Lukijat

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Pionit pitkin pientareita, tainnoksissa tantereilla

Alkukesän jännittävimpiä hetkiä eletään juhannuksen molemmin puolin. Niinkään ei kiinnosta juhannuksen sää tai kesäloman ajankohta, ei myöskään kesän hääkutsujen ja muiden kemujen määrä.


Ei, kiinnostavuudessaan ylittämätön on suloisen Shirleyn kukkaan puhkeaminen!!
.
Kautta blogihistoriani olen seurannut  tätä merkkihetkeä:
19.6.2010
17.6.2011
30.6.2012
17.6.2013 
30.6.2014
5.7.2015
Tänä suvena aiemmin kuin koskaan:
14.6.2016

Ilokin oli lyhytkestoisempi kuin koskaan! 

Viime kesän viileydessä Shirley Temple kukki viikkotolkulla, läpi heinäkuun aukesi sadoittain uusia uhkeita kukintoja. Riemuni oli rajaton, loiste loputon.

Toisin oli tänä suvena. Shirley on ollut tanakkaa tekoa, mutta nyt nopea kasvu sai vissiin varret vempuloiksi. Kukat aukesivat hellekelissä lähes samanaikaisesti, helteen jälkeinen sade löi kukat lakoon, josta eivät enää tointuneet. Nyt on enää rumat rääppeet jäljellä. Surku ja synkeus, manaus ja murhemieli!

Primevere kukki runsaammin kuin koskaan, mutta maata matavat kukinnot eivät olleet edukseen. Upeat keltaiset heteet haaltuivat olemattomiin, kuin sateen liottamina.

Louis Barthelot teki kolmantena kesänään ensimmäisen nuppunsa. Seurasin sen paisumista innosta punoittaen kuin postilaatikko peltoaukealla. Kunnes sitten eräänä päivänä totesin täyttymyksen koittaneen! Kukintoa litimärältä nurmelta nostaessani terälehdet varisivat maahan ennen kuin ehdin silmääni väräyttää. Byääääääähh! Olisin voinut parkua pettymyksestä.

Nyt pihassa kukkii vuohenputki, seuraavaksi odotan elämänlangan "hehkua"...

11 kommenttia:

 1. Meillä kaikki kukat kukkivat aikaisemmin kuin koskaa. Pioneille bongasin alkukesästä tuet Honkkarista ja niin kukinnot pysyvät hyvin pystyssä, mutta sateelta ne eivät tietenkään suojaa.

  VastaaPoista
 2. Pionit kuuluvat edhottomiin suosikkeihini. Lapsuuden kodin pihalla niitä kasvoi ja oli ilon pääivä, kun saatiin omaan huoneeseen maljakkoon yksi valtava pioni. Toivotaan ensikesälle sopivamppia säitä. Onhan se vuohenputkikin ihan sievä.

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän hyvin murheesi! Nyt oli kyllä surkeat säät pioneista nauttimiselle! Ja kukkivat niin aikaisin, meilläkin jo ennen juhannusta, niin että emme ehtineet nauttia niistä ollenkaan :(
  Kuolanpioni kukki toukokuun helteessä, suurin piirtein päivässä!

  VastaaPoista
 4. Voi surku, että sattui sateet just tuohon vaiheeseen. Minäkin tunnustaudun pionien fanittajaksi ja odotan aina innolla niiden kukkimista ja jännään sattuuko siihen aikaan kovia sateita. Ainakin kerran on käynyt samoin kuin sinullakin nyt. Täällä vasta kaksi ensimmäistä kukkaa on auki, joten saapa nähdä...

  VastaaPoista
 5. Voi harmi, sateet kyllä vievät kukinnot pionista ennenaikojaan, viime vuonna kävi täällä niin:) Meillä pioni on vasta nupulla, ei ole vielä aunennut, on ollut niin viileää, että kukinta viivästyy. Kuolanpioni on jo kukkinut kesäkuun alussa ihan normaaliaikaan, mutta kukinta ei ollut niin runsasta, kuin aikaisempina vuosina.

  VastaaPoista
 6. Voi kamala, uskon kovin surku on sinulla,kukkasia odottaa koko kevään ja hyvä sade on monille elämän ehto,mutta rankka ja piiskaava sade ryöppy tuhoaa monet kesäajan ihanuudet.

  VastaaPoista
 7. Samanlaisin ajatuksin, rankkasateita peläten, täällä eletään parhaillaan. Eilinen koko päivän kestänyt tihkusade painoi Sarahin toistakymmentä kukkaa maata kohti. Shirleyn 5 kukkaa sinnittelee pystyssä, ilman tukia. Hieno idea on kirjata ensimmäisen kukan avautuminen!

  VastaaPoista
 8. Voi surkeus, otan osaa. Pionit on ihan parhaimpia siis kauneimpia kukkia mitä mä tiedän.Juhannukseksi osin itelleni kaksi ja ajattelin saavani sen huumaavan tuoksun kun aukeavat. Pah! Seuraavan aamuna ne oli apposen auki eikä tuoksua missään. Olen petetty.

  VastaaPoista
 9. Ei näytä hyvältä täälläkään. Yöllä ukkosti ja satoi taas niin hirveästi, että vanhan jo kerran kaatuneen omenapuun tuki petti ja puu taitaa tällä kertaa olla mennyttä :(

  VastaaPoista
 10. Pionit ovat kaunottaria, harmi vain että sade teki tuhojaan. Vuosi on pitkä aika odottaa upean kukan aukeamista.

  VastaaPoista
 11. Kiitos Marjut, Marle, Tilkkuilo, Matleena, Tilkkureppu, Tuomontuvan Anni, Heleena, KristiinaS, Rentukka ja Villa Tuta! :o)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Iloa päivääsi!