Lukijat

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Miehisiä kirpputorisukkia

Alan olla todella tuskastunut nurkissa tursuavaan roinan määrään! Mitä ihmettä me tällä kaikella tavarapaljoudella tehdään?? (Kriittinen kulutuskäyttäytyminen alkoi jo keväällä 2014, mutta ähkyn yltymisellä on selkeä yhteys vähentyneeseen vapaa-aikaan, jatkuvasti kateissa oleviin tarvekaluihin, loppumattomaan siivouksen tarpeeseen ja villinä rehottavaan pihapiiriin.)

ENNEN:

NYT:
Ensin sai lähtöpassit makuuhuoneen sohva. Miksi kummassa yksi koira tarvitsisi yöpymispaikakseen liki kolmemetrisen sohvan?? Tilanne oli toki toinen, kun sohvalla kölli kolme luukasaa, mutta sellaista laumaa meille ei enää pesiydy. Ei koskaan. Ei edes kahta. Ikinä.

Veivasin makkarin kalustuksen uuteen järjestykseen, siinä hötäkässä lähtivät myös yöpöydät. Raivausinnossani unohdin vaan järjestää Ikäneidolle uuden pedin... Nyt se märisee yöt lattialla lampaantaljalla, selkeästi tyytymättömänä vuoteensa vaatimattomuuteen.

Kun vauhtiin pääsin, kävin varaamassa kirpputoripöydän. Neljässä viikossa sain rahdattua aika kasan täysin tarpeetonta tavaraa tyrkylle - ja tehdä vähän lisääkin...

Ajattelin kokeilla, kiertelisikö kirpparilla sukattomia, akattomia miehenpuolia ja pistelin puolentusinaa paria iltapuhteena. Keskivertokokoa 43-46. No, eipä taida kierrellä, toin takaisin koko satsin! Liian pieniä Miehelle, liian isoja Veljelle, että nurkkiin jäivät...

Mutta ei se niin haittaa, annan johonkin paikalliseen hoivakotiin joululahjoiksi. Miehen kummit ottivat sohvan vaivoikseen ja pöytävuokran jälkeen jäi 386,40 euroa käteen. Parhaassa tapauksessa tulee hyvä mieli kuudelle papparaiselle, yhdelle pariskunnalle ja tälle kesäretkelle lähtevälle perhekunnalle. Koirasta en ole niin varma.

PS. Makkari oven suunnasta katsoen näyttää nyt tältä. Kuvan oven takana on toinen sivuvinteistä - sinne asti en raivausvimmassani ehtinyt. Täynnä tyynyjä, peitteitä ja käsityötarvikkeita. Toinen sivuvintti on täynnä mattoja ja joulukoristeita - enkä kurkannut vielä sinnekään.

PPS. Yöpöydät eivät käyneet kirpparilla kaupaksi. Vaihdoin ne kirppukauppiaan kanssa lahjakorttiin, ilmaista kirppistelyaikaa syksyksi! Vaikka tällä romumäärällä olisi fiksuinta vuokrata rompepöytä ympärivuotisesti...

PPPS.  Kesäkuun langanmenekkiin kirjattiin 762 g.

16 kommenttia:

 1. Sukkien ulkonäössä ei ainakaan ole mitään vikaa, jospa lämpiminä kesäpäivinä sukat vaan ei jaksaneet innostaa ostajia.
  Makuuhuone ainakin on siisti:)
  Jos käsityötarvikkeita olet kovin siivoamassa pois nurkistasi niin vink-vink laitappas tänne blogiin niitä myyntiin, voi olla että ei tarvitse kirpparille asit viedä;)
  Mukavaa kesäretkeä:)

  VastaaPoista
 2. Muutos näyttää hyvältä, niin kuin miesten villasukatkin. Sinun täytyy heittää koirarouvalle lisäksi yksi virkattu peitto, niitäkin varmasti jemmoistasi löytyy. Jos vanha koirarouva sitten vaikka leppyisi. Appivanhempani ovat olleet paikallisessa hoitokodissa nyt jonkin aikaa. Muistamattomalla anopillani oli harteilla jämälangoista kudottu kolmiohuivi. Sanoin hoitajalle, että se ei ole kyllä anopin. Hän kertoi, että niitä on vapaaehtoiset tehnyt ja anoppini on siihen niin kiintynyt, että hyvä kun yöksi pois ottaa. Oli kudottu aina oikein niin, että aloitetaan muutamalla silmukoilla ja joka kierroksen alussa lisätään yksi silmukka, kudotaan niin kauan, että kolmion saa hyvin solmittua hartioille. Hyvinhän sait kirppiksellä myytyä. Nyt vain nauttimaan kesäretkestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivin nimi taitaa olla Minna Canth -huivi - ovat tosi kivan näköisiä. :o)

   Poista
 3. Hyvänen aika: "poissaollessani" teiltä ovat koirat vähentyneet radikaalisti... Ole varovainen sivuvintin käsityötarvikkeiden kanssa: heti siivottuasi kaipaat taatusti kaikkea... ;)

  VastaaPoista
 4. Ai niin: jos siellä on tilkkutyökankaita, niin elokuussa olisi otollinen viikonloppu vajentaa sitä varantoa tulemalla Päivölään ompelemaan torkkupeite - Tervetuloa joukkoon, kun vielä mahtuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkupeiteviikonloppu kuulostaa todella houkuttelevalta!! Valitettavasti on vaan kahdet kutsut samalle viikonlopulle. Toiset ihan siinä lähellä, muutaman kilometrin päässä...
   Ihanaa tilkkuviikonloppua teille ja terveiset tutuille!! :oD

   Poista
 5. Voi sentään, kauniita värikkäitä sukkia, eikä kauppa käynyt. Uskon jonkun niistä kovasti ilahtuvan kun saa omaan jalkaansa.Mielellään niistä tietenkin olisi maksunkin ottanut,mut ehkä myöhemmin.Kiva kuitenkin on niitä tehdä luovuus pääsee valloilleen ja se jos mikä antaa runsaasti hyvää mieltä itselle.Miekin koitan värkätä,vaikkei oikein luonnista,mutta kaipaan kovasti haasteita nykyiseen elämän tilanteeni takia,silloin tunnen eläväni vielä tässä ajassa.

  VastaaPoista
 6. Täälläkin tuskistellaan liian tavaran kanssa, mutta en ole vielä(kään) tehnyt asialle mitään, mutta jossain se raja menee ja sitten, kun ylittyy tapahtuu, sinulla on selvästi raja tullut vastaan, hienosti sait myytyä jos plussalle jäit:) Hienot sukat, ehkä ne menevät sitten syksymmällä paremmin kaupaksi:) Mukavaa kesäretkeä ja kesäaikaa!

  VastaaPoista
 7. Tuo siivousvimma tuntuu leviävän kulovalkean tavoin! Viikko sitten aloitin ja homma ei ihan pian pääty. Kumma, ettei komeat sukat menneet.

  VastaaPoista
 8. Mitä, menit ja hävitit koiralta sohvan, julmaa, julmaa =DDDDDD Pitäisköhän minunkin hävittää yksi ylimääräinen sänky,kun siinä ei nuku kuin kissat.=) Hyvin olet kirpparilla tiennannut, mutta sinulla on ollutkin varmaan hyvää tavaraa ja edullisesti. Sukillekin on varmasti menekkiä, kunhan ilmat viilenee. Minullakin on tällä hetkellä kirppispöytä, mutta on niin hiljainen kirppari, että hyvä jos pöytävuokran saa takaisin. Pää-asia että roina vähenee kämpästäni =)

  VastaaPoista
 9. Omaa tavarapaljoutta olen myös katsellut sillä silmällä, että eroon pitää päästä. Kunhan kunto tässä kohenee aion todellakin raivata tilaa.

  VastaaPoista
 10. Tuntuu, että jokaisella on nyt tuo tavaraähky....minullakin, vaikka puolitoista vuotta seitten muuton yhteydessä paljon karsinkin..:)

  VastaaPoista
 11. Tavaraähky on täälläkin. En ole kirpparipöytää vuokrannut, mutta myyn lähes jatkuvasti jotain fb;n kaupunginosakirppiksillä. Huutonetissähän olen myynyt vuosikausia, tosin lähinnä kirjoja. Vinttikomerossa näkyy jo lattiaakin. Villasukille löytynee ostajia syksyllä. Taitaa olla kesä mielessä miehilläkin.

  VastaaPoista
 12. Tavaraähky myös täällä. Sain myös valtaisan raivausinnon ja kirpparipöytä notkui pari viikkoa. Eikä meilläkään loppua tai paljasta lattiaa ullakolla näy. Mikä siinä on, että on pakko kerätä tuota tavaraa enkä edes vielä ompeluhuoneeseen koskenut ollenkaan.

  VastaaPoista
 13. Ehkä ihmiset eivät osanneet lämpimään aikaan varautua tuleviin kylmiin säihin. Syksyllä varmasti kelpaa.
  Mikä siinä onkin että pitää hamstrata tavaraa nurkkiin kuleksimaan. Muutama vuosi sitten raakasin oikein kunnolla turhia nurkista muuton yhteydessä. Kuinka sitten kävikään - taas saisi antaa luudan lakaista :) Näin se vaan menee.

  VastaaPoista
 14. Kiitos Irma, KässäRitu, Hannele, Tuomontuvan Anni, Tilkkureppu, Marle, Sude, Marjut, Ruusukummun Hannele, Kvilttaaja, Vekki ja Sinikka! :o)

  VastaaPoista

Kommentoimalla piristät päivääni, kiitos Sinulle!!