Lukijat

perjantai 30. kesäkuuta 2017

2850 km / 10 vrk

Kukkeimman kesän korvalla!

Vast'ikään työpaikkaa vaihtaneena kesäloma tuntui jäävän pelkäksi haaveeksi. Työnantaja kuitenkin suhtautui myönteisesti toiveeseen palkattomasta vapaasta ja suuntasimme auton nokan kohti uusia seikkailuja. Niistä ehkä myöhemmin lisää, jos blogiaikaa löytyy...

Piha-aikaa ei ole löytynyt ensinkään! Juuri ennen lähtöä ehdin ekan kerran kiertämään nurkkia... Ei olisi kannattanut, pihapiiri oli masentava, rikkaruohojen raiskaama.

Pari viikkoa teillä tietymättömillä ei tilannetta ainakaan parantanut... Luumupuun alla kasvaa metristä voikukkaa, pihan näkyvimmällä paikalla parimetrisiä lupiineja, kukkapenkeissä vähäisetkin kasvustot ovat nääntyneet rönsyleinikin, nokkosten, pihasaunion, vuohenputken ja karhunkierteen alle. Piha takakulmalla kasvaa kohta kolmemetristä jättiputkea. Syreeni on viime talven pakkasissa kuollut, alppiruusu on enemmän ruskea kuin vehreä.

Koko reissun ajan jännitin, ehdinkö todistamaan Shirleyn kukinnan alkamista.
Ei huolta, vielä odotellaan...
 Nuppuja taitaa olla enemmän kuin koskaan!

9 kommenttia:

 1. Mä tykkään puutarhoista, joissa saa olla vähän rikkaruohoja ja muutenkin villi meininki😊

  VastaaPoista
 2. Shirley näyttää lupaavalta. Pionit ovat ihania. Älä stressaa puutarhan takia vaan nauti kauneimmista kukista. Lupiinisikin ovat hienoja. Jos keräät ne maljakkoon niin eivät ainakaan pääse siementämään.

  VastaaPoista
 3. Lupiineja on tänä vuonna pientareillakin mun mielestä enemmän kuin ennen, komeita, pitkiä ja kauniita. Maljakkoonkin niitä poimin. Eli nauti vaan niistä pihalla olevista.
  Pionit on niiiin kauniita, kiva kun saat nähdä noiden aukeavan, ja tuoksu.. ah..

  VastaaPoista
 4. Lupiinit ja bioonit ovat huippukauniita!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Hannele, Iloinen Kulkuri, Kvilttaaja, KristiinaS ja Marle! :o)

  VastaaPoista
 6. Lupiinit ja pionit ovat ihania ja kauniita kukkioita!
  Tänä vuonna tuntuu, että puutarhassa kukkii kaikki tosi kauniisti, joten ei niin väliä, vaikka siellä olis luonnon omia kukkiviakin.

  VastaaPoista
 7. Juuri nyt tuli Puutarhaunelmia remix, jossa oli prof. Donnerin (naisen etunimeä en muista) Pihasta. Piha kukki keltaisenaan -voikukka. Antaa kukkien kukkia! Varmaan vielä näkyy Areenassa. Todella toisenlainen suhtautuminen historioitsijalta puutarhaan. Hän on tutkinut historian puutarhoja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!