Lukijat

sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Rumat pois

Perkasin sukkalankakoriani, päätin heivata kaikki öklön äklöt inhavärit, mitä ne siellä hautuvat loputtomiin. Tikuttelin sukiksi.

Onko vähän kyseenalainen idea tehdä rumia sukkia hyväntekeväisyyteen???
Uskottelin kuitenkin itselleni, että kyllä JOKU näistä kuitenkin tykkää, jos kerran niin kammottavan värisiä lankoja ylipäätään on tehty. Toivottavasti olen oikeilla jäljillä, muuten nämä jäävät pyörimään jonkun huono-onnisen hyväntekeväisyysjärjestön kaapin perille...

Seiskaveikaa Nostalgia ei varsinaisesti ole ruma väri, se on vain suunnattoman vaikea yhdistää mihinkään muuhun lankaan. Enkä erityisemmin tykkää yksivärisistä sukista - tylsää tikutellessa, vielä tylsempää (omissa) jaloissa. Heti kun lisäsin sammaleisen kantapään, ilme piristyi välittömästi - mitättömät raidat kuitenkin pilaavat vaikutelman. Lankaa sain menemään näihin 97 g + 105 g.


Kun olin lapsi, Äiti aina sanoi violetin olevan vanhojenpiikojen väri. Johtuuko siitä vai jostain muusta, mutta en tykkää lilasta, purppurasta, kretuliinista enkä sinipunaisesta. En tykkää tummasta, enkä varsinkaan vaaleasta eli laventeli ja syreeni joutavat samaan inhokkiryhmään. Eivät nämä nyt ihan hirveitä ole, mutten kyllä itse näitä haluaisi.

Seiskaveikkaa ja Adlibris Socki Gemstone, toisen parin raitalangasta ei muistikuvaa. Näihin sain hukattua 86 g +112 g.
 
Muutenkin vierastan platkuja sävyjä, mitättömiä ja ankean latteita hiirulaisenhippuloita, valjun voimattomia värejä. Villasukissa siis, tyylikäs luonnonvärinen aidoista luonnonmateriaaleista koottu sisustus on taas ihan huippukiinnostava ja elävä! Ristiriitaako?

Näihin sain upotettua Seiskaveikan Aapoa ja Eeroa, lisukkeena Adlibris Socki Happy Days ja Gemstone, 96 g + 93 g +104 g.

Pitkävartiset Seiskaveikka-raitasukat tein Miehelle, mutta kieltäytyi vastanottamasta, sukkia on kuulemma jo liiaksi. Pyysi, että laitan hyväntekeväisyyslaatikkoon, että joskus joku isojalkainenkin (47/49) saisi sukkia. No, mitäs siinä sitten, ei ole lähipiirissä muitakaan suurisaappaisia ottajia, 153 g.

Adlibris Socki Jotunheimen tuo niin mieleen omat yläasteajat, ettei tee mieli kenellekään antaa. Koko 37/38 ja lankaa kului tasan koko kerä, 100 g.

Helmikuulle näistä kirjataan kokonaissaldoksi 946 g.

11 kommenttia:

 1. Välillä oma inhokkiväri saa toisen hyrisemään onnesta. Kuka sen tietää, vaikka ihan pyynnöstä neuloisit lisää samoilla väreillä.
  Pääasia, että lämmittää.

  VastaaPoista
 2. Oot sä kyllä uutterasti viitsinyt tikuttaa! Multa ois jäänyt tekemättä jos mikään lanka ei tuntuisi mieluisalle :)

  VastaaPoista
 3. Olet varsinainen sukkakone! Jos sukista on tarve, ei värillä ole väliä.

  VastaaPoista
 4. Ihanhan nuo on villasukkia :) Pitää muistaa, että omasta mielestä nätti onkin jonkun toisen mielestä tosi ruma ja päinvastoin. Kauneus on katsojan silmissä.

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä Eijan kanssa. Itse tein omasta mielestäni kamalat sukat. En kehdannut antaa kenellekään. Kun sitten kaveri-illassa esittelin sukkiani, niin ne olikin juuri ne sukat jotka useampi olisi jalkaansa halunneet. Ei todellakaan minun väriseni, mutta muiden kylläkin.

  VastaaPoista
 6. Ihan kelvollisia sukkia ärinsäkin puolesta. Aina joka värille löytyy ihailija ja sen värisille sukille käyttäjä. Minun nuoruudessani joskus 60-luvulla sanottiin, että violetin väriset vaatteet naisella tarkoittavat hänen olevan kypsä aikuinen. :)

  VastaaPoista
 7. Häkellyttävä määrä käyttämättömiä sukkia. Ihmisten maku värien suhteen on hyvin vaihteleva. Violetit lämmittävät jalkoja yhtä hyvin kuin tummansiniset :D

  VastaaPoista
 8. Mielestäni villasukkien värillä ei ole niin väliä, etenkin jos ne ovat tarkoitettu kenkiin, eikä kotitossuiksi. Aikas monet teit!

  VastaaPoista
 9. Villasukassa tärkeintä että ne on näpein neulottu ei koneella kalliisti tuotettu. Rakkaus lämmittää varpaita <3

  VastaaPoista
 10. Kiitos Terhi, Päivityksiä, Marle, Eija, Suvituulia, Matleena, Iloinen Kulkuri, Kvilttaaja, Saija ja Onneli Winter! :o)
  Toivon, että näillekin löytyy ottajat - väristä huolimatta suurella lämmöllä neulotut! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!