Lukijat

sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Peti poikki

Toinen kesälomaviikko alkaa kääntyä lopuilleen. Kaikenmoista kotoista pihahommaa ja sisäpuuhaa oli ajatuksissa tehdä Hangon irtioton jälkeen, mutta enemmän aika on mennyt vain oleillessa... Vaan mikäs sen mukavampaa lomailua?

Torstaina lähdettiin mökille muutamaksi yöksi. Ikkunanpesuvehkeet unohtuivat kotiin, mutta kuistin siivosin. Oli tarkoitus öljytä kaikki kalusteet, mutta ilma oli niin sakeana mäntyjen siitepölystä, että jäi sekin homma seuraaviin visiitteihin. Muistaakseni viime kesänä oli samanlainen suunnitelma, mutta niitä siitepölyttömiä viikonloppureissuja ei kesään tainnut sitten mahtuakaan...?

Kuistin valtaisa ruokapöytä heivattiin muutama suvi sitten. Tuolit riittävät, pöydänkulma kahvimukille, viinilasille tai saunan jälkeiselle oluelle. Oikeasti haaveilen kolmesta keinutuolista kuistilla, mutta kyllä näissäkin on levollista ihailla ilta-auringon kuparoimia männynrunkoja. Kuisti aukeaa etelään, mutta päivä ei kuistille juuri paista, ei siis mikään auringonottopaikka.

Auringonpalvontaan on varattu tuoli sulkatervalepän siimekseen, viereinen kuutiokivi toimii näppärästi paikkana janojuomalle. Yksi tuoli riittää, Pupunen ja Mies ovat useimmiten päivänpaisteenajan alamökin laiturilla ongella tai uimassa.

Mökkiranta.
Aurinkotuolistani on mainio näköala alas järvelle, sen lähemmäksi ei ole meitsillä tarve.

Aurinkotuolini sijaitsee siis tuolla muutamia kymmeniä metrejä laituritasoa ylempänä...


* * *

Mutta asiaan! Mökin runkopatjat hankittiin 3 vuotta sitten Ikeasta, vuoteissa on nukuttu tähän mennessä alle 20 kertaa. Ja kuinkas kävikään? 
Sängyn runko katkesi!! Peti pätkähti poikki!! 
Ei sentään irtipoikki, mutta verhoilun alla oleva pitkä rima/lauta/lankku murtui koko mitaltaan - rusaus todentotta pelästytti! Onneksi en ollut umpiunessa ennakoimattoman onnettomuuden sattuessa! 

Btw, mainitsemani hiiri on oletettavasti seisoskellut juuri ratkeamisohdassa pesukomuuttia järsiessään, ehkei asioilla kuitenkaan ole yhteyttä keskenään. Vai olisiko...?

No, ensiavuksi ruuvattiin koivet irti, kai pedissä muutaman yön nukkuisin näinkin. Ikea onneksi antaa 25 vuoden takuun patjoilleen. (Kuka edes käyttää patjoja niin pitkään? Kuka haluaa maata noin 300 pölypunkkisukupolven kanssa?) Takuuvaihtoreissu siis edessä. Josko peräkärrylle vielä joskus sopisi peti ikuisten halkokuormien sijaan...?

Ja sopisi kyllä sovitella, jos sinne venhonkin saa kiskottua! Perjantaina miesväki suuntasi uistelemaan vähän isommille vesille (Längelmäveden puolelle). Saalista ei tullut. Probleemi siis on, että Miehen autosta hajosi ilmastointi (jonka korjauttaaminen olisi tullut turhan tyyriiksi kärryn ikä huomioiden), vaihtoi kotturan peräkoukuttomaan eikä sellaista vielä ehditty hankkia/asentaa. Minun autossani koukkua ei ole - EIKÄ TULE! Kaikki vetohommat pitää/pitäisi toistaiseksi hoitaa Appiukon autolla. Enkä viitsisi kysellä lainaan...

Lempipaikkani mökillä: keinutuoli!
No, petipuuhaongelmia lukuunottamatta mökkielo on muilta osin leppoisaa: lueskelua, villasukanvartta, kalastelua laiturinnokasta tai uistellen (ei koske meitsiä, liian tylsää!), hidastempoista ruuanvalmistusta ja ateriointia, letunpaistoa, halkokuormien kasaamista kotiliiteriin kiskottavaksi, saunanlämmitystä ja saunomista, uimista, radion kuuntelua, toki tellukin joskus auki. Pupunen unohti tämän kesän lautapelivalikoiman kotiin, joten nyt lätkittiin vain korttia, heitettiin tikkaa, lätkyteltiin sulkkista, pelattiin mölkkyä. Krokettirata pystytetään juhannukseksi.
.
Välillä pitää päästä lyhyelläkin visiitillä ihmisten ilmoille, nyt käytiin Jämsässä pizzalla, torilla, ruokakaupassa, jokakesäisellä kenkäkauppavisiitillä (Pajalan kenkä) sekä potkulautailemassa skeittiparkissa.

Mökkiruoka on helppotekoista, tavallisimmin Miehen kuistilla kaasuwokilla kärventämää, minä pyöräytän sillä välin salaatit. Mutta kyllä minäkin mökillä kokkailen, niin nytkin:

PÄIVÄN (tai parin) MÖKKIVUOKA
Myllyn Paras Riisi+ohra
=> keitetään suolatussa (kaivo)vedessä
rasiallinen (450 g) maustettuja broilersuikaleita
=> paistetaan (rypsi)öljyssä
=> lisätään prk ruokakermaa
pussillinen (500 g) pakaste(wok)vihanneksia
=> kuumennetaan (rypsi)öljyssä

Kävisi tarjolle näinkin, mutta kun miesväki kuppaa (rautakaupassa), väännetään uuni päälle (150*C) ja kaivetaan isohko uunivuoka esiin
=> pohja (rypsi)öljyltään, kerroksittain ensin riisi-ohra, väliin broilersoosi, sitten (wok)vihannekset ja pinnalle pussillinen puolitettuja mozzarellapalloja ja pippurimurskaa.
Uuniin kunnes väki suvaitsee saapua (rautakauppareissu oli venähtänyt metsänkatselmukseksi, kalastuslupien hankintamatkaksi ja tutustumisretkeksi läheiseen lohiapajaan...).
Kyllä oli hyvää!! Voi tosin johtua nälän määrästäkin tämä väite...
Satsi oli varsin runsas, joten sillä ruokittiin väki kahdesti.

Muuten sain aikaiseksi vain yhdet sukat, yksinkertaisella palmikolla. Seiskaveikkaa, 111 g.

Huomenna ollaan lomailun puolimatkankrouvissa...

10 kommenttia:

  1. Lomailu näin kauniissa ympäristössä ja tällaiset ilmat 👌

    VastaaPoista
  2. Näillä keleillä ei muuta oikein jaksakkaan/tarvitsekkaan, kuin oleilla..:)

    VastaaPoista
  3. Kuvistasi oikein huokuu ihanan rauhallinen mökkielämä! Harmitus tuo sänkyhomma, mutta onneksi on takuu voimassa. Tsemppiä kuljetukseen/vaihtoon!
    Aurinkoista ja mukavaa lomanjatkoa sekä juhannusviikkoa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohtui mainita, että varsin maukkaan näköinen mökkiruoka. Ja tuo kallio on upea!!!

      Poista
  4. Kuulostaa niin mökki- ja lomaelämältä ja niin pitääkin:) Arkena ehtii taas kiirehtimään;)

    VastaaPoista
  5. Minuakin on aina ihmetyttäny nuo patjojen takuuajat ;) Melko huonoa taiti olla, ns.maanantaipäivän tuote. Välillä pitää vähän hämmästyä tavallisia asioita ;)
    Hienot on mökkimaisemat ja kuulostaa, että siellä myös viihdytään. Itse olen vähän pitkästyvää sorttia mökkioloissa.
    Öljyämiset mielessä täälläkin, kotiterassilla...saattaa olla että ei "ehi" ....
    Rentouttavaa jatkomailua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman sukankudinta aika kävisi mökillä piiiiiiitkäpiiiiiimäiseksi minullakin! Miehen mielestä 2 yötä mökillä on sopivasti, 3 yötä aikalailla kestokyvyn maksimi. Näin siis "omalla" mökillä, muilla menee kyllä kevyesti viikkokin... ;o)

      Poista
  6. Kiitos Terhi, Hannele, Stansta, Irma ja Sartsa! :o)

    VastaaPoista
  7. Aivan upea paikka. Kyllä tuolla kelpaa olla. Meillä oli ennen kanssa mökki ja oltiin siellä kyllä todella paljon. Sitten hommattiin talo maalta omassa rauhassa ja nyt ei mökkiä tarvi. Järvee jäi vähän (paljon) ikävä. Näkyy tästäkin järvi puiden ohi, mutta ei ole ihan tuossa vieressä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peikkovilla!
      Omakotiasukana ei tosiaankaan mökkiä suuremmin kaipaa, onneksi täällä piha on luonnontilainen ja Appiukko toimii talonmiehenä, me pääsemme nauttimaan kaikista mökkeilyn iloista ilman velvoitteita!

      Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!