Lukijat

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Taka-ajatuksia...

"Pientä piristystä."
"Hetki hengähtää."
"Kiireetöntä kivaa."
"Mukavaa yhdessäoloa."
"Aikaa perheelle."
"Vaihtelua arkeen."

Jotakuinkin näillä argumenteilla myin Miehelle idean pienestä viikonloppuretkestä. Enkä edes dramatisoinut: riutunut rutiineista, värjynyt väsymyksestä - vaikka sellaiseenkin olin varautunut.

Lauantain ohjelmassa oli Nukkekoteja Lontoon Victoria and Albert Museum of Childhood -kokoelmasta. 

Mikä pettymys!!! Nukkekodit olivat kyllä upeita ja oheismateriaali (taustatiedot & aikalaiskuvaukset) kiinnostavia, mutta valaistus oli niin surkea, ettei yksityiskohdista ottanut tolkkua. Kaiken kukkuraksi äärimmäisen heikkotehoiset kohdevalot paloivat kerrallaan vajaan minuutin - melkein kun oli jo jotain näkevinään, laskeutui pimeys. Päällimmäisin tunne näyttelystä poistuessa oli vain suunnaton ketutus!! Salamaa ei tietenkään saanut näyttelytilassa käyttää, joten eipä saanut sitten edes kuvia jälkikäteen kotosalla tarkemmin syynättäviksi.

Kuva: Aboa Vetus Ars Nova
Killer Cabinet -kodin keittiö (1835-1838, alkuperäinen omistaja manchesterilainen lääkäri John Egerton Killer)...

... oli suurennettuna lasten leikkipaikan takaseinällä. Tämä oli kiva!

Illan tullen loikkasimme Graceen, pari tuntia pallomerta ja sitten unta omaankin palloon. Laivamatka kaikkine asianmukaisine lisukkeineen (erikoisaamiainen, pallomeri, tax free, pallomeri, disco, pallomeri, lounas, päikkärit, pallomeri, spa, pallomeri, pakolliset katkarapuleivät, pallomeri, vielä kerran tax free, pallomeri) oli täydellinen.

Ai niin, melkein meinasin unohtaa: muutamassa välissä oli vielä pallomeri, pallomeri...

Ehkä kuitenkin paljastan retken todellisen syyn??
Uusi Håll Sverige Rent 2016 -muki!! Se oli ihan pakko saada!! Ja arvatkaa mitä, Mies ihan itse ja oma-aloitteisesti osti sen minulle - vaikka Muumi-mukeja inhoaakin. Kyllä, täydellinen reissu!!

 * * * * *

Kässypussiin tungin matkalle mukaan herkullisen väristä TeeTee Pallasta, lisukkeiksi keränloppu Nalle Taikaa, yksiväristä Gjestal Maijaa ja 2,75 bambut. Ville Viikinki -discossa oli niin mukaansatempaavat reivit, että sukkaan venyi reilumman puoleisesti kasvunvaraa.

 Lankaa hupeni 71 g, koko 32 - sopivat ehkä jo parin vuoden päästä...

 RAUHALLISTA PÄÄSIÄISTÄ!


12 kommenttia:

 1. Kiireetöntä ja mukavaa Pääsiäistä!
  Hyvä ettei pallomeri unohtunut matkalla;)

  VastaaPoista
 2. On ollut onnistunut reissu, vaikka hieman hämäriä tunnelmiakin on matkalle osunut. Sukat ovat suloiset. Minullakin on tuota pallasta puikoilla. Söpö tuo Pupusen pupu.

  VastaaPoista
 3. Onpa iloiset sukat. Mukikin on hieno. Harmi, että nukkekotinäyttely oli pettymys. Ilmoista pääsiäistä kuitenkin. Ilmojenkin on luvattu paranevan.

  VastaaPoista
 4. Ihanan keväiset sukat. Pallomeri on parasta!

  VastaaPoista
 5. Kävittekö muuten pallomeressä =D
  Irtiotto on ihan parasta, ilman meriselitystä.
  Iloista pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
 6. Harmi, että hämäryys haittasi. Muuten matkanne kuulostaa oikein onnistuneelta. Jokaiselle jotakin.
  Ihanan pirteät sukat tuli.

  Mukavaa pääsiäisen jatkoa Paula <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos Irma, Kirsti, Marle, Kvilttaaja, Prusiluska, Terhi ja Oikeasti aikuinen! :o)

  VastaaPoista
 8. Kivan kuuloinen reissu, vaikka hämäryys näyttelyssä ymmärrettävästi hiukan harmittaa. Tai hiuman enemminkin. Mikä se sellainen näyttely on missä ei näe?

  Pitäiskö teidän joskus lähteä ihan vaan pallomerireissulle? Nyt tuota oheistoimintaa oli sen verran, että tais Pupusen pallomereily jäädä turhan vähiin? Tai siis oletin, että se oli Pupunen joka kävi pallomeressä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MiunMaun! :o)
   Ymmärrän "valon säästämisen", 200-300 vuotta vanhat tilpehöörit ja tekstiilit eivät välttämättä tykkää. Mutta kai nyt joku älykäs valoratkaisu nykytekniikalla onnistuisi???? Argh.

   Poista
 9. Harmi että et päässyt näyttelyyn silloin kun siellä oli myös täälläpäin tehtyjä rakennuksia. Ne oli eri tilassa. Minun mielestä paremmin valaistu, vaikkakin tiiviisti pienessä huoneessa. En ole kyllä mikään ammattilainen arvostelemaan, mutta minua sävähdyttivät enemmän tuttuudellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs minuakin harmittaa, ihan vietävästi! Ne olisivat varmasti pelastatneet tämän reissun - katselin aiemmin kuvia sinun blogistasi! :o)
   Kiitos Tilkkuilo!

   Poista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!