Lukijat

maanantai 31. elokuuta 2020

Tahdon viettää juhlapäivää (jälleen huomenna)

Keväällä tuli kutsu rippijuhliin, sitten koronarajoitusten vuoksi peruutus. Ylioppilaitakaan ei koronarajoitusten vuoksi juhlittu.

Eilen vietettiin tuplajuhlaa.

Nuorille miehille lahjaksi rahaa, mutta siitäpä oli tulla ongelma:

 • piti käydä hakemassa Ärrältä ladattavat MasterCardit molemmille - kioskilla selvisi, että ne on EU:n laajuisesti kielletty ja vedetty markkinoilta muutama kuukausi sitten (alunperinkin kyllä ihmettelin koko systeemiä, oiva väline esim. rahanpesuun tai perintöveron kiertoon)
 • viikonloppuna pankit kiinni, ei mahdollisuutta käydä lunastamassa lahjashekkiä (ja missä niitä enää saaja voi käydä vaihtamassa rahaksikaan, pankkipalvelut kun ovat mitä ovat - jos pankkikonttorin vielä jostain löytääkin, aukioloajat ovat supistuneet muutamaan tuntiin päivässä!)
 • kaupan rahataskullisten korttien valikoima oli hyvin rajallinen ja ne vähäisetkin vaihtoehdot ylirumia - enkä muutama muukin oli törmännyt samanlaatuisin ongelmiin, tarjolla taisi olla pelkät rippeet.

Askartelin sitten kortit itse! Sellaiset tuli, mihin nyt sattui kaapista tarpeet löytymään.

Tuore ylioppilas on Miehen Kummipoika, nyt varusmies ja vuoden päästä tietojenkäsittelytieteen ylioppilas, pikkuveli rippilapsi.

Ruusujenkin kanssa oli tulla ongelma, perinteisiä pitkävartisia löytyi vasta kolmannesta liikkeestä. Viikonlopun yo-juhlat olivat yllättäneet kukkakauppiaat...?

Kummipojalle rahalahjan kylkiäisiksi kehystetty joulukortti ajalta kun pikkuveli ei ollut vielä syntynytkään. Jo kehystettäessä päätin, että jonain sopivana juhlapäivänä taulu palautuu tonttukäden haltijalle - nyt se hetki oli KÄSILLÄ!!

12 kommenttia:

 1. Onhan nuo kortit paljon, paljon hienommat kuin kaupan!! Rahalahja tuollaisessa taskukostissa on varmasti mieluinen saajalleen ja paras vaihtoehto:) Pankeista noutaminen -jos se nykyään on yleensä mahdollistakaan - on tosi hankalaa juuri aukioloaikojen ym.vuoksi.

  VastaaPoista
 2. Nättejä "raha-kortteja"
  ..sulonen taulu;))varmasti :)hauskuutti saaja:))
  Aurinkoisia syyspäiviä!

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä, että hienommat kortit saivat nyt, kun oli omatekoset.
  Outoa tällainen juhla-aikataulu, kun juhlat on "väärässä ajankohdassa". En ihmettele, että kaupatkaan ei tajunnu.

  VastaaPoista
 4. Kun itse tekee kortit, niin saa persoonalliset ja ne tuntuvat paljon henkilökohtaisemmilta. Itse en osaa tehdä kortteja, mutta niitä on kiva saada. Kiva tuo taulu <3 Mukavaa syyskuun alkua <3

  VastaaPoista
 5. Hienot kortit olet tehnyt. Varmasti lahjan saajat säilyttävät itse tehdyt muistona. Meillä oli myös yhdet rippijuhlat, niin tuunasin pienen kirjekuoren kaupan valmiiseen rippikorttiin kiinni. Vähän aikaa täytyi harjoitella ja hajoittaa yksi kirjekuori ja pienentää se malliksi. Ei sen kummoisempaa askartelua, mutta tuli mielestäni nätimpi kun ihan kokonaan valmis rahakuori. Mukavaa syyskuuta!

  VastaaPoista
 6. Rahalahja on varmasti nuorille mieleen ja vielä itse tehdyissä korteissa. Suloinen taulu :)

  VastaaPoista
 7. Itse tehty kortti on aina kiva ja nuo kortit ovat upeita. Kyllä kelpasi antaa! Ja raha on aina tervetullutta. Teen itsekin kortit yleensä omin käsin. Joskus harvoin ostan, jos on jotain tosi kivoja valmiskortteja :)

  VastaaPoista
 8. Kivat onnittelukortit ja mainio idea laittaa hänen taiteilema tonttukortti takaisin. Rahaahan nuoret arvostaa ja sitä tarvii jokainen.

  VastaaPoista
 9. Kävin muuten tänään siinä samassa Finlaysonin myymälässä, mistä myyjän perään huikkauksen seurauksena voitit paatin. Minullekin huikattiin, että osallistuisin IPhone-arvontaan, ja pakkohan se oli, jos olisi yhtä hyvä tuuri kuin sinulle. Kotona vähän harmitti, kun en muistanut kertoa siellä, että olit veneen voittanut. Sitä omaa voittoa nyt odotellessa, vaikka en kylläkään tiedä, mitä sillä tekisin :D (Olen android-tyypi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinatei! :o)
   Kylläpä nauratti tämä - kiitos päivän piristyksestä!
   No, voititko uuden luurin?? ;o)

   Poista
 10. Todella kauniita kortteja olet tehnyt 🤍 Ja tuo tonttukäsi on todella upea lahja antaa takaisin 🤍

  VastaaPoista
 11. Kiitos Irma, Liisa, Sartsa, Liisa, KässäRitu, Saija, Peikkovilla, Intsu ja Satu! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!