Hauskat ovat nuokin sukat! Varmasti saajilleen mieluiset, sitä paitsi sukkia kuluu aina ja niitä tarvitaan. Kiva ja käytännöllinen lahja!

  VastaaPoista
 4. Hauska idis!
  (Mulla kamalan huono omatunto, kun en ole blogissani elvaillut hienoilla villasukillasi, vaikka tarkoitus oli...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, riittää että teputtelet niillä ympäriinsä. :o)

   Poista
 5. Ainakin hääparilla pysyvät jalat lämpiminä :) Kivat sukat!

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka ihanat sukat, en oo aikaisemmin törmännytkää! Noi ois mun siskolleni, joka tänä kesänä menee naimisiin, kyllä niin suloiset että olla ja voi! :D

  VastaaPoista
 7. Kivan näköiset sukat! Mun tarvitsis varmaan tutkailla taas muitakin malleja välillä, juutuin vallan polvimittaisiin piirakoihin. Tosin miissäkin nyt paussia kun ei ole ehtinyt.

  VastaaPoista
 8. Ihana idea ja toteutus! Paras lahjaidea aikoihin ;-)

  VastaaPoista
 9. Kiva sukkabuumi ja idea! Kauniit sukat, todellakin hyvä lahjaidea hääparille:)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Päivi, Kvilttaaja, Rva Kivitikka, Sanna, Annukka, Marjut, KataMaria, Terhi, Pepi, Suvituulia ja Tilkkureppu! :o)

  VastaaPoista
 11. Loistoidea! Ja hieno toteutus. Ehkä se pipo oli todellakin siskolle tarkoitettu heti alkuunsa, et vaan sitä vielä silloin tehdessäsi tiennyt.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!