Lukijat

maanantai 22. lokakuuta 2012

Sisko kyläilee

Sisko tuli viikonloppukylään. Se on oikein mukavaa, koska hän yleensä hoitelee myös ruokapuolen...

Käväistiin Lidlissä, siellä on mainio tuoreleipäpiste ja ihan parhaat makkarat! Bratwurstia, krakovalaista sun muuta - kotimaisia rasvakaapeleita ei voi edes mainita samana päivänä! No, ei ostettu makkaraa. Pakastealtaasta löytyi jotain ihan muuta!

Alkupalaksi Sisko teki omaa suosikkiaan: kurkku-ananassalaattia, höysteenä kurpitsansiemeniä, basilikanlehtiä ja tryffeliöljyä.

Pääruuaksi pakasteallasetanoita valkosipulivoissa. Voi ei TAKUULLA ollut oikeaa voita ja valkosipulia riitti tuskin hajuksikaan asti. Aika kamalia! Kunnes keksin lisätä jokaiseen kotiloon nokareen ehtaa meijerivoita ja takaisin uuniin! Johan alkoivat nilviäiset näppärästi nytkytellä nieluun! Niin notkeasti, että kuvaan ehtivät pelkät tyhjät kuoret...

Jälkkäriksi pakastealtaan leivitetyt camembertit, lisukkeena ollut ylisokeroitu puolukkainen lisäainepläjäys korvattiin ihkaoikealla mökkimetsän luomupuolukalla.

Kelpo iltapala, chileläinen kuiva valkkari istui oikein hyvin kokonaisuuteen!

Eiliselle koitettiin keksiä kivaa ohjelmaa, mutta vaikeaa se oli!! Näyttely, jota halusimme mennä katsomaan, oli kiinni. Kaikki vaatekaupat olivat kiinni. Kahvilat kiinni. Kirppareista puolet kiinni. Mutta toinen puoli ei!

Kylällä on ihan uusi kirpputori, tällä viikolla avattu. Iso, valoisa, hyvä sijainti, melkein kaikissa pöydissä tavaraa. Tämän kylän kirpputorimyyjilla ei ole vaan mitään tolkkua hinnoittelussaan! Tarjolla pelkkää kuraa. Eipä kauaa jaksettu ihmetellä.

Poikettiin sitten siihen toiseksi tuoreimpaankiin, ahdistavan ahtaaseen, melkein kaikki pöydät tyhjiä. Mutta Miehelle löysin autotalliseinäkellon, oletettavasti ihkauusi, peltinen. Koko myyntihinta (5 €) menee kuulemma lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen, paikalliseen vanhustyöhön. Tuli hyvä mieli kaupanpäälle!

 Mutta Sisko teki LÖYDÖN!

Raija Uosukkista, Arabian Korona, käsin maalattu!
Leimojen mukaan vuosilta 1964 - 1971, suht siistikuntoinen.
Todellinen löytö!


Lohdutukseksi Sisko teki lähteissään vuohenjuustosalaatin  vähän se lievitti kirvelyä...

8 kommenttia:

  1. Oletpas ollut hemmoteltavana! Ihanaa kun joku muu tekee ruoan, se maisuu aina paljon paremmalta!

    Hieno kello ja kahvikuppi!

    VastaaPoista
  2. Pitäisköhän ensi kesänä kerätäkin kaikki lehtokotilot pakkaseen....vois KOKO talven herkutella :D
    Ei vaan, jostain syystä en ole syönyt yhtään etanaa sen jälkeen kun aloi Lillan puskia siivota :/

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköisiä ruokia, ihan tulee vesikielelle! Kivoja löytöjä kirpparilta.

    VastaaPoista
  4. Ihana sisko sulla kun tekee ruuat! Mulla kun ei siskoa ole lainkaan,niin mä olen toisille vähän kateellinen siskoista:) Mä en kyllä etanoihin koske,enkä tykkää katkaravuistakaan sen paremmin kuin muistakaan ravuista,enkä simpukoista,enkä mistään äyriäisistä. Maistanut olen,mutta ei nappaa. Mä olen vähän huono syömään muitakaan vesien antimia. Joitain kalaruokia,mutta useimpia en. Sallatteja mä kyllä tässä kuolaan. Kaikenlaiset salaatit ovat namia,mutta ei niihinkään tietysti mitään rapuja yms saa käyttää. Sulla on niin ihanat noi Villeroy-astiat!

    VastaaPoista
  5. Mukava sisko :)
    Meillä menee niin päin, että jos sisko kyläilee täällä tai minä siellä, niin se olen minä joka hoitaa kokkauksen mutta kivahan se on laittaa kun kerrankin joku tykkää minun kokkailuista :D
    Ja ne kirpputorihinnat on välillä jotain ihan järjettömiä, no eipähän sitten tarvitse ostaa ylihintaa huonokuntoista romua ja myyjät saavat ihmetellä missä vika kun ei kauppa käy ;)

    VastaaPoista
  6. Ihana viikonloppu! Etanoihin en kyllä koske, mutta muuten oikein herkullisen näköisiä söitte. Kirpparit on menettänyt jo alkuperäistä ideaansa liiallisilla hinnoilla ja se on tietysti sääli se.

    VastaaPoista
  7. Ihana saada sisko kylään...:)

    Saman ilmiön olen huomannut täälläkin kirppareilla, monella hinnoitus ihan pielessä. Olenkin miettinyt, että siinäpä kantavat tavaransa takaisin kotiin. Eihän niitä kukaan osta, kun hinnat ovat kuin kaupassa.

    VastaaPoista
  8. Kiitos Rva Kivitikka, Pepi, Tilkkureppu, Intsu, Wee Piglet ja Vekki! :o)
    Etanat ON ihania, mutta voi olla että himo menisi, jos niitä alkaisi ylenpalttisesti pihasta löytyä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!