Lukijat

torstai 17. kesäkuuta 2021

Kesähaaste

Hii-haa, pitkään aikaa ei olekaan ollut haasteita, siksi nappasin sellaisen Sartsan Silmukka soikoon - blogista. 

1. Mekko vai housupuku?

Ei kumpikaan! Olen maripaita+farkut -tyyppiä. Tosin tasaraidat ovat nykyisin niin heikkolaatuisia, että olen päivittänyt itseni nanso-tunika+farkut -tyypiksi. Alan ehkä lepsuilla, koska viime viikolla pukeuduin elämäni ensimmäisen kerran trikoisiin pitkän tunikan kanssa - enkä tuntenut oloani vähääkään normaaliksi.

Omistan kolme maataviistavää mekkoa, niitä käytän vain lomamatkoilla. 

Ylioppilasjuhliini (nuijasotien aikaan) tein itselleni valkoisen vuorillisen jakun + vuorillisen hameen + housut = jakkupuku + housupuku. Hametta käytin tasan vain ylppäreissä, housuja en kertaakaan, jakkua kuitenkin käytin muistaakseni aika pitkään. 


2. Shortsit vai hame?

Ei kumpikaan! En omista yksiäkään shortseja enkä ensimmäistäkään hametta. Jos oikein tahdon revitellä, vaihdan farkut capreihin. 


3. Lippis vai lierihattu?

Lippis puutarhahommissa ja mattopyykillä 


4. Pehmis vai jäätelöpallot? 

Kuva googgeloitu

Ei kumpikaan! Mieluummin kaupan pakastealtaasta. 


5. Mansikat vai herneet? 

Herneet, ehdottomasti! 

Mansikoista tulee ällöt lötköt pakastemansikat mieleen, joten eivät erityisemmin maistu edes tuoreina. Toki ehdottomasti kuuluvat juhannukseen ja kesäisille picniceille. Ja laatikollisen ostan ihan vaan mansikkahillon keittoa varten... 


6. Palju, poreallas vai järvivesi? 

Kesä 2018, Mies & Pupunen, lomalla Alanyassa

Ei mikään näistä. Männävuosina useasti uima-altaan suodatinta putsanneena ei seisova vesi ihan kamalasti houkuttele, ei myöskään leväinen järvivesi. No, mökillä ei koskaan ole ollut levää, mutta en silti käy uimassa. Jos tässä olisi ollut mainittuna merivesi, olisin valinnut sen 


7. Grilliherkut vai kesäkeitto?  

Kuva googgeloitu ja modifioitu

Molempi parempi. Omatekoinen kesäkeitto ja kasvispainotteiset grilliherkut. Toki syön kernaasti myös lihaa ja makkaraakin, mutta en mielelläni mitään perusrasvakaapelia (camping-tyyliset pötkylät).

Jouluaattona Mies grillasi hirvenlihaa pihalla joulupöytään, ihan parasta.

 
8. Mökki vai teltta? 

Blogi 09/2015, Touring Carsin sponsoroimana Lofooteilla 

Mieluiten hotelli, kiitos! Olen niin mukavuudenhaluinen (ja selkävaivainen), että nukun vain kunnon vuoteessa kunnon petivaatteissa. Vuokramökkien vuoteet ovat useimmiten ala-arvoisia, telttaa en edes harkitsisi (lapsuudessani olin kuitenkin innokas kesäleiriläinen ja telttayöpyjä).

Jos tässä olisi ollut mainittuna matkailuauto, olisin valinnut sen 


9. Varjo vai auringonpaiste?

Varjo, ehdottomasti. Auringonpaiste on OK liikkuessa, mutta muuten enempi varjossa.


10. Kesäsade vai kesätuuli?

Kesä 2018, lomalla Alanyassa 

Molempi parempi. Lämmin kesäsade ja leuto kesätuuli, mieluiten mereltä käyvä. 


11. Lavatanssit vai festarit? 

Ei kumpikaan! En tanssi. En pidä meluisista väentungostapahtumista. Jos tässä olisi ollut mainittuna puistokonsertit, olisin valinnut sen. 

12. Roadtrip vai riippumatto? 

Roadtrip, ehdottomasti.

Joka kesä koitamme roadtripata jonnekin, kotimaassa ja/tai ulkomailla. Paras on sellainen suunnittelematon matka, jossa kohteita, majoituspaikkoja tai edes paluun ajankohtaa ei ole kovin tarkkaan mietitty... 


13. Myöhään nukkuminen vai aikaiset aamut? 

Antakaa mun nukkua! Hitaat aamut ovat parhaita. 


14. Ravintola vai picnic? 

Molempi parempi - hyvä ruoka maistuu missä vaan!

Mieleeni on erityisesti jäänyt picnic ystävän kanssa Aurajoen rannalla vuonna 1988 (ensimmäinen Down By The Laituri). Haimme kauppahallista rapeaa, vastapaistettua patonkia, vastapoimittuja tomaatteja, kirsikoita, erikoisjuustoja ja palvattua hevosenlihaa, Alkosta pullo punaviiniä. Nam!

Myös ihan omassa pihassa (nyt jo kaadetun) omenapuun alla pidetyt picnicit ovat jääneet mieleen, erityisesti maalaismarkkinoilta kotiuduttuamme: kotitekoista kutunjuustoa, savukalaa, salaatti markkinoilta ostetuista auringon lämmittämistä tomaateista ja kesäsipulista... Nam!
 
Blogi 29.3.2013: Picnicillä Sääksmäen sillan kallioilla 

Usein myös em. roadtripeillä picniccaamme puistossa tai veden hiomilla kallioilla, eväät haetaan mieluiten kesäisiltä torikauppiailta. Auton perässä kulkee mukana autolaturilla toimiva kylmälaukku ja reissugrilli. 


 15. Päivä rannalla vai huvipuistossa? 

Blogi 06/2015: Kolmårdenin Bamse-maailmassa 

Ei kumpikaan! En viihdy paikallani auringossa. En pidä meluisista väentungostapahtumista.

Poikkeus säännöstä: kesällä 2017 Kööpenhaminan Tivoli ja Billundin Legoland olivat oikein kivoja! Ihan paras paikka on ollut kesällä 2015 Astrid Lindgren -maailma Ruotsin Vimmerbyssä. Koitin etsiä siitä vanhaa bloggausta, mutta se oli julkaisemattomana luonnoksissa! Syynkin juuri muistin, hukkasin reissun kuvat... 

Pupunen haluaa PoverParkkiin, siellä ehkä on käytävä... 


16. Matkailu kotimaassa vai ulkomailla?

Molempi parempi! Sekä että, mielellään usein ja paljon, lähelle ja kauas!

Vahvasti epäilen, että ulkomaille ei lähdetä vielä ainakaan vuoteen, jos kahteen - uskon matkailurajoitusten purettua vielä parin korona-aallon nousevan. Onneksi kotimaassa on pilvin pimein nähtävää ja kivaa tekemistä! Kesälomalle on jo pari kivaa reissua suunnitteilla... 


17. Trampoliini vai löhötuoli?

Ei kumpikaan! Pihassamme ei ole trampoliinia - yksinkertaisesti siksi, etten halua pihaamme mitään niin rumaa! Myös perinteinen baden-baden-tuoli on painajaismainen näky. 

 
Kuva: netrauta.fi

Haaveilen kyllä ihanista puisista rantavuoteista pihassa - vaikkei niissä todennäköisesti kukaan koskaan köllisikään... 


18. Sandaalit vai tennarit? 

Jalassa tänään caprit ja Laura Vitat

Jos sandaaleilla tarkoitetaan sellaisia avokärkisiä remmihärveleitä, niin ei ikinä! Umpikärkiset on OK. Käytin monta vuotta lähes yksinomaan El Naturalista -jalkineita, mutta nyttemmin niitä on heikosti saatavilla. Niiden sijaan uus-ihastuksena ovat Laura Vita -kengät. Just sopivan höpsähtäneitä meikäläiselle.

Tennareita (joita siihen aikaan kutsuttiin regee-tossuiksi) käytin vissiin viimeksi vuonna 1978 Äimärockissa, missä Leevi & the Leavings teki tiettävästi ainoan live-keikkansa (tosin nimillä Rife Paananen ja Kyytipojat ja Tarmon Dynamo). Marja-Leena oli jo silloin ohjelmistossa. 
 

19. Hehkuva kesämeikki vai ilman meikkiä? 


Kassissa mukana...

Kesä tai talvi, ei meikkiä. Minulla on kyllä ihan asianmukaisesti varusteltu meikkipussi, jota myös tuoreutan säännöllisesti. Laiskuuttani tai mukavuudenhalusta jätän kuitenkin meikkaamatta. Joskus olen pomolleni sanonutkin, että jos meitsi on kovin tällingissä työpaikalla, kannattaa olla aika epäileväinen - tulossa tai menossa työhaastatteluun... 
 

20. Kukkien istuttaminen vai kasvimaan lannoitus? 

Kasvimaata ei ole, mutta niille muutamille hyötykasveille (yksiomenainen omenapuu, luumupuu ja pari kirsikkapuskaa) viskon kyllä tarmokkaasti hevosenp***aa keväisin ja syksyisin. 

Miss Bateman

Kukkien kanssa olen aika onneton, nimimerkillä "edelleenkin syysleimut istuttamatta, hautuneet pussissa jo kolmatta viikkoa...". Lempipuuhaani tällä hetkellä on kärhönvarsien pujottelu paviljongin  verkonsilmiin... 

Hmmm, huomaan ehkä olevani vähän rajoittunut tai ehdoton - aika moneen kohtaan vastauksena on "ei kumpikaan" tai "ehdottomasti". Oikeasti olen kuitenkin aika kokeilunhaluinen - ainakin omasta mielestäni...Monessa asiassa on kyllä jo oma tyyli ja mielihalut selvillä eli voin reilusti valita sen mieleisemmän vaihtoehdon...?

Kiitos Sartsa!

9 kommenttia:

  1. Hei mulla on ollut nuo samat Laura Vita -kengät! Oli tosi mukavat jalassa, ja nätitkin minusta olivat. Kävin taannoin Halosella katselemassa uusia Laura Vitan kenkiä, mutta ei löytynyt mieluisia. Suuri osa kengistä oli sellaisia malleja, joissa ei ole nilkan takana mitään remmiä, vaan takaosa on avoin. Sellaisilla kengillä ei kävellä pitkiä matkoja ilman, että pohkeet ovat sen jälkeen muussia.

    Kivat vastaukset! Ollaan näköjään aika monessa kohdassa samoilla linjoilla. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!
      Jep, ihan samaa just harmittelin Halosella. Pitäisi varmaan alkaa pollata verkkokauppojen valikoimaa - lesti on niin leveä, ettei ainakaan liian pientä tule tilatuksi...

      Poista
  2. Minua jäi vähän kiinnostelemaan, millaiset olivat ylioppilasjuhlat 1500 -luvulla. Ja missä maassa, kun Suomessa ensimmäiset oli 1853... ;D
    Minkähäntakia tuo telttailu yms. retkeily olikin lapsena ja nuorena vielä kivaa ja sittemmin ei. Tuleeko ihmisestä vanhemmiten niin vaativa ja mukavuudenhaluinen ja miksi. Tuntuu että itelläni tuo on kehittynyt ihan vaiheittain.
    Ihanaa, että löytyy muitakin aamu-unisia ;) Niin moni mainitsee olevansa aamuvirkku ja tekevänsä aamuisin ties mitä. Ehkä parhaimpia on ollu, kun joku työkaveri joskus on maininnu keränneensä ämpärillisen mustikoita ennen töihin tuloa.... (kun minulla siihen menee 2 päivää ;) ).
    2 vaihtoehdon välinen valinta on minustakin aika rajoittunut! Minusta pitää aina olla useita eri vaihtoehtoja, niitäkin, jotka ei heti tule edes mieleen.
    Iloista kesälomareissailua, sitten kun lähdette toteuttamaan suunnitelmianne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa!
      Katselin viikonloppuna tanskalaista dokumenttia glampingista. Telttailu alkoi kyllä heti kiinnostaa, kun teltasta löytyi luxus-vuode, kylpyamme ja shampajajäähdytin... ;o)

      Poista
  3. Kivasti olet kuvittanut haasteen. Hyvää keskikesän juhlaa sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!