Lukijat

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Pilaantunut suunnitelma

Kävin illalla kasvivärjäyskurssin teoriaosuudessa. Vaikka olenkin värjäillyt jo useampana kesänä, tunnun toheltavan aina jotain outoa, joten kertaus ei todellakaan ole pahitteeksi. Samalla jo suunnittelin kesäistä hankintareissua Karnaluksiin: villalankaa, alpakkalankaa, silkkilankaa, kenties tänä kesänä kokeilisin myös kamelinkarvalankaa...

Illan aikana Opettaja moneen kertaan PAINOKKAASTI muistutti, että käykää ENSIN vanhat varastonne läpi ennen kuin lähdette ostamaan uusia materiaaleja. Muistin, että jossain on muovipussillinen sotkuisia Vironvillavyyhtejä, jos nyt sitten sen kaivelisin esiin ja tsekkaan ovatko vielä selvittävissä. Lisäksi sivuun  pantuna on jossain muutama haljun värinen vyyhti, jotka voisi upottaa uusiin liemiin.

Löysin vyyhditt - tai ainakin osan niistä (650 g sotkua ja 150 g haljua). Löysin myös kilon luonnonvalkoista Tico-ticoa ja ½ kiloa italialaista (filati cervinia ecolana), jossa 65% villaa + 35% alpakkaa. Kasvivärjäystä varten hankitut.

Reissu Karnaluksiin ei taida olla ihan perusteltu...

Paitsi jos sitä kamelinkarvaa...??
 

8 kommenttia:

 1. Suunnittele nyt vaan matkaa sinne Musteriin (tapettiakos sun piti?) ...ja sitten ihan vaan vahingossa poikkeat Karnaluksiin :D

  Sun kommentit muuten menee syystä tai toisesta nyt suoraan roskikseen! Miks??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tosiaan! JOS ensi kesänä päästään olohuoneen tapetoinnin kimppuun (epäilen kylläkin, että ei, olen isoimman osan Miehen kesälomasta opiskeluboxissa...), niin Muster on kyllä suuntana!!
   *
   Joo, olen huomannut, että hieno päättelyni eri selaimista eui pidäkään paikkaansa. :o(
   Kommenttini luikahtavat yhdessä jos toisessakin blogissa roskiin, ja oletettavasti osassa jälleen täysin harakoille, jälkiä jättämättä. Täytyis vissiin ottaa yhteyttä ylläpitoon...

   Poista
 2. Löysitpä hyvän satsin värjättävää. Montaa olen eläissäni kokeillut, mutta tuo langan värjäys ei ole koskaan tullut edes mieleeni, vaikka ohjeita olenkin lukenut ja ihmetellyt ihmisten ahkeruutta.

  VastaaPoista
 3. Sattuipa harmillisesti paitsi jos päättäisit tarvitsevasi tulevaisuudessa paljon valkoisia lankoja niin uusia pitää tietenkin saada värjäystä varten ;)

  VastaaPoista
 4. En ole koskaan värjännyt lankoja, voisi olla aika mielenkiintoista. Kyllä sä varmaan jotain tarttet, ettei reissua kannata ainakaan vielä perua;)

  VastaaPoista
 5. OI OI! ;oD
  Minä men ole vielä kokeillut värjäämistä, voisi olla kivaa.. ;oP

  VastaaPoista
 6. Harvinaisen viisas opettaja teillä oli. Sillä ehkä on kokemusta salaisista ja unohdetuista lankavarastoista;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Pepi, Mummeli, LeaP, Tarja Rakel, Pirjo-Riitta ja KristiinaS! :o)
  Kesäinen Tallinna-retki saattaa olla edessä, mutta ehkä niistä langoista kannattaa pysytellä kaukana - jatkoa tähän postaukseen tulossa... ;o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!