Lukijat

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Mökkipulma

Miehellä vapaa viikonloppu pitkästä aikaa, käytiin mökillä puunaamassa paikat.
Ja ottamassa mittoja.

Olen päättänyt, että yhtään yötä en tulevana kesänä aio enää nukkua sohvalla Pupusen kanssa. Aamuisin ovat lavat lukossa, kupeita kolottaa, ristiselkä ruikuttaa ja niska natisee. Väsyttää, uni on parin tunnin pätkistä parsittu. Heräilen pitkin yötä Pupusen pyörimiseen, koirien kuorsaukseen, liialliseen lämpöön (takan vierellä), s******lliseen selkäkipuun.

Ei enää, ei todellakaan! EN SUOSTU!

Aiemmin, parvella uinuessamme, en nukkunut missään niin hyvin kuin mökillä.

Mökkisohvalla en voisi enää huonommin nukkua.

Nukkumajärjestelyt on PAKKO laittaa uusiksi, muuten lopetan mökkeilyn!

Parvi ei ole ongelma, sinne tulee Pupuselle leikki- ja nukkumapaikka. Tarvitaan portti, turvallinen seinävalaisin, muutama kori leluille ja kivat vuodevaatteet.

Alakerta ON ongelma!

 Tilaa ei ole liiemmälti.
Ehjä seinäpätkä on vain 274 cm pitkä.
Ikkunatkaan eivät haittaisi, mutta niiden alla olevat sähköpatterit ovat ongelma 
- eihän niiden eteen voi vuoteita sijoittaa.
Eivätkä Mies ja Appiukko suostu poistamaan niitä...

Nyt kyseinen seinänpätkä näyttää tältä:
Juu, aika karmaiseva väliaikaisratkaisu. 

Sohva on varsin hyvälaatuinen, tammirunko ja alcantaraverhoilu, mutta olen inhonnut sen junttimaisuutta alusta asti! Alunperin sohva hankittiin kotiin alakerran takkahuoneeseen vierassohvaksi helpon avattavuuden vuoksi, mutta vieraita siinä on nukutettu vain kerran. Olohuoneen sohva, Pupusen leikkihuoneen peti tai tuplaleveä vierasilmapatja ovat miellyttävämpiä nukkumapaikkoja - myös keskikerta on kellaria mukavampi (ja lämpimämpi) yöpymispaikka.

Onneksi Anoppi ja Appi huolivat sohvan alamökille!

Olen vannottanut, että sen on häivyttävä seuraavaan visiittiimme mennessä. 
Mikään ei ilahduttaisi niin kuin tyhjä seinänpätkä!!!

Vaan mitä viedään tilalle???

Seuraavalla mökköskerralla varmaan mainittu vierasilmapatja pelastaa tilanteen, mutta pysyvämpi ratkaisu on kehiteltävä!! Mutta vaikka kuinka pyörittelen erilaisia ja erikokoisia sänkyvaihtoehtoja mittapiirrokseni päällä, en vaan keksi ratkaisua.

Kohta iskee epätoivo...  
   

15 kommenttia:

 1. Aika kinkkiseltä tehtävä näyttää. Mielenkiinnolla seurataan miten sen ratkaiset. Samantyyppistä pyritystä olen tehnyt meillä kotona olohuone-takkahuone-yhdistelmän kanssa. Ratkaisuun meni useampi vuosi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuuh, toivon totisesti nopeampaa ratkaisua! :o)
   Meikäläisen kärsivällisyydellä mieluiten jo seuraavalla reissulla...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kaappisänky ei ollutkaan tullut mieleeni!! Hmmmm, alanpa piirtää prototyypin mallia.
   Kerrossänky ei käy: en halua nukkua yläpedissä - enkä uskaltaisi nukkua alapedissäkään, jos siellä nukkuisi Mies... ;o)

   Poista
 3. Siinäpä ongelmaa kerrassaan, kun tilaa ei ole liiemmin ja pitäisi olla vielä istumatilaa päiväsaikaankin. Parvisänky, jonka alle mahtuu pieni sohva? Jos huonekorkeus riittää? Toivottavasti löydät teitä miellyttävän ratkaisun ongelmaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvisänkykään ei ollut pälkähtänyt päähäni. Aloinkin heti tutkia valikoimia ja esitellä ideaa Pupuselle. Hän tykästyi kovasti ideaan, että saisikin oman parven alas. Kiitos vinkistä! :o)

   Poista
 4. Jos olis uusi hyvä sellainen vanhanaiakainen heteka, jossa oli toinen heteka alla ja se vedettiin yöksi esiin ja sen taisi jopa saada niks-naks nostettua samalle korkeudelle toisen sängyn kanssa. Siis voisis sanoa 'laatikkosänky'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikealla on joskus ollut tuollainen laatikkosänkyratkaisu, ja sellaiseen kuvittelinkin päätyväni. No, eipä ole enää - tai on, mutta vain kerrossänkyyn yhdistettynä. Pitänee alkaa tutkia muiden huonekalukauppojen valikoimaa - vaikka kovin edullisia ratkaisuja ei muissa taida olla tarjolla. :o(

   Poista
 5. Nuo ovat hankalia paikkoja. Onko tuttavapiirissä sisustussuunnittelijaa; heiltä saa joskus hyviä vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tuttavapiirin epävirallinen sisustussuunnittelija... ;o)
   Voi olla, että vielä pitää kääntyä ammattilaisen puoleen, välttämättä ei omin nokkineen aukea tämä solmu. :o/

   Poista
 6. O-ou. En kadehdi tilannettasi. Toivottavasti ongelma ratkeaa parhain päin. Meillä pienessä mökissä on vanhanaikainen levitettävä laverisänky, jonka patjat ovat päivisin päällekkäin ja selkänojan virkaa tpoimittavat monet tyynyt. Etolasta löytyy hyviä patjoja, semmoisia tukevia ja paksuja, taittopatjan päällä ei voi nukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taittopatjalliset laverit ovat ihan hirveitä, vähintään yhtä kamalia kuin nykyinen ratkaisu! :o)
   Itse asiassa levitettävää laveria on meille jo tarjottu kahdestakin paikasta: vanhemmiltani valkoinen, appivanhemmilta koivuinen. Se epäilemättä olisi järkevin ja tilaa säästävin ratkaisu - ainoa ongelma on, että en haluaisi koota sänkyä aamuin, illoin.

   Poista
 7. Näin tilaa livenä näkemättä sanoisin muutaman vaihtoehdon:
  - 120 x 200 leveä sänky takan viereen (niin kuin kuvassasi)
  - tai sitten 80 x 200 sänky molempien ikkunoiden alle, vähän kuin kulmasohvaksi. Patterit voisi koteloida? Luulen, että teilläkin suurin käyttöaika sijoittuu kesään, milloin ei tarvitse pattereita ihan täysillä posottaa?
  Sängyt voisi halutessaan siirtää myös yhteen parisängyksi. (Tämä ratkaisu ei ole ehkä päiväsaikaan kaikkein kätevin....koko tupa on silloin pelkkää sänkyä....)
  Tällä kakkosratkaisulla ruokapöytä siirtyy takan viereen, eikä siitä ole ulos näkymää, mutta sängyillä olisi kiva päiväsaikaankin istuskella, kuin sohvalla.
  Kulmakaappi sijoittuisi takaseinälle, "takkanurkaan".
  - Ettekö mahdu kaikki ylös? Vai haluatteko Pupuselle oman nukkumatilan?
  - Jos Pupunen nukkuukin alhaalla ja te ylhäällä?

  Toivottavasti saatte tilanteen ratkeamaan parhain päin, yöunet ovat niin tärkeät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Tuota 120 x 200 -ratkaisua koitamme seuraavalla mökkireissulla vieraille hankitun ilmapatjan kanssa. Epäilemme hapen loppuvan nurkassa...
   - "Kulmasohva" ikkunoiden edessä olisi mielstäni ideaaliratkaisu, mutta selkänojat olisivat ehdoton välttämättömyys, mikä tekee hommasta turhan hankalan. Mitään omateklisia selkänjaviritksiä en usko meidän koskaan saavan valmiiksi - ainakaan ellaisia, jotka tyydyttäisivät meikäläistä... ;o)
   - Parisänkyäkin olen ikkunoiden eteen sovitellut = makuuhone keitiönurkkauksella. :oD
   - Ylös mahtuu 3 nukkujaa, jos koko parvi petiä (kuten Pepillä taannoin), mutta haluaisimme myös Pupusen lelut pois alakerran lattioilta...
   - Pelkäämme, että Pupunen lähtee yöllä hortoilemaan ulos, jos yksin alhaalla... Vähän isompana tämä olisi hyvä ratkaisu - ellemme me vanhemmat ole sitten jo niin vanhoja, että parvelle könyäminen ei onnistu... ;o)
   Voi olla, että tuo eka vaihtoehto osoittautuu parhaaksi - silloin pitää kuitenkin hankkia pieni sohva ikkunan eteen, parisängyllä on mahdotonta istuttaa satunNaisia vieraita...

   Poista
 8. Kiitos Irma, Tiinatei, Tilkkureppu, KristiinaS, Marjut, Marle ja rva Kivitikka! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!