Lukijat

tiistai 4. heinäkuuta 2017

VIHDOINKIN !!! - ja vielä parit lisää !!! !!!

Kesän eka mökkireissu!

No, Mies on käynyt jo useamman kerran, puunhakkaajaa ja metsuria ja ties mitä metsänpeikkoa leikkimässä. Puukuormia on tullut kotiin jo liiterintäysi. Pupunenkin on käynyt muutaman kerran, kalastelemassa. Minä en!

Matkalla poikettiin Ikeaan. Sänkykaupoille. Ukaasini mökkeilyboikotista on pitänyt! Vaatimuksenani oli kunnollisten vuoteiden hankinta. Kyllä niiden kanssa on tuskailtukin!! Mietitty, suunniteltu, väännetty ja käännetty, tutkittu eri vaihtoehtoja, laskettu senttejä ja centtejä.


Pieni on mökkipaha, ei sinne sänkyjä saa mahtumaan järkevästi. Ei, vaikka kuinka noituisi!

Tyydyttiin siis järjettömään.
Runkopatjoihin.
Joita kumpikaan ei olisi halunnut.

Siinä ne nyt ovat.

Mökillä pitää olla mukavia istuskelupaikkoja - siis sohva. Ja sohvallahan en enää nuku, en!! Mutta kaikkea kun ei voi saada, on tyydyttävä kompuroiviin kompromisseihin. Vaihtoehtoja tutkittiin toki tusinoittain: erilaisia yksittäisversioita, sivustavedettäviä, sohvasänkyjä, kerrossänkyjä, parvirakennelmia - heteka taisi olla ainoa vaihtoehto, jota en googlaillut tai poikennut minnekään mittailemaan...

 
Eikä tilaa tosiaankaan ole liiemmälti!

Vanhalla 4-hengen ruokailukalustolla olisi tehnyt tiukkaa, joten samalla kauppareissulla peräkärryyn nakattiin ex-tempore myös minikokoinen "aamiaissetti". Selkänojattomat jakkarat eivät suotta tuki tilaa ja pöytäkin on liki puolet aiempaa lyhyempi. Hyvällä tahdolla neljäkin mahtuu ympärille, kun klaffit otetaan käyttöön molemmin puolin. Sitä neljättä jakkaraa tosin ei ole tarjota...

Ei ole myöskään enää paikkaa telkkarille...

... tv:n alla ollut lipasto kun tungettiin ovensuuhun.
Appiukko saa slaagin, kun ruuvaamme tv-telineen hirsiseinään (niihin ei saa tehdä reikiä...).

Viimein oli oikeanlaisia työkaluja mukana ja saimme myös
ihanalta Terhiltä tilaamani tiffany-työn paikoilleen!

UPEA!
Terhillä on ilmiömäinen kyky visualisoida ja toteuttaa
epämääräiset ja hahmottumattomatkin toiveet!

Toivottavasti vielä tämän suven aikana saamme kaapin sisään asennettua valon,
työtä korostamaan.

Ai miten yö sujui??
Nukuin erinomaisesti!

Ensimmäisen kerran sitten Pupusen kotiintulon sain kunnon mökkiyöunet!
En heräillyt pitkin yötä selkäkipuun, kivistäviin lonkkiin, puutuviin käsiin, jomottavaan niskaan, sohvan natinaan, hyttysten ininään, kuumuuteen, kylmyyteen tai muuhunkaan sappea kiehuttavaan kiukunaiheeseen!
Luxusta!! Runkopatjalla?? Oih.

Nyt pitäisi löytää kiva ja helppo ratkaisu päiväpeitteiksi.
Myös värisävyt pohdinnassa, vinkit tulisivat nyt tarpeeseen...

9 kommenttia:

 1. Nuohan on ihan hienot...sohvanakin toimivat..:)

  VastaaPoista
 2. Joskus vaan on toimivuuden annettava mennä kaiken edelle. Kun laitat kivat peitot, niin hyvältä näyttävät! Uusi pieni pöytä tuoleineen on suloinen! Mukavia mökkiöitä!

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen pöytäsetti ja runkopatjakin on kivat ja toimivat, niihin voisi tehdä muotoon ommellut päälliset. Kaunis tiffanytyö. Mukavaa mökkeilyä.

  VastaaPoista
 4. Eikös sopivat värisävyt löytyisi tiffanytyöstä. Paljon punaista. Kukkakuosi taitaisi tosin mennä turhan korniksi.

  VastaaPoista
 5. Täältä katsoen ehdottaisin päiväpeittojen väriksi harmaata. Sopis niin hyvin ihanien raitatyynyjen kanssa. Mutta tiedän kyllä, että taidat olla enempi värikkään ystävä, joten todennäköisesti harmaa haudataan samantien :)

  VastaaPoista
 6. Hyvät sängyt ovat aina tarpeen. Kun nukkuu kivasti, niin kaikki muukin tuntuu kivalta. Koska runkopatjat ovat hermaat, suosittelisin päiväpeitoiksi valkoharmaita tilkkupeittoja. Tilkkutäkki on hyvä lisäpeite kylminä kausina. Ruoiapöytä jakkaroineen näyttää viehättävältä.

  VastaaPoista
 7. Minäkin ottaisin peittojen värin tiffany työstä joko kukkasen upea punainen tai sitten vihreä. Aamiaissetti on kerrassaan söpö.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Hannele, Marle, Tilkkureppu, Mefi, Annukka, Kvilttaaja ja Marjut!
  Kiitos vinekistä! Harmaata, mustaa ja valkoista - lopputulos paljastetaan viimeistään uuden kesän koittaessa. Uusista vuoteista huolimatta mökkireissut jäivät tänäkin kesänä vain neljään visiteeraukseen.

  VastaaPoista
 9. Pikku vinkki jos vain on mahollista, älä läytä runkopatjaa sohvana! Istuinreunan jouset veltostuvat ja puolikas patjaa valuttaa nukkujaa kohti reunaa.

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!