Lukijat

perjantai 5. kesäkuuta 2020

"Etelänloma" Hangossa

Ennenkin täällä maininnut: LOMA PITÄÄ ALOITTAA (ja mielellään myös LOPETTAA).

Tarkoittaa, että lomafiilis pitää saavuttaa mahdollisimman nopeasti, jotta lomasta pääsee nauttimaan mahdollisimman pitkään! Muuten voi mennä eka viikko ihmetellessä ja pahimmillaan varsinaisiin lomatunnelmiin pääsee vasta kun jo pitäisi palata arkiseen aherrukseen. Loma hukattu, kadotettu, tuhlattu, törsätty - MIKÄ MENETYS!

Ei kun heti kiinni kuin sika limppuun! Kunnon irtiotto heti loman ensimmäisiin päiviin! (Ja mielellään myös viimeisiin, jotta loma tuntuu käytetyn viimeiseen pisaraan asti.)

Viime kesänä Pupunen oli ekan kerran muutaman yön pois kotoa, viikonlopun yli ensikertalaisten leirillä. Käytimme Miehen kanssa HETI tilaisuuden hyödyksi ja singahdimme vapaapäiviksi Hankoon. Se oli IHANAA! Teki hyvää mielelle, sielulle ja parisuhteelle!

Nyt ajattelin pelata varman päälle (tietämättä edes, saisimmeko omia lomiamme kesäkuulle!) ja varasin jo alkuvuodesta Pupuselle paikan kesäkuun ekalle viikolle Hangon seudulla järjestettävälle kesäleirille (5 päivää) ja samalle ajalle meille majoituksen Hankoon. Sitten tuli korona ja koko kevät jännitettiin, miten mahtaa käydä - toteutuuko leiri vai perutaanko. Hah-hah, arvatkaapas vaan! No, peruttiinhan se, pari viikkoa ennen odotettua aloitusta, eikä naurattanut niin yhtään!  Hotellivarausta en perunut, PAKKOHAN joku ratkaisu olisi löytyä! Varsinkin, kun ne omat lomat nyt sattuivat osumaan kesäkuulle...

Googgeloin "kesäleiri 2020" ja löysinkin samalle ajankohdalle (vielä pidemmän, kokonaiset 6 päivää) korvaavan vaihtoehdon!!! Kun Pupunen oli vielä suostuvainen vaihtamaan sisämajoituksen telttamajoitukseen, asia oli sillä selvä! Viis siitä, että välimatkaa oli parisensataa kilometriä aiottua enemmän.

Viikonloppuna pakattiin: Pupusen telttaretkivehkeet, meidän lomagarderobimme ja Koiran reissukassi. Koira ei tällä kertaa mennytkään koirahotelliin vaan lomaili kanssamme.

Korona oletettavasti saattaisi edelleen vaikuttaa Hangon tarjontaan ja kausi muutenkin niin aluillaan, että moni kohde saattaisi olla kiinni. Ei haitannut, lomalle ei ollut LEPOA ja rentoutumista kummempia tavoitteita, toki myös HYVÄ RUOKA kuuluu erottamattomasti reissuihin.

Keraamikko Rut Brykin nimikkohuone (Hot. Bulevard),
vinkki: Putkassa on paremmat vuoteet
Ja totta tosiaan, nukuimme koko rahan edestä: päikkärit ehdottomasti, illalla aikaisin vuoteeseen ja hidas aamuherätys. Onneksi Koira on aamu-uninen. Toisaalta olisi voinut kyllä herättää aiemminkin, selkä meni mutkalle liiasta nukkumisesta...

Kävelimme päivittäin tuntikausia sileillä kallioilla ja tuulisilla hiekkarannoilla. Hangossa on 130 km rantaviivaa, josta 30 km (tarkkaan sanoen 30 172 metriä) hienoa hiekkarantaa. Päivän aterioista toinen oli picnic, toinen syötiin jossain kivassa ravintolassa, iltapäivisin käytiin aina leivoskahveilla - suosimme kahviloita, jonne pääsi koiran kanssa.

Koronan tuoma buffet-kielto oli kieltämättä takaisku, Origon saaristolaispöytä oli yksi reissukohteen valintaperusteista (meren ja kallioiden lisäksi). No, ei ollut valittamista Origon peuraburgerissakaan (silti vähän kismittää). Toinen pettymys oli suosikkilounaspaikkamme Tammisaaren Knipan, se oli suljettu ja myynnissä. No, joskus tulee iloisia yllätyksiä: vierasvenesataman vastapäässä GH Fyrenin gremolatakana kuin myös Miehen nauttima merianturakin olivat ihan huippumaukkaita!

Kun nyt ruokaan juutuin, niin en voi olla mainitsematta Hangon Makaronitehdasta. En tilaa ravintolassa (juuri) koskaan pasta-annoksia (myönnän tilanneeni Jamie Oliverin ravintolassa Cambridgessa ja kerran Systerin kanssa Tallinnassa). Pasta on ylihinnoiteltua, ankeaa, mautonta ja tyylitöntä opiskelijaperusmättöä, jota ei tee mieli maistella tai muistella. Kotonakin välttelen kaikkia makaroniruokia PAITSI perinteistä perusreilua makaronilaatikkoa. Ja kaupan tuore-tortellineja salaateissa.

Mutta joo, Hangossa oli vain muutama rantakadun ravintoloista avannut alkuviikosta ovensa, joten poikkesimme Makaronitehtaalle. Että voi olla makaroni maukasta!!! Kyllä nyt eukolla ennakkoluulot saivat kyytiä! Kermainen kantarelli-tattipasta hyvän chardonnayn kanssa vei kielen! Mies kieltäytyi silti hankkimasta pastakonetta kotiin!?

Hangon ainoa kulttuuriroiske oli Nanna Suden näyttely. Kuulemma yksi kansainvälisesti arvostetuimmista taiteilijoistamme - ihmettelen kyllä, miksi. En tykännyt, en vähääkään. Rahastuksen makua, kiireellä huitaistua hengetöntä hurlumheitä. Anteeksi vaan, näin sen näin.

Huomenna haetaan Pupunen kotiin leiriltä. Kiva kuulla tunnelmat ja tapahtumat. Toisena leiripäivänä soiteltiin, sen koommin ei kuulunut mitään. Kai se on hyvä merkki...?

Ensi viikon Pupunen on seurakunnan päiväkerhotoiminnassa. Hyvällä omallatunnolla sinne ilmoitin, vaikka lomalla olemmekin! Uskon mukulan nauttivan ohjatusta toiminnasta ikäkavereidensa kanssa enemmän kuin pihanraivauksesta kanssamme. Pakko sekin on kai viimein aloittaa, lomaohjelmana...

HUOM! Tämä EI ole yritysyhteistyö miltään osin, omia lahjomattomia mielipiteitäni vainen. Ja "etelänlomamme" oli siis ylivertaisen ihana ja onnistunut!

28 kommenttia:

  1. Iiiiiihana loma <3 Just noin, kun mennään, niin sitten mennään. Kaikki ihana irti lomasta! Ihan tässä innostuu miettimään kesisreissua! Hyvä merkki on, kun leiriläisestä ei kuulu mitään.
    Hyvää viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos TarjaK!
      Pelkäsin, että lauantaina haemme kotiin väsyneen ja kiukkuisen leiriläisen - saimme mukaan väsyneen ja hyväntuulisen retkeilijän. Hiljaisuus siis oli kuin olikin hyvä merkki!

      Poista
  2. Kunnon irtiotto. Mutta kyllä nauratti tuo pojan telttaretki. Onneksi ilmat ovat olleet niin hienot. Aamulla, kun istuin terassilla kuuntelemassa sateenropinaa sanoin, että tämä kuulostaa niin rauhoittavalta, paitsi ei ensimmäisenä leiripäivänä telttamajoituksessa =)
    Tsemppiä ja iloa puutarhanhoitoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi!
      Sadetta riitti loppupäiväksi sen verran, että kaikki retkivarusteet olivat Kotiin tullessa läpimärkiä! Ehkä niitä oli tilansäästösyistä säilytetty taivasalla...?

      Poista
  3. Ihan pirun hyvä menetelmä tuo, että loma pitää aloittaa räjäyttämällä koko potti! Ainaskin viisi peukkua sille! Heti lomamoodiin vaan!

    Mutta voi luoja, tehdäänkö tuolla Makaronitehtaalla siis oikeasti ruokaa? Mie oon aina luullut, että siellä myydään niitä macaroni-leivoksia. :-DD

    Haha, täältä saisit yhden vähän (lue: ei yhtään) käytetyn pastakoneen. :-D Paitsi että kun tietäisi, missä se on...

    Ihan mahtava loma teillä, ja kiva että kaikki meni (ainakin melkein) putkeen! Hanko on ihana, ja viime käynnistä siellä on kyllä ehtinyt vierähtää ihan liian monta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!
      Ha-ha, äkkiäkös sitä makaronit ja makaronit menevät sekaisin! :o)

      Poista
  4. Olet ihan asian ytimessä! Hyvä te!
    Toi kanaruoka meinas mennä ihan järjen ohi, kun sana näytti niin oudolta ;D
    Aika outoa, että ei halua pastakonetta kotiin?? Missä vika?? Kannattaa ehkä kysyä uudelleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa!
      Intoni pastakoneeseen on hieman laantunut, kun Mies selitti, miten munat ensin rikotaan jauhojen päälle ja sen jälkeen asiantunteva selvitys jatkovaiheista. Mieheni taitaakin seurata kokkiohjelmia...

      Poista
  5. Kuulostaa ja näyttää ihanalta♥ Kiva kun reissu onnistui! On kyllä niin upeat nuo rantamaisemat! Kiitos myös hyvistä vinkeistä, tietää mihin suuntaa jos Hangossa tulee käytyä:) Leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde!
      Jos vaan kerkiän, postaan vielä muutamasta muista ohimatkanpaikoista, jotka poikkeamisen väärtejä...

      Poista
  6. Upean näköisiä kuvia lomaltanne <3 Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  7. Olen samaa mieltä loman aloituksesta. Joskus aikanaan halusin (etelän)reissuun heti, kun loma alkoi. Kerran, ensimmäisen ja viimeisen, palasin reissusta töihinpaluuta edellisenä päivänä. Oli kamalaa, kun ei ehtinyt yhtään palautumaan.
    Hangossa on kyllä kaunista. Olisi kiva päästä pitkästä aikaa käymään siellä.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Stansta!
      Juu, toipumispäivä on syytä allokoida, varsinkin jos lento(ja) takana! No, tänä vuonna ei ole sitä pelkoa, kotimaassa pysytään kuin tatit!

      Poista
  8. Melkein kuin itsekin olisi ollut lomalla Hangossa. Hyvää loman jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iso gnu!
      Loma alkaa olla jo puolessa, miten tämä onkin niin hubaa...

      Poista
  9. Tulipa silmiini hyvään aikaan tämä postaus. Olen alkanut haaveilla lomasta Hangossa niin paljon, että itsekin yllättätyin. En tiedä, mitkä kaikki tekijät vaikuttavat, mutta sinne olisi melkein niinkuin pakko päästä. Hotellia olen tässä pohtinut...

    Kiitos siis osuvasta postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Titta!
      Hanko on mitä mainioin lomakohde! Olemme yöpyneet ainakin kolmella reissulla putkassa, vanha poliisilaitos muutettu hotelliksi (Bulevard), hyvä sijainti, ystävällinen palvelu ja kohtuullinen hintataso. Kerran olimme jossain kansanopistotyyppisessä majoituksessa (FolkiaCenter), kun putkat täynnä - ei niin hyvä sijainti, mutta käytössämme kokonainen huoneisto ja hinta oli hyvin edullinen, koirakin sai majoittua tänne (kuten putkaankin).
      Villoissa emme ole yöpyneet, kun jostain suomi24-keskusteluista sain käsityksen, että useissa on homeongelmaa - en uskaltanut edes lähteä kokeilemaan...

      Poista
  10. Kylläpä kuulostaa kivalta etelänreissulta! Itsellä vielä Hanko kokonaan käymättä, mutta olisi ehdottomasti kiva tutustua. Toivottavasti kotimaanmatkailu kasvattaa suosiotaan edelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku!
      Kyllä kotimaanmatkailu vetää tänä kesänä, toivottavasti buumi jää pysyväksi sittenkin, kun rajat taas aukeavat!

      Poista
  11. Kiitos tästä samaistumispostauksesta, joka valoi uskoa siihen, että meillekin käy hyvin :).

    Oliskohan ollut eilen, kun muisteltiin miehen kanssa Hangon leirintäaluetta, jossa tiettävästi oltiin asuntovaunuilemassa silloin kun pojat oli ihan pieniä. Eli jotain 20-25 vuotta sitten. Ei muistettu siitä kertakaikkiaan mitään :D. Mutta se jäi mieleen, että paikallisen golfkentän harjoitusalueella (joka silloin kasvoi liki polvenkorkuista ruohoa) pallot kerättiin varta vasten tarkoitusta varten tehdyn koneen sijasta vanhan Honda Civicin nokkaan kiinnitetyllä jonkun sortin haravalla... (Ei liittynyt millään tavalla aiheeseen, mutta on meidän ainoa Hanko-muisto, joten ehkä sitten kuitenkin liittyi).

    Kaikki kunnia kerhojen ja kesäleirien keksijöille! Moni vanhempi on niiden ohella saanut palasen omaa lomaa. Niin myös me aikanaan kauan, kauan sitten.

    Buffettien puuttuminen tosiaan harmittaa. Erityisesti aamupalalla. Pieni, mutta iso asia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!
      Ha-haa, matkailu toden totta avartaa!
      Juu, aamupalabuffan puute tosiaan harmitti! Mutta saimme sentään ihan oikeaa puuroa, mitä en suin surminkaan söisi kotona, mutta hotellissa oikein himoitsen...

      Poista
  12. Vaikutti ihan täydelliseltä lomalta, kauniita maisemia ja lepoa :)

    VastaaPoista
  13. Kivoja Hangon kuvia. Lemppari on tuo joutsenpariskunta; hienosti onnistunut kuva. On myös kokemuksia lasten leiristä Hangon seudulla. Kivat muistot heille jäivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Soili!
      Kuten Annukka tuolla aiemmin totesi, kiitos ja kunnia kaikkien leirien järjestäjille!!

      Poista
  14. Ihania kuvia. Meidän piti pari vuotta sitten viettää juhannuksen Hangossa mutta olisi pitänyt varata huone jo heti vuoden alussa. Kaikki olivat menneet kun yritimme tehdä varauksen. No toisella kertaa. Minulla on perenna arvonta blogissani jos kiinnostaa ❤

    VastaaPoista
  15. Kiitos Nila!
    Hangossa tuntuu olevan kaikenmoista tapahtumaa pitkin kesää, majapaikat tuntuvat olevan aika hyvin virkattuja jo kuukausia etukäteen, koittaa sitten mahduttaa visiittiä mini ajankohtaan hyvänsä. Mutta en ihmettele, ihana kesäkohde!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!